hengstenadvies gevraagd

Moderators: petraaken, Nicole288

 
 
pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

hengstenadvies gevraagd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 16:10

ik ga mn merrie volgend jaar leasen aan hele goede vrienden van me,dit jaar verwacht ik een veulen van Sir Lui van haar,ben benieuwd wat het gaat geven!
deze mensen zouden graag de springkwaliteiten die in mn merrie zitten,behouden,maar met een duidelijkere link naar een goede draf,een bewegingsvererver dus,ze heeft een ietwat nauwe borstkas,niets ergs,maar de hengst mag dus wel wat borst hebben,liefst geen hengst die erg in hoogte fokt,aangezien mijn merrie al ruim 1m70 is.
misschien hebben jullie tips voor ons?
mijn merrie is een forever (voltaire-furioso) xx X bona dea(vetrichta-ellinot-mellinor)
ik heb wat moeite om een foto te plaatsen,misschien mag ik een naar iemand doormailen? bedankt bij voorbaat voor de tips!

ps wat ze al in gedachten hadden was Indoctro,maar daar is het springen weer meer aanwezig dan de beweging geloof ik,ik vind het geen zo een goede keus!maar omdat ik geen kenner ben,vraag ik jullie tips Knipoog


sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-04 10:39

In Nederland worden meerdere springgerichte hengsten, met name van Holsteiner afkomst ingezet als bewegingsverervers. Wanneer ik jouw post zo lees en de vrij summiere beschrijving van jouw merrie lijken de hengsten Goodtimes en Cantos goede adviezen. Beiden geven sterke bewegingen met een goed achterbeen gebruik en beiden vergroten niet. En met beiden verlies je je springgenen niet.
Maar ik weet niet of je wel met KWPN hengsten wilt fokken??

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-04 12:30

bedankt voor het advies! ik wil idd een KWMP'ner nemen,of die mensen tenminste,
ik heb echter net slecht nieuws gekregen,er werd een onregelmatige hartslag geconstateerd,mn merrie is nu ruim 9 maand ver.. atrium fibrilatie met extra systones.. kan opkomen in 3 dagen tijd.. ik begrijp het niet,ze is altijd goed opgevolgd geweest en enkele weken geleden nog naar de hartslag geluisterd en alles goed..
vanavond komt mijn DA en zei gaat uitsluitsel geven,indien slecht,meteen naar de kliniek te merelbeke,kan gebeuren dat het veulen moet afkomen om de merrie te beschermen en dat ze sowiezo niet meer mag fokken..
sloeg in als een bom,ik hou jullie op de hoogte!
chantal 1;kheb je PB ontvangen,maar ga morgen een foto mailen,dan weet ik meteen ook meer..

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-04 17:16

Heel veel succes in ieder geval, die foto's komen wel!

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 40061
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-04 22:29

oei dat is geen leuk nieuws voor je. Ook mijn idee was Cantos bij de beschrijving van jouw paard. Hopelijk komt alles met je merrie in orde.

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-04 16:37

er werd idd artilium fibrilatie vastgestekd bij pretty,ook door mn eigen DA,die niet begrijpt waar het uiteens uitkoms,gezien ze 3 weken geleden nog gecontroleerd werd,ook aan haar hart. vanmorgen zijn we dan met haar naar de kliniek te Merelbeke gereist,damen met mn vriendin,die er het 4 e jaar veeartsenij volgt.ze werd meteen onderzocht door meerdere studenten,en door de prof,die al een EKG (hartscan) genomen heeft,idd onregelmatig.
morgen word een echo genomen en word gekeken of het hart al aanegetast is,alles zal precies bekeken worden,het veulen zou normaal niet hoeven geaborteerd te worden,maar het is even afwachten..
ik denk dat fokken nu wel mag vergeten worden,ook al denken ze niet dat het er iets mee te maken heeft,en dat het kan genezen worden..
op de eerste plaats komt nu de merrie,en duimen maar..

kga toch even kijken naar Canto;omdat 2 van jullie deze naam al noemen,maar ik denk dat het niet meer nodig zal zijn..en dat deze topic bijna naar medisch of verslag van de dag zal mogen komen..
kga even n foto doorzenden,bedankt alvast! jammer dat deze hele topic nu zo moet uitdraaien..

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 16:41

Heel veel sterkte ermee en ik hoop voor je dat het veulen en de merrie behouden blijven
Als je wat over Cantos wilt weten kan je dat op deze site vinden
www.joshouwen.nl

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-04 10:39

bedankt Sarabande,het ziet er me inderdaad ten eerste een prachtige hengst uit met een ongelooflijk sprekend hoofd,ten tweede heeft hij idd een lekkere brede borst,kvind hem in het geheel mooi "gezet",en de punten die hij krijgt voor zn gangwerk spreken me nog meest van al aan,zeker een verstandige keuze!
alleen..tzal er dus waarschijnlijk niet meer van komen he,khad altijd gezegd dat ik een veulen wou van mn merrie,die haar moet opvolgen,anders stop ik met de paarden,das zo een gevoel..mn band met pretty woman is zeer sterk,ik heb haar nu 9 jaar..
bah en nu zijn ze bezig met de echo,ik ga vanmiddag meer nieuws horen,kben er echt bang voor,ik hoop dat er nog geen schade is aan het hart,maar kwil niet hopen,omdat ik geen klop van de hamer wil als ik het nieuws hoor(wat toch zou zijn hoor)
3 weken geleden nog niks,een gezonde,drachtige merrie,en nu.. Scheve mond

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 40061
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 10:43

Cantos is inderdaad een hele mooie hengst. Spijtig voor jouw en je merrie. Ik hoop alleen dat ze het veulen niet moeten afhalen zodat je toch tenminste 1 veulen uit je merrie hebt. Nu maar hopen dat ze het niet moeten afhalen en dat het een merrietje wordt.

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-04 10:57

het veulen is nie eens voor mij ik had ze geleased,ikzelf wou pas over enkele jaren een veulen voor mezelf uithalen,met wat meer ervaring,want dit was haar eerste veulen bij mij..
normaal zal het niet moeten afkomen,maar ik wacht dus bang de echo van het hart af.. Scheve mond

Lami
Berichten: 415
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 11:40

pretty even een reaktie op de onregelmatige hartslag. Ik heb een merrie gehad waar dit bij de geboorte van haar 1e veulen bij 10 maanden dracht ook werd vastgesteld (verhoogd en onregematig) door de gewone dierenarts. Ik heb het toen niet door een gespecialiseerde arts laten onderzoeken want de merrie werkte verder gezond en fit. Misschien was het niet hetzelfde als bij jou maar deze arts adviseerde ook niet weer te fokken. Omdat de merrie op mij gezond en fit overkwam en makkelijkhet veulen uitdroeg en kreeg heb ik haar toch weer gedekt. Ze heeft nog 3 veulens gehad en is 27 jaar oud geworden en niet aan haar hart gestorven. Dus wie weet succes in elk geval.

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-04 13:59

eindelijk een update:

de echo van het hart was ten zeerste positief: nergens werd schade of onregelmatigheden vastgesteld,de kamers en arterien waren in orde,nergens nog geen uitzetting gelukkig!
verder werd ook nergens iets negatiefs vastgesteld,de merrie ziet er gezond uit,er word aangeraden de dracht gewoon verder te zetten en men vertelde me dat het geen extra risico inhoud momenteel.
de onregelmatige hartslag is er natuurlijk,en nu moet ze volledig op rust tot na de geboorte,en natuurlijk goed in de gaten houden en regelmatig de hartslag beluisteren. na de geboorte zal ik haar dan terugdoen naar de kliniek en gaat men de hartslag "converteren" dwz.terug op regelmaa zetten,er is daar een zeer afdoend medicijn voor,en zoals het er nu voorstaat,is er 80 procent kans op volledige genezing na toediening van het medicijn.als dit lukt is ze weer normaal en mag alles als voorheen,ook fokken dus! als dit niet lukt,dan word het paard gereduceerd tot wandelpaard,met een efficiente kans op problemen.men ziet het momenteel positief in en er zijn geen redenen tot paniek.tuurlijk blijft het wel in mn achterhoofd zitten,ik ga een stetoscoop aanschaffen,op aanraden van mn DA,zodat ik zelf regelmatig kan controleren,al is het maar voor mn eigen gemoedstoestand..

als dit verhaal goed afloopt heb ik besloten de merrie te recuperen,terug op conditie te zetten,en dan goed te overwegen om een laatste veulen te fokken,voor mezelf..dan heb ik nu nog een jaar om alles goed uit te dokteren,de ideale hengst te kiezen en er voor te gaan,ik wil zo graag dat mn merrie verderleeft,en dat ik iets van haar over heb om op te bouwen.
ik hou jullie op de hoogte als jullie dat willen,kheb nu nog zat tijd voor hengstenadvies,eerst kijken hoe het nu verloopt,en of de medicatie gaat aanslaan.maar tips zijn altijd welkom,ik wil er het best evan maken!

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 40061
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 14:06

Wat goed nieuws zeg voor jouw. Ik hoop dat het medicijn zal aanslaan. Zou dan inderdaad nog een veulen uit je merrie fokken in de hoop dat het een merrie is dan natuurlijk.

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-04 14:17

idd het is nu eigenlijk nog wat bang afwachten tot het veulen er is..moest de huidige eigenaar door de ganse situatie twijfels krijgen dan wil ik dit veulen al "terugkopen" de hengst begint me meer en meer aan te slaan,en de kwaliteiten van mijn merrie ken ik al Knipoog
wel jammer dat ik het eind van de dracht wat extra nerveus zal doorbrengen,maar ik heb er goede hoop in,aangezien de profs me die geven (anders ben ik eerder geneigd van pessimistisch te zijn)
hengst of merrie,maakt me niet uit,merrie is natuurlijk leuker,maar het gaat me er momenteel om het bloed van mn merrie te verzekeren,een fokster ga ik nooit worden hoor,dus ik ga al blij zijn als ik iets heb om de toekomst te verzekeren.maar nu afwachten,kijken wat de bevalling geeft,de merrie volledig laten aansterken en in conditie brengen vooraleer ik nog een kans waag,al moet ik nu nog een jaar wachten met dekken,goed begonnen is half gewonnen immers Knipoog

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-04 14:23

chantal 1,heb je mn fotos niet ontvangen? Scheve mond

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-04 10:29

Afbeelding

Afbeelding


hier even twee fotos van mijn merrie,
de eerste is ze hier 9 maand drachtig
de tweede fotos is van voor ze drachtig was

misschien kunnen jullie je nu beter oreienteren? het zijn maar fotos natuurlijk! maar ik wil graag een passende hengst vinden,met veel overleg,een hengst als Cantos staat me al aan in ieder geval,zijn er meer in deze genre?

ondertussen gaat het goed met pretty,we wachten nu het veulen af en 2 maanden na geboorte word het mediijn dan toegediend,die de hartslag moet converteren.ze verzekeren me een heel hoge slaagkans,en dan is het paard weer perfect gezond,met 15 procent kans dat de aandoening terugkomt,maar in haar geval denken ze van niet.
ze is nu ruim 4 maand rust voorgeschreven,dus ze zal kunnen genieten van de zomer,en kunnen verdikken. het volgende jaar zal ik denk ik dan kijken om ze opnieuw te dekken,voor mezelf dan, op voorwaarde dat ze volledig genezen is natuurlijk.

bedankt aan chantal1 om de fotos te plaatsen voor me! OK dan!

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-04 14:59

Geen dank natuurlijk, graag gedaan Lachen

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-04 15:19

Misschien dat jullie nu er meer in zien? Knipoog

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 40061
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-04 15:29

Cantos zou er afgaande op de foto's wel eens kunnen bij passen.

ps die ruiter ken ik precies van gezicht. Rijden jullie LRV bij de vereniging van Roeselare?

Rhea

Berichten: 3489
Geregistreerd: 10-12-03
Woonplaats: Dussen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-04 15:35

Ik ken een superafstamming van Sir Lui!! Was een Sir Lui x Weltmeyer, is helaas a.g.v. cornage naar de verzekering gegaan. Mooi krachtig paard om te zien met een gouden karater en super bewegingen, hoewel eigenlijk als springpaard gefokt. Maakte daarbij natuurlijk ook nog een supersprong. Ik geloof zelfs dat de dierenarts van de verzekering het paard nu in zijn bezit heeft omdat hij hem zo geweldig vond!

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-04 15:37

Die ruiter is Bart Labeeuw,idd de voorzitter van de LRV Rodenbachruiters Roeselare,hij heeft haar helpen opleiden en heeft er dan 1 jaar alle soorten wedstrijden mee gereden,en dat ging supergoed!
ik sta daar al 9 jaar op de manege,jammergenoeg is er sinds de dracht precies veel jaloezie mee gemoeid,en is het vast het laatste jaar geweest dat ik daar stond,ik ben op zoek naar een andere goede stal nu Knipoog

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-04 15:40

leuk om te horen Rhea,ik heb nu ook al goeds gehoord over Sir Lui,alhoewel de hengst dus mijn keuze niet was,denk je dan dat hij op mn merrie past?
ik ga als het goed gaat het resultaat zien over 2 maanden,en das wel een voordeel,als ik wil kan ik voor mezelf dan opnieuw deze hengst uitkiezen voor mijn veulen..Cantos spreekt me hoewel meer aan qua prestaties en qua exterieur,maar aantal nakomelingen alleen zegt niks natuurlijk,ik heb wel nog ergens een Sir Lui nakomeling staan op foto,en dat was een mooie bruine gespierde en grote hengst Lachen

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 40061
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-04 15:57

Sir Lui is een Silvio I. Dus met deze afstamming zou je inderdaad ook beide kanten opkunnen. Ga anders de hengst eens thuis bezoeken.

pretty

Berichten: 3628
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: België,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-04 16:03

Daarom dat ik achteraf bekeken Sir Lui niet mis gekozen vond,het is geen beknopt bloed dat hij doorfokt volgens mij,zowel in springen als in dressuur zitten er talenten in..Sir Lui staat in Lier,is zeker te doen die es op te zoeken..

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 40061
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-04 08:36

Heb Sir Lui nog als 4 jarige gezien en vond het toen een mooie hengst met goede gangen. Weet alleen hoe hij nu is want ik heb hem sedertdien ook niet meer gezien. Naar het schijnt heeft een tijd stilgestaan door blessures. Het zou kunnen dat de hengst mij nu niet meer aanstaat maar het belangrijkste is wat jullie vinden en wat jullie bij de merrie vinden passen. Kijk alleen goed uit naar de karakters van de hengsten. Kijk goed of ze passen bij je merrie of in het fokdoel dat je wil bereiken.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 8 bezoekers