Havidoff (Clavecimbel) en Goldstar (Belisar)

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Chocolaatje

Berichten: 1521
Geregistreerd: 10-08-04
Woonplaats: Den Haag, centrum.

Havidoff (Clavecimbel) en Goldstar (Belisar)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 18:57

Hallo,

De ouders van mij paardje zijn Havidoff (van Clavecimbel, keur) en de stermerrie Goldstar (van Belisar).

Als iemand ook maar een straaltje van informatie heeft over deze twee paarden wil ik het graaag weten!!! Foto's zijn natuurlijk helemaal geweldig.


Rinske

Berichten: 23948
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 19:29


Chocolaatje

Berichten: 1521
Geregistreerd: 10-08-04
Woonplaats: Den Haag, centrum.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 20:39

Dankje!

Mathijs82

Berichten: 106
Geregistreerd: 01-07-04
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 23:11

Havidoff 89.1638 Stb

Geboren: 06-02-2004
Kleur: Bruin
Stokmaat: 172 cm
Pijp: 21.5 cm

Verrichting: 8 Stap: 9 Draf: 9 Galop: 9 Rijproef: 9 Springen ohz: 5 Springen vrij: 5.5 Terreinproef: 6.5 Karakter: 9 Stalgedrag: 9 Trainingsrapport: 8.5

Fokker: N.J.M. Geelen, Hunsel

Afstamming:

Clavecimbel X Farn X Acer xx X Utopia

Verrichting 1992 Ermelo:
Eerlijk, betrouwbaar, maar brutaal. Basisgangen met ruimte, tact en kracht, worden gekenmerkt door een opvallend goed voorbeengebruik. Zeer veel zelfhouding. Geeft de ruiter in dressuur een goed gevoel.
Springt met weinig ruggebruik en met matige beentechniek. Geeft zijn ruiter bij het springen een matig gevoel. Presteert in het terrein ruim voldoende. Ruim voldoende bereidheid tot werken. Heeft een gevoelige mond en is daarom op kunststof bit gereden. Laat zich heel goed bewerken en ervaart werk als zeer licht. Als dressuurpaard zeer veel aanleg, als springpaard matige aanleg. Gedrag op stal en in de omgang normaal.

Afstammelingen 1994:
De veulens vormen een uniforme groep. Het zijn grote, zeer royaal ontwikkelde langgelijnde veulens die goed in het rijpaardtype staan. De geselecteerde veulens vertoonden meer ras; voor het overig was er weining verschil tussen de geselecteerde en geprikte veulens. Het hoofd is lang en soms wat grof. Bij de geselecteerde veulens was het het hoofd minder lang en expressiever. De hals is lang en goed van vorm en bespiering. De veulens hebben opvallend veel nek. De lange schoft is voldoende ontwikkeld. De schouder is eveneens lang en deze ligt er voldoende schuin in. De rug heeft een goede lengte. De sterk bespierde lendenen zijn mooi aangesloten. De hellende croupe heeft voldoende lengte en een goede bespiering. De broek is lang doorgespierd. Het voorbeen is goed gesteld. Het cahterbeen is wat klein gehoekt. Het fundament in goed ontwikkeld en het heeft voldoende kwaliteit.
De stap is ruim voldoende. De veulens imponeren in draf. De draf is sterk, tactvol en ruim. De veulens maken heel goed front en ze draven door het hele lijf.
Een thuis geinspecteerd veulen past binnen de rapportage.
De veulens gingen vergezeld van goede moeders.
Geen veterinaire bemerkingen.

Kort samengevat:
Uniforme collectie grote, zeer royaal ontwikkelde veulens die goed in het type staan en best kunnen bewegen.
Getoond:
29 veulens uit 161 dekkingen

Bron: KWPN Hengstenboek, Reed Elsevier.

Belisar zal ik gezien het huidige tijdstip morgen hier plaatsen.

Ik hoop dat deze informatie een beetje bruikbaar is. Eventueel kan ik een copie inclusief foto per post toesturen, neem hiervoor eventueel even contact op.

Veel succes verder!

Dressage; a movement of excellence

Jaziah
Berichten: 181
Geregistreerd: 02-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 23:39

Havidoff is niet van 2004, maar dat had je vast wel door..
Typ foutje, kan gebeuren

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 23:51

Havidoff x Goldstar ster v. Belisar x Ramonda keur pref v. Heidelberg x Mary keur pref v. Talisman xx x Imarleen keur pref v. Amor x Urma Utopia v. Odin van Wittenstein x Gerda v. Reclame x Cidora v. Sultan.

Fokfam 8

Overgrootmoeder Mary bracht twee goedgekeurde hengst; Norman v. Nimmerdor (in Duitsland ggk, verrichting in Medingen 1987 gedaan) en Premier v. C Robin des Bois.
Norman is moedersvader van de Rheinlandse Le Maitre v. Lanciano (1995).

