Lowina in Aken als Farmer-dochter

Moderators: petraaken, Nicole288

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Zorgzaam
Berichten: 193
Geregistreerd: 05-03-03
Woonplaats: Gelderland

Lowina in Aken als Farmer-dochter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-04 14:45

Voorzien van een gloednieuw paspoort en met een herkregen eigen identiteit als dochter van Farmer en Daphne stb van Kibrahim x Rigoletto is Lowina vanochtend gepresenteerd op de veterinaire keuring van het CHIO Aken.

De kwestie rond de afstamming van Lowina kwam afgelopen weekeinde op CSI Twente in Geesteren in een stroomversnelling. Albert Zoer werd vrijdagavond meegenomen voor verhoor op het politiebureau in Hoogeveen en keerde `s nachts om drie uur pas terug. Het eerder door de KNHS afgegeven paspoort van Lowina, dat Faldo als vader vermeldde, werd door de politie in beslag genomen en er ontstond vervolgens een noodsituatie toen Albert Zoer met Lowina de lege plek van Leopold van Asten in het Aken-team moest innemen vanwege de blessure die Van Asten op zondagochtend in Geesteren opliep. Lowina moest snel van een paspoort worden voorzien, anders zou de merrie niet kunnen deelnemen in Aken.
Op maandagmorgen werd op het KWPN-kantoor, op verzoek van Arend Zoer (de eigenaar van Lowina) een paspoort afgegeven van een merrie die op driejarige leeftijd onder de naam Lady werd ingeschreven in het stamboek. De basis hiervan bestond uit een onderzoek van DNA-materiaal van de merrie Lowina. Dit DNA-materiaal is afgenomen in het kader van een onderzoek van de Algemene Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw, nadat de eigenaar van de hengst Farmer, de heer Henk Punt, schriftelijk om dit onderzoek had gevraagd.
De kwestie rond de identiteit van Lowina werd reeds een half jaar geleden door de redactie van ┬┤In de Strengen┬┤ aan de orde gesteld. Dit blad meldde destijds dat Farmer hoogstwaarschijnlijk de vader van de beroemde Lowina was. Het artikel citeerde onder meer mevrouw Berends uit Jubbega, de fokster van Lady, die in Lowina haar fokproduct herkende. Lady en Lowina bleken over identieke kleur en aftekeningen te beschikken.
Alvorens tot publicatie van het artikel over te gaan, verzocht het KWPN de heer Zoer om medewerking te verlenen aan DNA-onderzoek van Lowina, om aan de onzekerheid over de afstamming van deze beroemde merrie een einde te maken. De heer Zoer wilde echter geen DNA-materiaal van Lowina afstaan, waarna het artikel werd gepubliceerd en het AID-onderzoek op gang kwam.
Inmiddels heeft het onderzoek van de AID geleid tot een strafrechtelijk onderzoek bij de officier van justitie in Hoogeveen.

http://www.kwpn.nl/


GertJan
Berichten: 1482
Geregistreerd: 08-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-04 14:49


Zorgzaam
Berichten: 193
Geregistreerd: 05-03-03
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-04 14:50

Dan kan er een slotje op.
Niet gezien Bloos!


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers