dukaat

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
cindy14
Berichten: 89
Geregistreerd: 11-02-04
Woonplaats: nijmegen

dukaat

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-04 16:47

hoi,
ik ben de stamboom van mijn paard aan het natrekken.
alleen nu kunnen we dukaat (v: ulft m: urania) niet vinden. Ik heb alle zoekmachines bezocht, en kan er nix over vinden
volgens mij is hij een ruin maar dat weet ik niet zeker!!
dus hebben jullie info over dukaat, en weten jullei cker adt eht dukaat is die ik bedoel?? Verward
groetjes en thx alvast cindy

mijn paardje is 4 geworden!!
haal alles eruit, wat erin zit!!
zoek 2 paards trailer liefst polyester+zadelkamer pb's me maar als je iets weet voor een aannemelijke trailer+prijs!!


Rinske

Berichten: 23948
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-04 19:55

Is het een van de vaders op het papier? Want dan moet het toch een hengst zijn. Lijkt me lastig om nakomelingen te produceren zonder ballen Tong uitsteken

froukje2
Berichten: 225
Geregistreerd: 14-01-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 12:30

De hengst Dukaat is al een aantal jaar dood, daarom zal je wel niks kunnen vinden.
Hij stond destijs bij de Fam v/d Wiede in Nijega (Friesland)
Misschien heb je daar wat aan.

Eigen paard is goud waard.

froukje2
Berichten: 225
Geregistreerd: 14-01-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 12:37

Sorry het is v/d Weide
Dit is hun adres ; Hengstenhouderij De Friese Wouden
Hearrewei 13
9217 VN Nijega.
tel: 0512-371950

Eigen paard is goud waard.

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 12:48

Dukaat is een Ulft x Farn x Solaris

Geb. datum 7-mei-1985
Kleur bruin
Stokmaat 164

Verrichtingsverslag:
Verrichting Ermelo 1988 (gedeelde 12e plaats)
Vriendelijk met goed humeur, gehoorzaam en eerlijk. Bij begin onderzoek zadelmak. Vanaf het begin erg constant in al zijn bewegingen, heeft moeite met gebogen gaan in de wending. Voldoende ruime bewegingen die tamelijk vlak blijven.
Stap regelmatig en voldoende ruim. Moet in draf meer ondertreden. Heeft een voldoende draf maar geeft zijn ruiter daarin geen plezierig gevoel. Galop weinig gesloten, zou meer souplesse mogen tonen. Wel ruim en regelmatig, daardoor galop toch ruim voldoende. Bij springen weinig afzet, springt te vlak maar wel voorzichtig. In terrein ruimt hij niet erg op de sprong en is enigszins terughoudend. Ruim voldoende bereidheid om te werken, ervaart werk als licht. Voldoende aanleg als terreinpaard, ruim voldoende aanleg als spring- en dressuurpaard.
Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Eet normaal.
Rustig stalgedrag.
Bij aankomst rechtsachter hardnekkige huidontsteking in de kootholte, is daardoor aan het begin van het dagelijkse werk steeds onregelmatig. In de loop van het onderzoek is een en ander verbeterd.
Rapportage afgesloten op 03-06.

Verrichtingscijfers:
Stap 7
Draf 6.5
Galop 7
Rijproef 6.5
Springen vrij 7
Springen ohz 6.5
Terreinproef 6.5
Karakter 8
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 8
Puntentotaal 72.00
Max punten 100
Plaatsing 12e van 25 (16)
Jaar verrichting 1988
Plaats verrichting Ermelo

Afstammelingenrapportage:
Afstammelingen 1990 (veulens)
Deze hengst wist een zeer uniforme collectie veulens te presenteren die voldoende zijn ontwikkeld, wel rijtypisch zijn gebouwd en over ras en kwaliteit beschikken, maar iets langer gelijnd zouden kunnen zijn.
Hoewel soms iets lang, is het hoofd toch goed gevormd en sprekend met een wakker oog. De hals is wisselend van lengte (bij de geprikte veulens soms iets kort), maar wordt steeds goed gedragen en gaat over in een lange nek. In enkele gevallen is de hals iets diep aangezet. De schoft loopt ver door, maar moet zich nog ontwikkelen. De schouder is steeds goed van lengte en ligging. De iets gezonken rug is goed gespierd en gaat over in een sterke lendenpartij. De croupe is goed gespierd, lang, breed en goed van vorm. Zowel voor- als achterbeen is goed gesteld, maar het fundament zou meer zwaarte kunnen hebben.
De stap is ruim, tactvol en gemakkelijk. In draf vertonen de veulens veel opdruk, tact, balans, oprichting, kracht en ruimte. De slechte weersomstandigheden weerhielden de veulens er niet van zich in beweging treffend te presenteren. Het toegevoerde merriebestand bleek zeer wisselend te zijn, waaronder enkele stermerries met tuigpaardafstamming. Ook daar weet de hengst zijn eigen opdruk te geven.
Eén geprikt, niet getoond veulen is thuis door de inspecteur beoordeeld. Dit bleek achter niet regelmatig te draven.
Vanwege het niet te royaal gevoerde beenwerk dient de hengst merries toegevoerd te krijgen die voldoende fundament hebben.

Kort samengevat: zeer uniforme collectie, voldoende ontwikkelde, rijtypisch gebouwde veulens met ras en kwaliteit. Het fundament zou royaler ontwikkeld kunnen zijn. De draf vertoont balans, kracht, ruimte en oprichting.
Getoond: 15 veulens uit 33 dekkingen.

Afstammelingen 1994 (januari; 3-jarigen)
De beoordeling van de 3-jarige nakomelingen van Dukaat wordt één jaar uitgesteld vanwege minder dan 10 getoonde nakomelingen.

Afstammelingen 1995 (januari; 3/4-jarigen)
Naar aanleiding van de (uitgestelde) beoordeling/rapportage van zijn 3/4-jarige nakomelingen krijgt Dukaat (1.30 m springen) voorlopig nog even het recht van de twijfel. Gezien zijn eigen prestaties wil de hengstenkeuringscommissie de nakomelingen de kans geven om aan te tonen dat ook zij in prestatie-opzicht kunnen scoren.

Sportindex:
Jaar berekening 2004
Groepsindeling IIB
Aantal veulens stationsverrichting 3
Aantal veulens springindex 21
Betrouwbaarheid springindex 63
Springindex 88
Aantal veulens dressuurindex 57
Betrouwbaarheid dressuurindex 69
Dressuurindex 76

Ruim gelijnde hengst. Het voorbeen heeft een correcte stand, maar is wat teer.

1995 (juli) overleden aan een hartstilstand

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 12:51

Hier is informatie over Dukaat, je kan mij mailen (kwpn.hengstenfan@12move.nl) voor een foto.

Dukaat 85.4211 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 07-05-1985
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.64 m
Pijp: 21 cm

Verrichting 1988
stap 7
draf 6,5
galop 7
rijproef 6,5
springen ohz 6,5
springen vrij 7
terreinproef 6,5
karakter 8
stalgedrag 9
trainingsrapport 8

Totaal 72 punten
plaatsing 12e van 25 (16)

Fokker H. Litjens, Geysteren

Ulft Keur x Urania Keur van Farn Pref x Natasja Keur Pref van Solaris xx Keur x Ingrid Keur Pref van Eclatant Keur x Caroline Sgldt van Wachtmeester Pref

Ruim gelijnde hengst. Het voorbeen heeft een correcte stand, maar is wat teer.

Moederrapport
Urania is een massale, voldoende rijtypische merrie met veel kwaliteit. Ze heeft een mooi, sprekend hoofd en een mooie nek en hals . De schoft is wat weinig ontwikkeld. De schouder is goed. De rug is iets diep. De merrie heeft een mooie, gespierde croupe en correct beenwerk. De stap is goed. De draf is goed ruim, maar kan achter iets schakelen. De merrie was ten tijde van de bezichtiging hoogdragend.
Stokmaat: 1.66 m

Verrichting Ermelo 1988
Vriendelijk met goed humeur, gehoorzaam en eerlijk. Bij begin van onderzoek zadelmak. Vanaf het begin erg constant in al zijn bewegingen, heeft moeite met gebogen gaan in de wendingen. Voldoende ruime bewegingen die tamelijk vlak blijven. Stap regelmatig en voldoende ruim. Moet in draf meer ondertreden. Heeft een voldoende draf maar geeft zijn ruiter daarin
geen plezierig gevoel. Galop weinig gesloten, zou meer souplesse mogen tonen. Wel ruim en regelmatig, daardoor galop toch ruim voldoende. Bij springen weinig afzet, springt te vlak maar wel voorzichtig. In terrein ruimt hij niet erg op de sprong en is enigszins terughoudend. Ruim voldoende
bereidheid om te werken, ervaart werk als licht. Voldoende aanleg als terreinpaard, ruim voldoende aanleg als spring- en dressuurpaard. Bij aankomst goede voedingstoestand die steeds hetzelfde bleef. Eet normal. Rustig stalgedrag.
Bij aankomst rechtsachter hartnekkige huidontsteking in de kootholte, is daardoor aan het begin van het dagelijkse werk steeds onregelmatig. In de loop van het onderzoek is een en ander verbeterd.

Afstammelingen 1990 (veulens)
Deze hengst wist een zeer uniforme collectie veulens te presenteren die voldoende zijn ontwikkeld, wel rijtypisch zijn gebouwd en over ras en kwaliteit beschikken, maar iets langer gelijnd zouden kunnen zijn. Hoewel soms iets lang, is het hoofd toch goed gevormd en sprekend met een wakker
oog. De hals is wisselend van lengte (bij de geprikte veulens soms iets kort), maar wordt steeds goed gedragen en gaat over in een lange nek. In enkele gevallen is de hals iets diep aangezet. De schoft loopt ver door, maar moet zich nog ontwikkelen. De schouder is steeds goed van lengte en
ligging. De iets gezonken rug is goed gespierd en gaat over in een sterke lendenpartij. De croupe is goed gespierd, lang, breed en goed van vorm. Zowel voor- als achterbeen is goed gesteld, maar het fundament zou nog wat meer zwaarte mogen kunnen hebben. De stap is ruim, tactvol en gemakkelijk.
In draf vertonen de veulens veel opdruk, tact, balans, oprichting, kracht en ruimte. De slechte weersomstandigheden weerhielden de veulens er niet van zich in beweging treffend te presenteren. Het toegevoerde merriebestand bleek zeer wisselend te zijn, waaronder enkele stermerries met
tuigpaardafstamming. Ook daar weet de hengst zijn eigen opdruk te geven. Vanwege het niet te royaal gevoerde beenwerk dient de hengst merries toegevoerd te krijgen die voldoende fundament hebben. Eén geprikt, niet getoond veulen is thuis door de inspecteur beoordeeld. Dit bleek achter niet
regelmatig te draven.

Kort samengevat: zeer uniforme collectie, voldoende ontwikkelde, rijtypisch gebouwde veulens met ras en kwaliteit. Het fundament zou royaler ontwikkeld kunnen zijn. De draf vertoont balans, kracht, ruimte en oprichting.
Getoond: 15 veulens uit 33 dekkingen.

Uitstel beoordeling 3-jarige nakomelingen (minder dan 10 getoond) tot 1994

1995 (Januari). Na uitstel gehandhaafd op basis van 3- en 4-jarige nakomelingen. Dukaat (1.30 m springen) krijgt voorlopig nog even het recht van de twijfel. Gezien zijn eigen prestaties wil de
hengstenkeuringscommissie de nakomelingen de kans geven om aan te tonen dat ook zij in prestatie-opzicht kunnen scoren.

1995 (Juli) overleden (hartstilstand)

Sportgegevens
Tevens springpaard onder Henk van der Broek
Tevens springpaard onder Henk van der Broek/Nathalie van der Mei.
Levenswinsom t/m oktober 1994: F. 1.295,-

Competitie
1989-1990 Springen cat. A 307 punten, 2e plaats
1990-1991 Springen cat. B 74 punten, 1e plaats

Dekstations
1988-1990 T. van Veen, Steenwijkerwold
1991 T. van Veen, Steenwijkerwold & G. Toonen, Maren-Kessel
1992 H. Vleems, Wachtum/Dalen
1993-1995 O. van der Weide, Nijega

Fokregistratie
Totaal 268 veulens uit 346 dekkingen

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 12:52

Oh, haha! Beetje dubbelop!

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 12:54

Beter iets dan niets Knipoog

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

cindy14
Berichten: 89
Geregistreerd: 11-02-04
Woonplaats: nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-04 16:16

heyz
thx allemaal heb er cker wat aan Knipoog
ennuh thx voor het adres OK dan!
ennuh nu blijtk dat mijn paardje (timo) de zrlfde stokmaat krijgt als dukaat en zelfde kleur dus overeenkomsten zijn er wel!!
groetjes cindy en timo

mijn paardje is 4 geworden!!
haal alles eruit, wat erin zit!!
zoek 2 paards trailer liefst polyester+zadelkamer pb's me maar als je iets weet voor een aannemelijke trailer+prijs!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers