Info en foto's van de hengst Tolbert

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jaffel

Berichten: 3894
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Noorden van het land.

Info en foto's van de hengst Tolbert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-12-03 10:56

Ik ben al een tijd op zoek naar informatie en foto's van de hengst Tolbert. Volgens mij al een behoorlijk oude hengst. Ik kan helaas namelijk zelf helemaal niets op internet vinden.

Wie kan mij helpen??

Alvast bedankt!!!!

^&+ 20 mei 2016


MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-03 11:21

Ik heb zelf een Sit this one out xx x Tolbert merrie gehad. Heel moeilijk, onsociaal en overgevoelig paard, maar dat kwam ook van vaderskant.

Tolbert 307 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 20-03-1977
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.68 cm
Pijpomvang: 21 cm

Verrichting 1980
Rijproef (x3) 6,7
Springen vrij (x4) 7,5
Springen ohz (x1) 8,5
Aangespannen (x1) 8,5
Terreinproef (x3) 6,5
Karakter (x3) 9
Trainingsrapport (x5) 9

Totaal 158,60 punten
Plaatsing 4e van 28 (18)

Fokker M.G. Fokkema, Nagele & F.H. Gerbens, Stiens

Erdball xx Pref x Milea B Model Keur Pref NWP van Verdi NWP x Morgenster Z Model Pref NWP van Gabriël Holst x Banka Holst van Lorentin Holst x Lanziska H Holst van Makart Holst

Verrichting Ermelo 1980
Bij aankomst goede voedingstoestand, is tijdens het onderzoek rijtypischer geworden. Maakte zich in het begin van het onderzoek snel nerveus, wat later enigszins is verbeterd. Is toch elke dag opnieuw gespannen. Laat daarom zelden zien welke capaciteiten hij bezit. Houdt zich soms wat stijf in de achterhand. In het begin is stap gehaast en dribbelend, wat later intwikkelde tot goede, sterke stap. Draf eenvoudig maar voldoende. Draaft regelmatig maar passen zijn niet al te ruim. In begin onderzoek heeft hij wel souplesse maar brengt achterhand onvoldoende onder de massa, waardoor galop niet overtuigend is. Galop later ruim voldoende. Ook gespannenheid speelt hierbij een rol. Bij springen goed oog op de hindernissen. Zeer veel techniek en vermogen, veel souplesse. Handig in terrein. Laat in terrein veel souplesse zien, maakt goed gebruik van zijn grote springvermogen. Bij trekken acteert hij braaf. Ervaart werk als normaal. Veel plezier in het werk, looplustig. Begin en einde onderzoek veel bereidheid om te werken. Tussen die beide perioden in voldoende bereidheid om te werken. Voldoende aanleg als dressuurpaard, veel aanleg als terreinpaard en zeer veel aanleg als springpaard. Stalgedrag uitstekend, zeer gemakkelijk te verzorgen. Krijgt meer voer dan normaal. Begin onderzoek harde bobbeltjes op kaakrand en rechtsboven een haak op een kies. Beide voorbenen gevoelig aan sesambeenderen. Beide spatplaatsen verdikt. Op 30-04 last van een drukking en enkele dagen op rust gesteld. Op 20-05 blijkt dat hij aan beide voorvoeten een zoolzweer heeft gehad, waaraan Tolbert niet kreupel is geweest.

Afstammelingen 1982 (Veulens)
Van de hengst Tolbert kreeg de commissie voorgeschoteld een collectie goed ontwikkelde veulens met een sterke en ontwikkelde rompbouw. De groep geprikte veulens vertoonde voldoende rijtype; de collectie uitgezochte veulens was rijtypischer gebouwd. In de eerste groep bleken de hoofden nog wel eens lang te zijn en gebogen in de profiellijn. In de tweede groep was de hoofdvorm correcter. De hals is soms arm gespierd, terwijl ook onderhals is waargenomen. Overigens zijn de halzen goed van vorm en bespiering. De schoft loopt lang door. De schouders liggen er goed in en zijn ook voldoende ontwikkeld. Rug en lendenen zijn voldoende gespierd en de aansluitingen geven geen reden tot opmerkingen. De croupevorm is goed, de bespiering eveneens en de broekspier loopt ook voldoende lang door. In de eerste groep (geprikte) veulens bleek het voorbeen nog wel eens fijn van bouw te zijn, iets ingesnoerd onder de voorknie, soms onderstandig of neigend naar een holle stand. Het voorbeen was bij de uitgezochte veulens beter. In het algemeen vielen de lange koten (in positieve zin bedoeld) op. Het achterbeen is in veel gevallen vrij lang en klein gehoekt in het spronggewricht. De kwaliteit van het beenwerk is over het algemeen vrij goed. De stap is correct met voldoende ruimte en wordt getoond met een goed ondertredende achterhand en voldoende buiging in het spronggewricht. De draf is goed en wordt getoond met ruimte en souplesse. In meerderheid treedt de achterhand goed onder. De schoudervrijheid kan nog wel eens royaler. Over het algemeen waren de veulens in de tweede groep vergezeld van goede moeders. Bij de geprikte veulens moest met betrekking tot de veterinaire bevindingen één afwijkend spronggewricht worden vastgesteld. Overigens kwamen ook meermalen griffelbeentjes voor met een geprononceerde kop.
Getoond: 19 veulens uit 79 dekkingen.

1991 (Juni) overleden

Competitie
1981-1982 Springen Cat. A - 0 strafpunten, 1e plaats (finale)
1982-1983 Springen Cat. A - onvolledig
1983-1984 Springen Cat. B - 0 strafpunten, 3e plaats (finale)
1984-1985 Springen Cat. C - 91 punten, 3e plaats (finale)
1985-1986 Springen Cat. D - 105 punten, 1e plaats

Dekstations
1981 Ass. N.O.G., Uithuizermeeden
1982-1983 H. Post, Middelbert
1984-1985 H. Makring, Delfzijl
1986 L. Kamminga, Meedhuizen
1987 G. Toonen, Maren Kessel
1988 H. van de Heuvel, Erp
1989-1990 M. van de Tillaart, Veghel
1991 H. Timmermans, Drouwenerveen

Fokregistratie
Totaal ... veulens uit 686 dekkingen

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Foto kan per mail, kwpn.hengstenfan@12move.nl

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers