info over de hengst MONACO gezocht

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Princess

Berichten: 3303
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amsterdam

info over de hengst MONACO gezocht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-06-04 19:42

het enige wat ik weet van monaco is dat het een zoon is van Animo, wie kan mij meer vertellen over deze hengst en wie heeft er fotos van deze hengst?


MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-04 22:42

Monaco 94.6791 Stb (ex Mister vb)
Rijpaardtype
Geboren: 13-05-1994
Kleur: Lichtbruin
Stokmaat: 1.71 m
Pijpomvang: 22,5 cm

Verrichting 1997
Stap 7
Draf 6
Galop 7.5
Aanleg 6
Dressuur 26.5, 8e
Afdruk 7.5
Techniek 8
Vermogen 8.5
Aanleg 8
Springen 32, 3e

Totaal: 58.5 punten
Plaatsing: 4e van 13 (8)

Fokker: H. v/d Oever, St. Oedenrode

Animo Keur x Fallon Ster van Voltaire Pref x T. Astrid Keur Pref van Farn Pref x Harina Sgldt van Drost x Corina van Vizier

1997 HK Den Bosch (01-02) aangewezen

Type van de hengst
Monaco is een forse, sterk bespierde hengst. Ook het fundament is royaal ontwikkeld. Het voorbeen is wat onderstandig.

Moederrapport 1997
Fallon is een royaal ontwikkelde, rijtypische merrie met veel formaat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte, de hals eveneens maar iets arm bespierd. De schoft is goed ontwikkeld en voldoende lang. De schouder is voldoende van lengte en ligging. De rug/lendenpartij is goed gevormd. De croupe is goed van lengte en heeft een goede vorm en bespiering. Het voorbeen is iets strak. Het achterbeen is voldoende gesteld. De voeten zijn goed van vorm. Het beenwerk is fors ontwikkeld maar moest meer kwaliteit hebben. De stap is ruim en voldoende krachtig, maar toontredend. De draf is voldoende ruim, maar matig krachtig.
Stokmaat: 1.69 m

Verrichting Ermelo 24-05-1997Eerlijk, betrouwbaar, iets flegmatiek. Ruim voldoende bereidheid om te werken, laat zich ruim voldoende bewerken. Stap ruim. Draf ruim maar schommelend. Brengt in draf het achterbeen iets traag onder. Galop met voldoende ruimte, afdruk en souplesse. Voldoende aanleg als dressuurpaard, geeft zijn ruiter een voldoende gevoel. Spring met goed ruggebruik, maakt achter de sprong goed af. Zou iets sneller van de vloer moeten springen. Voldoende voorzichtig, zeer veel vermogen. Veel aanleg als springpaard, geeft zijn ruiter een goed gevoel. Stalgedrag enigszins brutaal. Gedurende het hele onderzoek (sub)klinische verschijnselen van virale infectie voorste luchtwegen. Prestatie draardoor niet beperkt.

Afstammelingen 1998
Uniforme collecite degelijke veulens, die sterk bespierd zijn en ruim voldoende in het rechthoeksmodel staan. De veulens zijn voldoende ontwikkeld. Het goed gevormde hoofd heeft voldoende uitdrukking. De lengte van de nek is ruim voldoende. De hals is goed gevormd, maar zou wat langer moeten zijn. De schoft zou meer ontwikkeld moeten zijn. De schouder ligt schuin en heeft veel lengte en bespiering. De rug is goed gevormd, de lendenen zijn breed en sterk gespierd. De goed gevormde croupe heeft veel lengte en bespiering. Soms is de staart wat hoog ingeplant. De broekspier loopt goed door. Het correct gestelde voorbeen zou iets meer lengte moeten hebben. Het achterbeen is goed gesteld. De gewrichten zijn goed gevormd en het fundament heeft veel ontwikkeling.
De stap heeft voldoende ruimte. De veulens draven met een goede houding en oprichting. Het achterbeen wordt ruim voldoende ondergebracht. Het voorbeen blijft wat vlak en zou verder weggezet moeten worden. In galop hebben de veulens ruim voldoende afdruk, maar ze zouden meer ruimte en souplesse moeten hebben.
Een thuis geïnspecteerd veulens past in het beeld van de rapportage.
De veulens gingen vergezeld van matige moeders.
Getoond: 19 (+1) veulens uit 175 dekkingen.

2000 november export Ierland (USA?)

2002 januari nav beoordeling 3-jarige nakomelingen: gehandhaafd.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

Princess

Berichten: 3303
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-04 23:33

thx, heb je ook nog een foto?of iemand anders?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers