Verslag hengstencompetitie Zuidbroek

Moderators: petraaken, Nicole288

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Aimee

Berichten: 11086
Geregistreerd: 24-07-03

Verslag hengstencompetitie Zuidbroek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 14:09

Zuidbroek ligt echt aan de andere kant van de wereld, daar hadden we ons even op verkeken. Als ik dat had geweten had ik Pipo gevraagd of ze wel zeker wist dat ze daar heen ging, we hadden namelijk net zo goed naar Parijs kunnen rijden.
Maar goed, je moet er wat voor over hebben.

Ik heb hieronder geschreven wat er in m'n boekje staat, dat is niet altijd even subtiel maar wel eerlijk. Het is wat ik gezien heb. Jammer als mensen er weer aanmerkingen op hebben, maar dat hoeft van mij niet in dit topic.

Toen we binnen kwamen stond er eerst een rij voor de kassa, jammer, daardoor hebben we het begin van het L-dressuur gemist. Zondoende was de eerste hengst die we in de ring zagen Fernstein. Daarbij heb ik genoteerd "niet speciaal" en "66 punten". Daarna hebben we bij het losrijden staan kijken en zodoende niet veel gezien van Skydancer en Florencio. Wat er wel in m'n boekje staat:
Lord Loxley: Niet in balans, voor is goed, snel van de grond. Achter traag, de afzet - contact met de grond - duurt te lang. Duikt de grond in bij verruimen, mag wat sneller, actiever. Lendengebruik is minder, vooral in galop. Dat was ook een punt van het commentaar van de jury. Zij wouden ook graag meer actie en buiging zien en meer van de grond in het draven, het voorbeen-gebruik vonden ze wel mooi. Hele lange slappe stap. Exterieur kreeg een 7,5 met een bemerking op het middenstuk, verder wel een aansprekend paard.
San Remo: Mooi beeld, vooral aan de voorkant. Mooi front. Lijkt meer bij elkaar als de vorige keer. Bij de eerste rondjes door de baan leek hij zelfs iets te zakken achter. Maakt zich nog wel eens sterk van voren en doet iets kantelen. Hij draagt de staart ook scheef. Traag achterbeen: bij halsstrekken wordt dit net iets beter. Stap krijgt de zelfde bemerking als Lord Loxley, wel actiever maar hij wordt dan ook erg goed en handig gereden. Edward moet hem in vrije stap regelmatig aantikken om hem actief te houden. Wel braaf. Galop heeft wat weinig sprong. Draf: 8,5 Galop: 7 Stap: 6,5 ext: 8,5 model: 7,5
Commentaar van een fokker naast me: Lang, groot, achterkant niet mee.
Verder moet ik zeggen dat ik een zwak voor dit paard heb, maar dat is meer door sentiment dan door de kwaliteit van de hengst.
Scandic: Braaf in omgang. Lijkt beter in achterbeen-gebruik dan de vorige keer. Hij leek wat meer buiging in de gewrichten te hebben en wat sneller van de grond. Takt in draf, regelmaat. Stap is geen fijne viertakt. Jury vond de stap voldoende ruim maar onzuiver. Ze vonden dat hij een goed ruggebruik heeft (vind ik ook) en veel afdruk achter. Mooie gedragenheid. Hij kreeg 79 punten.
Special D: Stout. Ruimgrijpend achterbeen, buiging. Mooi paard. In stap heeft hij een goed gebruik van het achterbeen maar mag er wat meer schoudervrijheid. Hij kreeg van de jury een 8. Dit cijfer kenden ze ook toe aan de draf. De draf heeft schwung, takt en meer schoudervrijheid. Hij rolt zich wel wat op. In de galop was hij iets gehaast door afleiding, hij kreeg een 7,5. Ik vond dat hij wel veel sprong had in galop.

De klasse M
Charming: voorbeen spectaculair, achter mag net wat vlugger, patenter. Schoft mag wat meer omhoog. Blijft hoog achter in kruis, mag wat flitsender in achterbeen. Draaft achter de massa. Stap: 7 Draf: 8 Galop: 7 gedragenheid: 7,5 algemeen: 8 exterieur: 7 met bemerking op de rug.
Radar: Laat op het losrijterrein niet aan z'n hoofd komen. Klein, compact. Draf is niet helemaal taktmatig, uit zich vooral in de zijgangen. Gewoon paard, moeite met sluiten, trekt wat met rechtsachter. Stap: 8 draf: netjes (weet geen cijfer) galop: 7,5 dragen: 7 algemeen: 7 (correct) ext: 7
Redford: Wat krabbelig, wou in het begin niet stappen en niet halthouden. Later wel iets verbeterd. Leek wat over de zeik. Qua type lijkt hij wat op Painted Black, galop wat vlak. Dit vond de jury: draf: 7,5 dragen: 7,5 algemeen: 6,5 ext: 8 galop: 8 veel souplesse, macht en afdruk (onbegrijpelijk???) totaal: 74,5
Rhodium: Mag meer lossigheid. Stap: 6,5 galop is bijzonder (vindt jury): 9 dragen: 7,5 alg: 8 model: 8,5 totaal 77,5
Riverdance was wat stout met losrijden
Ro-lex: Dit zei Madeleine Vrees: "Zo fijn, elke dag hetzelfde." "Ik vind dat hij het wel een keer verdient heb hoor."
Ielig halsje, blijft hoog achter, lam. Heel veel veer in draf, dat is echt wel apart. Galop is wat vlak, draf is veel spectaculairder. Niet zakken achter, moeite met sluiten. totaal 79,5 punten.
Rousseau: Fijn paard, blijft fijn dragen bij terugkomen. Fijn achterbeen, vlug van de grond, ruimgrijpend. Blijft fijn aantreden van achteruit, fijne rug. Wat onvriendelijk in de mond. Jury: Takt, mooi gebruik van het lichaam. Zou iets meer bergop mogen. Misschien mag Nicolette hem daar aan de voorkant wat meer kans geven. Nu iets met kruis omhoog, komt door het rijden (!!!) maar wel heel fijne zijgangen. Totaal: 79 punten.

Klasse Z
Donnerruf: Hij spring met het kruis omhoog in galop. Traag achter, laat zich niet sluiten. Duikboot. Jury: in stap mag de takt zuiverder, in draf is dit wel goed maar mag hij constanter bergop. Galop: moet meer actiever vanuit de achterhand 7. voor het gereden zijn: 6 harmonie tussen ruiter en paard: 6 totaal: 122 punten
Riant: Wel verbeterd onder Marlies 142 punten
Paddox: Niet spectaculair, wel braver dan de vorige keer. Veel druk van voren. Mond dichtgesnoerd met neusriem. Niet zakken achter, soms voor de grond in. Jury: Stap: correcte viertakt, mag meer activiteit/lengte/bodem. draf: 7,5 galop: 7 krachtig, opwaarts correct (???) gereden: 6 harmonie: 5,5
Painted black: heeft een buikje. Klein elastisch bommetje. Stapmist schoudervrijheid. Wel lichtvoetig beeld, de jury vond het ook opwaarts. Voor de stap kreeg hij een 7,5 mag wat actiever en meer uit de schouder. Galop is correct, opwaarts, krachtig. Draf: 8 is lichtvoetig, opwaarts, aansprekende verruimingen. Rijden: 8 harmonie: 8 totaal 149 punten.
Parcival kwam weer aan de keting de losrijbaan binnen en de tong hing uit de mond: 130,5 punten
Prestige: Beter als met Jacques. Actief ruim stappen, super front, fijne rug, niet altijd even fijn gereden. Iets hakken naar acheren omhoog in uitgestrekte draf. Snel van de grond, electrisch, buiging in de gewrichten. Toont met Christa wel meer aanleg om achter te zakken. Jury: mooie vloeiende proef met aansprekende delen. Veel kracht, afdruk van de grond. Goede galop: 8 Stap is coorect, mag meer vanuit voorbeen, schoudervrijheid, kracht mag meer voorwaarts: 6,5 draf: 7,5 totaal 144 punten. Dit paard is absoluut bomproof, hij deed een tukkie tijdens de prijsuitreiking terwijl PB en vooral Riant flipten.
Dit paard is echt een vaderdier, geen eindproduct voor de sport zoals bijvoorbeeld PB maar een dekhengst die heel veel aan een merrie toe kan voegen.
Paganini: Blij hoofd, fijn gereden. Vermogen om te zitten. Lijkt losser dan de vorige keer. Gewoon fijn, alle aanmerkingen zijn muggenstifterij. Zwaar ondergewaardeerd met slechts 137 punten. Jury: stap: 6,5 goede viertakt, meer ruimte nodig in uitstrekken, verzameld erg goed. draf: 7 de gedragenheid is goed, krachtig, bergop, verzameld. De galop mag meer bodem bij het uitstrekken: 7,5 rijden: 7 harmonie: 8 (mag van mij een 10 zijn!)
Ronaldo: Mooi paard maar moet echt veel vlugger van achter, kan niet zakken. Stap: 7 viertakt, mag actiever draf: 8 galop: 7 meer kracht, moet meer gewichtsopname op achter. gereden: 7 (vind het toch knap van Eddie dat hij hem zo de baan door krijgt, maar hij best wat meer waardering voor Knipoog ) harmonie: 6,5 totaal 134 punten

Daarna waren er nog shows met jonge en oudere hengsten en natuurlijk het springen.
Er volgde pas laat een terugreis naar huis, die ook nog eens erg lang was door slechte weersomstandigheden. Bedankt Pipo, dat je me nog naar huis hebt gebracht. Hopelijk hebben jullie, net als ik, een leuke dag gehad. En hopelijk kunnen de andere bokkers genieten van het verslag.


CGJ12

Berichten: 11673
Geregistreerd: 18-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 15:04

Bij deze zet ik dan mijn waarnemingen er óók maar even onder (ervan uitgaande dat Aimee dat goed vindt), maar dan niet van alle hengsten:
Ik was er wél op tijd ( in tegenstelling tot Edward die het weer niet kon vinden terwijl ie er vorig jaar ook was) en heb de eerste hengsten dus wél kunnen zien.

OK dan! OK dan! FLORENCIO: was voor mij de smaakmaker van de dag. Ik heb de hengst in Oldenburg ook al gezien, maar een zeer fraai exemplaar met een ongelooflijk ruime stap (bijna té), zeer veel elastiek en afdruk in draf en een voldoende galop, die wat scherper mocht doorkomen. Zeer fijn paard onder het zadel. Zijn (voormalige) Duitse ruiter was er trouwens ook om hem te aanschouwen.
SAN REMO: fraai exemplaar, maar miste duidelijk het een en ander aan de achterzijde. Komt daar tekort.
SKYDANCER: te weinig op gelet
FERNSTEIN: te weinig op gelet
SCANDIC: is me erg tegengevallen. Volgens mij was dit een ander paard dan ik gezien heb in Den Bosch vorig winter. Geen fraai hoofd, Kort en dik in de nek en een gebroken heuplijn. Die onzuiverheid in stap heb ik eigenlijk maar een paar keer kunnen constateren, maar wat ik veel erger vond is dat die stap niet meer los is. De hengst stapt erg verkrampt en houdt daarbij de lendenpartij / rug erg vast. Tijdens het losrijden kon Scandic niet in de schaduw van Florencio staan.............. (en dan heb ik er nog wel eentje drachtig van Scandic..........oh oh )
OK dan! SPECIAL D: Blijft een zeer fraai exemplaar. Hoogbening, groot, maar met ras. Zéér mooie voeten / hoeven trouwens. De hengst heeft een iets vaste schouderpartij en dat is in alle drie gangen te zien. Met name in stap en draf moest het voorbeen verder weggezet worden. Wel een paard met ontzettend veel allure en een mooie bovenlijn. Sarah stelde de hengst netjes voor en een compliment voor het fraaie plaatje.


CHARMING: niet op gelet
RADAR: Blijft een erg beknopt beestje in de croupe. Marlies zette hem op het inrijterrein even flink aan het werk, maar veel verder dan zijn staart IN zijn kont trekken kwam ie niet. Dat zag Coby ook wel geloof ik.
REDFORD: blijft een erg hectisch beestje. Die hogere oefeningen gaat ie vast leren, maar de basisdraf is érg kort hoor.
RHODIUM: blijft een erg mooi lang gelijnd paard, maar dat slechte achterbeen begint steeds meer op te vallen. Met name in stap opvallend slecht achterbeen gebruik. Buigt de gewrichten lang niet voldoende. Galop als altijd goed.
RIVERDANCE: niet echt op gelet, maar geen topper
ROLEX: duidelijk simpel in zijn type. Basisgangen voldoende. Madelein kreeg hem na een half uurtje goed aan de praat en Rolex begon zowaar met schwung door de baan te gaan. Die lijkt zich nu toch te verbeteren.
OK dan! OK dan! ROUSSEAU: blijft een TOPPER. Prachtig paard met maat en massa en toch ruim voldoende ras. Mooi klein koppie. Gaat prachtig vierkant door de baan. Tactwonder. echt een fijn dressuurpaard en vaderdier.


DONNERRUF: kende ik nog niet, maar zag er wel goed uit vond ik.
RIANT: heeft zich weer verbeterd. Lijkt constanter en beweegt ruim voldoende. Gouden draadje zit er niet aan.
PADDOX: Vergeleken met vorig jaar onder Marijke Folmer viel ie me nu sterk tegen. Ordinair, iets lomp dier nu onder Alex.
PAINTED BLACK: heeft een "buikje" schreef Aimee. Ik zou zeggen: modelloos. Net een drachtige merrie. Wat viel dat dier me tegen zeg!
Toen Anky begon los te draven wist ik niet wat ik zag. De meeste pony's draven beter. Echt waar. Sjonge jonge wat kort en slapjes. Pas na een kwartiertje met meer druk en de kop erop begon ie pas fatsoenlijk te draven. Volgens mij was dit niet de echte Painted, maar een inval-pony...........
PARCIVAL: geen slechte hengst, maar inderdaad het klassieke type. Opvallend hoge verzenen voor en achter. Echt opvallend hoog.
PRESTIGE VDL: gebruikt zijn achterbeen veel te scherp en wordt nog steeds lomper. Draaf meer omhoog dan naar voren met zijn benen. Losgereden met springschoenen, en toen die 1 ronde voor het betreden van de baan werden verwijderd presteerde hij het om beide voetballen vóór alsnog tot bloedens toe te raken.


OK dan! PAGANINI: is me wéér meergevallen. Loopt LT terwijl zijn leeftijdsgenootjes nog wat rondkwakkelen in het Z...... Paard houdt ras terwijl hij uitzwaart. Paard zonder echte minpunten, al mocht de stap echt wel wat losser en ruimer. Zonder meer echt fijn gereden.
Zo te zien was Bert de enige die zijn paard emotieloos losreed zonder zich ook maar iets van het kijkpubliek aan te trekken. Sjappoo Bert.
Het viel trouwens wel op dat de verschillende BOBO-amazones veelvuldig het gezelschap van Bert opzochten. Waar zou dat toch aan liggen?
RONALDO: houdt datzelfde slechte achterbeen. Wordt net zo gereden als Gribaldi, maar kan daar niet bij in de schaduw staan.

Alles wat ik hier te melden heb berust op totale onzin en dient als dusdanig te worden opgevat. (Tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend)

parnassia
Berichten: 581
Geregistreerd: 30-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 15:12

kon dit jaar niet heen helaas, maar dank voor jullie verslagen!

Aimee

Berichten: 11086
Geregistreerd: 24-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 15:12

Haha! Natuurlijk vind ik het goed als anderen goede bijdragen plaatsen, echter heb ik geen zin in taferelen zoals de vorige keer. Dat mensen alleen een reactie plaatsen om te melden dat ze vinden dat het allemaal zo negatief gebracht wordt. Dat vind ik vervelend, ik probeer gewoon eerlijk te zijn. Wat hierboven staat is gewoon mijn mening.

Trouwens, CGJ12, wat ben jij een ontzettend lekkere dertiger zeg! Of moeten we u zeggen, dat komt misschien iets meer in de echte richting......... Knipoog Haha!

Bijna alles gaat weg! LeMieux dekjes, Veredus beschermers, Juuls wedstrijdjasje, Döbert en Stübben hoofdstellen, zowel trens als S&T, Aesculap opscheermachine, Neue Schule en andere bitten. Zie alle advertenties op MP!
De Niro Polo laarzen en zo goed als nieuw Juuls jasje

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69551
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 15:49


Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers