Casco x Expert ...?

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sedaru

Berichten: 539
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Winterswijk

Casco x Expert ...?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-04 17:08

Mn vader heeft dus een casco x expert op t oog.. We hebben hm nog niet gezien.
Wat kan ik verwachten denken jullie?
Ben benieuwd of iemand meer informatie heeft over deze hengsten. Misschien foto's?
Alvast bedankt! LachenSedaru

Berichten: 539
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Winterswijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-04 18:12

Nee t is geen arabier! Dus de eerste 2 links heb k t meest aan..
Dank je!

texela

Berichten: 680
Geregistreerd: 21-11-03
Woonplaats: Texel

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-04 17:22

oke graag gedaan!

Mathijs82

Berichten: 106
Geregistreerd: 01-07-04
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-04 21:05

Casco 21.01825.97 Stb (ex Celan Holst)

Geboren: 08-07-1997
Kleur: Schimmel
Stokmaat: 168cm
Pijpomvang: 21.5cm

Verrichting: 2000
stap: 6.5
draf: 6.5
galop: 8.5
aanleg dressuur: 6.5

afdruk: 6.5
techniek: 7
vermogen: 7
aanleg springen: 7

Fokker: J.P. Lass, 25917 Leck (Holst), BRD

Afstamming:

Cascavelle X Landlord X Lagos X Ramiro-Z

Casco is een royaal ontwikkelde, voldoende rijtypische hengst. Hij staat goed in het rechthoeksmodel. De hals is goed gevormd en staat er goed op. De schoft zou iets langer moeten zijn. De lendenen zijn voldoende aangesloten. De croupe heeft voldoende lengte, maar ligt iets plat.

Aangewezen: HK KWPN Den Bosch 2000 (05-02)
Uit de Holsteiner stan 5382 komt deze goed ontwikkelde Cascavelle-zoon die in zijn prachtige galoppade veel afdruk en balans laat zien. Cascavelle zelf sprong met macht en manieren en deze hengts beantwoordt aan dezelfde beschrijving, waarbij gezegd dient te worden dat zijn vermogen een zeer sterk punt vormt. De overgrootmoeder bracht de internationale springpaarden Laconda en Chanel ( Laconda geb. 1987 v. Latus II m. Gotin, ruiter Michael Ruping; Chanel geb. 1978 v. Cor de la Bruyere m. Gotin, ruiter Jorg Munzner )

Moederrapport: 2000
Farett is een goed ontwikkelde, voldoende rijtypische merrie, die goed in het rechthoeksmodel staat. Zij beschikt over inhoud en uitstraling. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van vorm en lengte. De hals is ruim voldoende van lengte, goed gevormd en goed bespierd. De schoft is goed ontwikkeld en loopt ruim voldoende ver door. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De rug is ruim voldoende gevormd en bespierd. De lendenen zijn lang en ruim voldoende bespierd en aangesloten. De goed bespierde croupe is ruim voldoende van omvang en voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen eveneens. De voeten verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld. Het beenwerk is ruim voldoende van omvang en straalt veel kwaliteit uit. De stap is zuiver en heeft voldoende ruimte. De draf heeft voldoende ruimte. Houding en afdruk zijn voldoende.
Stokmaat: 169cm Keuringsadres: J.P. lAss, Leck (Holst), BRD

Verrichting: Ermelo 2000 ( 07-09 t/m 15-11, naam: Pascavelle)
Pascavelle is een eerlijke, betrouwbare hengst. Hij heeft ruim voldoende bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is zuiver. De stap heeft net voldoende ruimte en is stug. In draf heeft hij voldoende ruimte en voldoende houding. Hij heeft veel afdruk, maar het achterbeen zou meer ondergebracht moeten worden. In galop heeft hij een goede ruimte. Hij heeft veel afdruk en voldoende souplesse. Hij galoppeert goed gedragen. Als dressuurpaard heeft hij voldoende aanleg en geeft hij zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.
Als springpaard heeft hij voldoende tot ruim voldoende afdruk. Hij heeft een goede voorbeentechniek en basculeert ruim voldoende. Hij zou de sprong achter beter af moeten maken. Hij lijkt voldoende voorzichtig en heeft ruim voldoende vermogen. Als springpaard heeft hij ruim voldoende aanleg. Hij geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel. Op stal en in de omgang gedraagt hij zich normaal. Gedurende de laatste weken van het onderzoek is de sesamschede van het linkerachterbeen overprikkeld. Medicatie ter bevordering van het functioneren heeft plaastgevonden.

Na verrichtingsonderzoek, waaraan hij deelnam onder de naam Pascavelle, NIET ingeschreven in het stamboek.

06-12-2000 HK Holst Elmshorn; bij nakeuring goedgekeurd voor Holst.
19-12-2000 HK KWPN Weert; bij extra herkeuring alsnog ingeschreven onder de naam CASCO

Afstammellingen: 2001
Casco toonde een uniforme collectie, voldoende tot goed ontwikkelde, rijtypische veulens, die goed in het rechthoeksmodel staan en veel uitstraling hebben. Het hoofd is sprekend en soms iets bol tussen de ogen. De nek is goed van lengte en vorm. De hals is goed van lengte, zeer goed van vorm en goed bespierd. De schoft is goed van lengte en ruim voldoende ontwikkeld. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De rug is goed gevormd en goed bespierd. De lendenen zijn soms iets lang , maar zijn voldoende aangesloten en doorgaans ruim voldoende bespierd. De croupe heeft voldoende lengte en is goed gevormd. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct. Enkele malen is er sprake van een weke kootstand. Het achterbeen is meermalen iets lang. Het fundament is goed ontwikkeld en heeft kwaliteit. De hoeven zijngoed ontwikkeld en gevormd. De stap is zuiver en voldoende tot goed van ruimte. De draf heeft een zeer goede ruimte, een goede houding, veel souplesse en een zeer ged gebruik van het voorbeen. Het achterbeengebruik is krachtig. Het achterbeen wordt goed gebogen, maar zou meer ondergebracht mogen worden. De veulens springen makkelijk aan in galop. De galop heeft een goede ruimte, veel afdruk en een goede balans. De veulens kunnen goed schakelen.
Geen bijzonderheden.
De kwaliteit van de moeders was matig.
Getoond: 15 veulens uit 40 dekkingen in 2000Expert 86.8062 Stb

Geboren: 24-06-1986
Kleur: Vos
Stokmaat: 166cm
Pijpomvang: 22.5cm

Verrichting 1989
stap: 7
draf: 6
galop: 6.5
rijproef: 6.5

springen ohz: 7
springen vrij: 8
terreinproef: 7

karakter: 8
stalgedrag: 9
trainingsrapport: 8

Fokker:
J.G. Venderbosch, Varsseveld

Afstamming:

Le Mexico X Amor X Pericles xx X Baronet

Verrichting: Ermelo 1989
Laconiek, gehoorzaam, eerlijk, vriendelijk, goed humeur. In het begin nog groen. In het werk ongecompliceerd, laat zich plezierig bewerken. Zou meer inzet moeten tonen. Komt in alle verrichtingen souplesse tekort. Stap ruim voldoende. Draf regelmatig maar niet erg lichtvoetig. Galop voldoende ruim, maar zou krachtiger mogen zijn. Vlakke galop. Toont bij het springen goede beentechniek, drukt soms zijn rug weg. Presteert bij het vrijspringen beter dan onder het zadel. In het terrein pakt hij goed aan op de sprong, galop is niet erg lichtvoetig. Voldoende bereidheid om te werken. Ervaart werk als tamelijk licht. Voldoende aanleg als dressuurpaard, ruim voldoende aanleg als springpaard. Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Eet normaal. Rustig stalgedrag. Op 22-03 rechtsachter last van knieblessure. Na twee dagen rust geen last meer. Op 06-05 bit geraspt.

Afstammelingen: 1991
Een in type en ontwikkeling wat wisselende collectie. Bij de geprikte veulens lipen enkele die matig ontwikkeld bleken te zijn, overigens was er sprake van een beste ontwikkeling. De geprikte veulens vertoonden een matig tot voldoende rijtype, de uitgezochte krijgen daarentegen de kwalificatie goed rijtypisch mee en ze bleken ook langer gelijnd te zijn. De hoofden zijn lang met voldoende uitdrukking. De hals is goed van lengte, bij de geprikte veulens nogal eens aangestoken, bij de uitgezochte veulens was de aanzet beter. De schoft is wisselend van amper voldoende lengte en ontwikkeling, tot goed. De schouder heeft wel voldoende lengte, maar zou bij de geprikte veulens wat schuiner hebben mogen liggen. Bij de uitgezochte veulens was dit beter waar naast de schoften bij deze groep ook langer en beter ontwikkeld waren. De rug is goed gespierd evenals de lendenpartij. De croupe is goed van vorm, breedte en bespiering en bijna steeds van goede lengte, hier en daar ook wel een uitmuntende croupe gesignaleerd. Het voorbeen krijgt geen bemerkingen mee. Het achterbeen is vrij consequent lang met een iets scherpe insteek van het pijpbeen in het spronggewricht. De stap is beperkt met weinig buiging in het spronggewricht. Een euvel dat ook is waargenomen in de draf. Het achterbeen scharniert weinig, de beweging komt vanuit de knie, waardoor een stug beeld ontstaat. Bovendien lopen de veulens op de voorhand. De ruimte is er in de draf wel.

Kort samengevat: Qua type wisselende collectie, de ontwikkeling is doorgaans best. In draf gaan de veulens op de voorhand en zou het spronggewricht wat meer buiging kunnen vertonen.
Getoond: 16 veulens uit 55 dekkingen.

Bij hermeting 168cm

Springpaard onder J. Dubbeldam; Levenswinsom t/m 10-1994 f 2005,-

1995 Export USA
1999 Nav beoordeling 7-jr nakomelingen; gehandhaafdVoor kopie van bovenstaande rapporten (incl. foto) neem even contact op via PB.

Veel succes !!

Dressage; a movement of excellence

Navidad
Berichten: 5290
Geregistreerd: 20-04-04
Woonplaats: Aalten / Vorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-04 23:00

Heb Casco meegemaakt bij aton geesink, en nog verschillende nakomelingen van hem. Had er niet zo heel erg veel plezier mee.. Springen verder wel netjes. Maar het is mijn type paard gewoon niet. Dat karakter zit me niet lekker.

www.dressuurstalseren.com

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-04 08:29

Casco is een aparte, eentje met karakter en toch mag ik dat wel in hem, het geeft hem wel dat beetje extra dat ik in een paard zoek, hij staat hoog op mijn lijstje juist omdat bneetje extra dat hij heeft!

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 11 bezoekers