Uit deze wijdvertakte stam komen heel wat goedgekeurde hengsten.

Hier is nog wat informatie over:
Belisar 83.1251 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 06-04-1983
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.68 m
Pijpomvang: 20.5 cm

Verrichting 1986
Stap 8.5
Draf 8.5
Galop 8.5
Rijproef 8.7
Springen ohz 7.5
Springen vrij 7.5
Terreinproef 8
Karakter 7
Stalgedrag 8
Trainingsrapport 9

Totaal 81.2 punten
Plaatsing: 2e van 24 (17)

Fokker: F.J. Morssink, Horst

Saros xx Keur x Sinthia Keur Pref Prest van Normand x Cieta Ster Pref van Pimpernel x Zieta van Tamboer x Rietje van Lodewijk

Bij herkeuring (Zwolle, 26-02-1986) aangewezen.

Verrichting Ermelo 1986
Speels, vriendelijk, eerlijk, maar moet regelmatig op zijn plaats gezet worden. Bij begin onderzoek nog groen. Neiging om zich vast te zetten op het bit en over de buitenschouder weg te lopen. Knarst soms op zijn tanden. Heeft enkele weken niet onder het zadel kunnen lopen en is in die tijd gelongeerd. Veerkrachtige bewegingen met veel souplesse. Plezierig te rijden. Stap ruim, regelmatig en ontspannen. Draf mooi zweefmoment, veel ruimte en veel regelmaat. Galop goed en regelmatig. Bij springen tamelijk vast in de lendenen, landt moeilijk. Voldoende vermogen, springt mooi opwaarts. Goede terreingalop, is in terrein niet erg handig. Ruim voldoende bereidheid om te werken. Ervaart werk als licht. Zeer veel aanleg als dressuurpaard, ruim voldoende aanleg als spring- en terreinpaard. Bij aankomst rijke voedingstoestand, is tijdens onderzoek eerst afgeslankt en nadat hij meer voer heeft gekregen weer enigszins gegroeid. Rustig stalgedrag, bij het verzorgen enigszins bijterig.
In de zesde onderzoekweek last van huidschimmel op de rug. Daarom een week lang niet gereden maar gelongeerd.

Afstammelingen 1988 (veulens)
De van deze hengst getoonde veulens hebben voldoende maat. De collectie bleek uniform te zijn met voldoende ras en kwaliteit. De veulens zijn meermalen ondiep en zijn gemiddeld voldoende rijtypisch. Het hoofd is nog wel eens wisselend, maar in het algemeen goed gevormd en soms heel sprekend. De hals heeft voldoende lengte, mara komt nog wel eens diep uit de borst. De hals is soms ook iets aangestoken. De nek is soms iets kort; een goede keeluitsnijding werkt dan dikwijls compenserend. De schouder is nagenoeg steeds kort, en zou meermalen schuiner kunnen liggen, en is goed bespierd. De schoft moet zich nog ontwikkelen, maar vertoont al wel veel lengte. De rug is dikwijls iets lang; bij de laatste groep uitgezochte veulens was dat beter. De lendenen zijn goed gespierd en aangesloten. De croupe is goed gevormd, breed en gespierd, maar zou meer lengte mogen hebben. De broekspier loopt iets rond. Het voorbeen is goed gesteld en gebouwd. Het achterbeen is eveneens goed gebouwd en gesteld. De stap is wat kort, bij de laatste groep uitgezochte veulens was dat beter. In draf hebben de veulens tact en regelmaat en een goed zweefmoment. Het achterbeen kon beter ondergebracht worden, terwijl de schoudervrijheid royaler kon zijn. Ze bleken in draf veelal nauw te gaan.

Kort samengevat: voldoende rijtypisch, nog wat ondiep aandoende veulens met een iets lang middenstuk. Tact, regelmaat en een goed zweefmoment kenmerken de draf, die achter sterker zou kunnen zijn en meer schoudervrijheid mocht tonen.
Getoond: 32 veulens uit 154 dekkingen.

Competitie
1987/1988 Dressuur. Cat. A -- 601.2 punten, 3e plaats

Ook goedgekeurd ZfDP

2000 januari nav. beoordeling 11 jarige nakomelingen gehandhaafd.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

WWWiske
Berichten: 1187
Geregistreerd: 12-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 07:49

Ik heb een jaarling uit een Havidoff moeder ( Gribaldi x Havidoff x Wolfgang) foto's kan je beste in mijn PB kijken, want ik weet niet hoe ik die hier neer moet zetten.

-

Elisa2

Berichten: 14411
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-04 20:28

ik heb een Belisar merrie! een super merrie ,met een super draf! heel groot heel veel souplesse en heel veel aanleg voor de zware dressuuroefeningen beheerst o.a. pirouetten en passage..helaas wel een iets lange rug,maar ze gebruikt hem super


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Keell94, sanneloveyou, secricible, tengeltje11, Wicky en 11 bezoekers