Hoe fokt Nassau?

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
_Piet
Berichten: 169
Geregistreerd: 12-05-03

Hoe fokt Nassau?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-04 10:15

Wie weet hoe de indoctro-zoon Nassau fokt? Wie kent er nakomelingen van? Welk soort merrie zou hier het best bij passen? Wat zijn aandachtspunten voor je merrie als je deze hengst zou willen gebruiken? Alle info is welkom?


Cil_
Berichten: 735
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-04 11:22

Wij hebben Nassau gebruikt bij twee wat minder bloederige merries (Silvio en een Roemer) en Nassau heeft duidelijk veredeld bij deze merries. Bij merries die zelf een bloederige uitstraling hebben moet je uitkijken dat je nog wel wat bot overhoudt. Nassau geeft mooie hoofden en een mooi front, wel een beetje uitkijken als de merrie neiging onderhals heeft. Voor een springpaard kunnen ze heel fijn draven en normaal galopperen. Ik zou Nassau zo weer eens willen gebruiken voor een van mijn merries. Wat voor merrie had je in gedachten om bij Nassau te doen?

murie21
Berichten: 429
Geregistreerd: 26-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 13:43

wij hebben een veulen van nassauxzodiak op stal staan een erg chique veulen.

Live your life!

Lavanta

Berichten: 2485
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 16:17

Wij denken ook aan Nassau bij onze grote forse Burggraaf merrie die duidelijk een beetje bloed nodig heeft.

Winnowill VTH (v. Numero Uno) naar de Hengstenkeuring??!!!


Paardenkracht: Het buitengewone vermogen van een paard om de mens op te beuren.

hANKY
Berichten: 120
Geregistreerd: 25-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 18:10

Ik heb een aantal veulens van nassau gezien en dat waren hele mooie veulens

Sunlight

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 18:14

Misschien helpt dit een beetje:

Afstammelingen 2000 (veulens)
Nassau toonde een uniforme collectie voldoende ontwikkelde, rijtypische veulens, die goed in het rechthoeksmodel staan en over veel bloeduitdrukking beschikken.
Het hoofd is wisselend gevormd en zou in enkele gevallen sprekender moeten zijn. De nek is goed van lengte en vorm. De hals is goed van lengte. De hals is breed aangezet, maar goed van vorm en bespiering. De schoft is zeer goed ontwikkeld en loopt ver door. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De rug valt meermalen weg achter de schoft. De lendenen zijn goed gevormd en goed aangesloten. De croupe is doorgaans hellend, goed bespierd en voldoende van lengte. De broekspier is kort. Het voorbeen is correct. Het achterbeen is doorgaans iets lang. Het fundament is voldoende ontwikkeld en straalt kwaliteit uit. De stap heeft net voldoende ruimte en zou meer tact moeten hebben. De draf heeft een goede ruimte. Het voorbeen wordt goed gebruikt. Het achterbeen vertoont veel buiging, maar het achterbeen zou meer ondergebracht moeten worden. In een aantal gevallen wordt de regelmaat achter gemist. De veulens springen gemakkelijk in galop aan. De galop heeft een goede ruimte en afdruk.
Eén thuis geïnspecteerd veulen past qua exterieur in het beeld van de rapportage en wijkt in beweging in positieve zin hiervan af.
Veterinaire bijzonderheden: Bij één veulen werd kreupelheid geconstateerd.
De kwaliteit van de moeders was goed.
Getoond: 14 (+1) veulens uit 51 dekkingen.

Afstammelingen 2004 (januari; 3-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 3-jarige nakomelingen blijft Nassau voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.
Van de internationaal springende Nassau is vorig jaar een zoon goedgekeurd. Negen van de 15 merries zijn ster verklaard en hij scoort daarmee ruim bovengemiddeld voor exterieur en beweging. De halsbespiering is zwaar, de rug week en er is sprake van veel kwaliteit in het fundament. De draf is krachtig en dragend.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 0 bezoekers