Nieuwe aanpak op F&A

Moderators: petraaken, Nicole288

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Adriana

Berichten: 11102
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Haselau

Nieuwe aanpak op F&A

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 21:13

Al heel erg lang zijn er problemen op dit forum. Deels worden deze veroorzaakt doordat verschillende fokrichtingen worden aangehangen en de emoties en de passie voor fokken en rol spelen. Deels ook komt dit doordat niet alle personen met alle andere personen overweg kunnen. Dat is niets nieuws, dat gebeurt in het echte leven ook, maar daar is het gemakkelijker om zaken uit te spreken en over te gaan tot de orde van de dag.

Intussen hebben verschillende mensen aangegeven zich zelf ook te hebben schuldig gemaakt aan over en weer pesten of uitlokken van emotionele antwoorden. Met name de mensen die niet zo vaak posten op F&A gaven aan niet te durven omdat ze altijd in dezelfde ruzie en argumenten over en weer terecht kwamen. Bovendien werd aangegeven dat de topics door veel quotes in quotes en lange lappen Duitse of Engelse tekst een stuk minder begrijpelijk werden (misschien een idee om voortaan te vertalen, want het is wel interessant).

Inmiddels is duidelijk dat het topic toch aan het verzanden is in een discussie over en weer met de 'standaard-stokpaardjes'. Daarbij worden weliswaar pogingen gedaan om meer open te staan voor elkaar standpunt, maar dit blijkt toch nog erg moeilijk te zijn.

Om de sfeer te verbeteren zal vanaf heden door het moderatorteam strenger worden opgetreden. Dit om de discussies ontopic te houden en om het uitvechten van persoonlijke vetes via het forum uit te bannen.

Dit houdt concreet het volgende in:

De nieuwe regels

  • De twee moderators op dit forum kunnen onmogelijk alle topics in de gaten houden. We verwachten dan ook dat er veelvuldig gebruikt gemaakt gaat worden van de TeM knop: Afbeelding. Op die manier kunnen problemen snel worden opgelost. Bijvoorbeeld door het sturen van een corrigerende PB, het nuanceren van een bericht of eventueel zelfs verwijdering van een bericht.
  • Iedereen die een op een persoon gerichte opmerking, steek onder water of sneer plaatst kan rekenen op een Officiele Waarschuwing (OW). Na drie waarschuwingen volgt automatisch uitsluiting van het forum.
  • Offtopic berichten worden verwijderd.
  • Excessieve quotes worden verwijderd. Bij herhaald verwijderen van quotes bij dezelfde user volgt een UN en daarna een OW. Quoten is bijna nooit nodig, het vermelden van de naam schrijver van het bericht dat je beantwoord is in 99% van de gevallen voldoende.
  • Stuur roddel PBs direct door naar de moderators van dit forum. Bij herhaaldelijk roddelen of stoken buiten de topics om volgt een blokkade van de PB mogelijkheid van de betreffende user.
  • Wees lief voor elkaar Lachen Iedereen zit hier met hetzelfde doel; het praten over fokkerij en afstamming. We zitten hier niet om persoonlijke problemen uit te vechten of te laten escaleren.
  • Ga niet meteen tiepen als iemand een provocerend bericht plaatst. Doe eerst even wat anders en lees later het bericht nog een keer door maar denk je in dat de andere persoon het beste met je voorheeft. Waarschijnlijk heeft de andere persoon ook het beste met je voor en drukt hij of zij zich hoogstens wat ongelukkig uit. Als je dan nog niet blij bent met de posting duw je op de Afbeelding-knop.

In de eerste twee weken (dus tot 27 maart) worden Usernotes (UN) verstuurd in plaats van OWs. Dit om iedereen een idee te geven wat er niet door de beugel kan. Bij opmerkingen die overduidelijk kwetsend bedoeld zijn kan er natuurlijk ook voor 27 maart een OW worden gestuurd. Op 27 maart wordt overgegaan op het versturen van OWs in plaats van UNs.

Deze aangescherpte regels blijven tot nader order van kracht. Dit afhankelijk van het resultaat dat met deze aanpak bereikt wordt. We hopen dat we binnen een korte tijd ook zonder deze regels normale, ontopic en niet kwetsende of drammerige topics kunnen hebben op Fokkerij & Afstamming.

Het Bokt.nl Team
Laatst bijgewerkt door joostvangestel op 21-02-05 16:35, in het totaal 2 keer bewerkt

Holsteiner: Charakter. Charisma. Klasse!!!


joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Re: Nieuwe aanpak op F&A

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-05 16:40

Dit topic stond volgens mij al tijden op slot en er kwamen toch posts. Iig nu op slot, er komen wat wijzigingen in de mededelingen bovenaan.

Joost

Volg de avonturen van Sumrin Saint Mary: Sumrin Saint Mary

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers