Pacific en Almox Prints???

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Moosje

Berichten: 5492
Geregistreerd: 01-04-03
Woonplaats: Amersfoort

Pacific en Almox Prints???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-03 10:52

Wie heeft er informatie over deze hengsten en dan het liefst foto's??? Heb ik nodig voor school.
Heel erg bedankt!


MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 12:35

Pacific 97.06964 Stb (ex Pearl Jam vb KWPN)
Rijpaardtype
Geboren: 12-06-1997
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.67 m
Pijpomvang: 21.5 cm

Verrichting 2000
Stap 7.5
Draf 7.5
Galop 8.5
Aanleg dressuur 7.5
Dressuur 31.0 punten, 3e
Afdruk 9
Techniek 8
Vermogen 8.5
Aanleg springen 9
Springen 34.5 punten, 1e

Puntentotaal: 65.5 punten
Plaatsing: 1e van 9 (7)

Corland x Joyful Lady Keur v. Nimmerdor Pref x Aresa Lady Pref Prest v. Joost Pref x First Lady Keur Pref v. Courville xx Pref x Ramona I Model Pref v. Brillant x Theresa Model v. Lossberg II Holst x Gudrun v. Nestroy x Cimbria v. Heidekrug Holst x Raspel v. Fafnir x Leistung v. Nordhäuser x Echte v. Lorbeer x Ahne Stute v. Favorit x Ignatie v. Zwingli x Baby v. Lord x Ulanka v. Ali x Feige v. Janus x Babiana v. onbekend.

Andere goedgekeurde KWPN hengsten uit stam 1023
Plingutchboy 85.1677 Stb, 07-04-1985, donkerbruin, 1.65 m, 21.5 cm
*Tango 2 vb 1409 Y NWP, 28-03-1960, bruin

Andere goedgekeurde KWPN zonen van Corland
*geen

Pacific is een rijtypische hengst die ruim voldoende ontwikkeld is en ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd zou even meer uitdrukking mogen hebben. De croupe zou iets meer lengte moeten hebben en de broekspier zou even langer door moeten lopen.

Aangewezen HK KWPN Den Bosch 2000 (05-02)
Pacific komt uit de eerste jaargang van de internationaal springende Corland. Hij beschikt over bloeduitdrukking en combineert een actieve galop met afdruk en de nodige voorzichtigheid bij het springen.
De moederlijn is rijk aan predicaten. Joyful Lady bracht 5 veulens (3 hengsten en 2 merries). Grootmoeder Aresa Lady bracht onder meer internationaal springpaard Intermezzo (v. Nimmerdor), ZZ-springpaard Effect (v. Saluut) en Z1 dressuurpaard Kingston (v. Nimmerdor). Dochter Virginia van overgrootmoeder First Lady bracht de goedgekeurde hengst Dutchboy.

Verwachtingswaarde springen: 136

Moederrapport 2000
Joyful Lady is een rijtypische, harde, ruim voldoende ontwikkelde merrie die iets langer gelijnd zou mogen zijn. Het hoofd is goed van vorm, opvallend is het grote oog. De nek heeft voldoende lengte. De hals heeft voldoende lengte en is goed gespierd. De schoft is voldoende goed ontwikkeld en zou langer door mogen lopen. De schouder is lang en goed van ligging. Rug en lendenen zijn goed gevormd en goed bespierd. De croupe is goed gevormd en heeft voldoende lengte. De schenkel is wat arm bespierd. Het voorbeen is goed gesteld en teer. Het achterbeen is goed gesteld. Het spronggewricht zou meer ontwikkeld moeten zijn. De voeten hebben goede verzenen en zijn voldoende breed. Het beenwerk is wat licht en straalt kwaliteit uit.
De stap heeft ruim voldoende ruimte. De draf is sterk, heeft ruim voldoende ruimte, veel afdruk en souplesse. De merrie komt goed tot dragen en zet het voorbeen met knieheffing weg.
Stokmaat: 1.66 m
EPTM: stap 70, draf 75, galop 78, vrij springen 80, springen 65, rijproef 75, training 80, karakter 80, stalgedrag 60.

Verrichting Ermelo 2000
Eerlijk en betrouwbaar. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim, actief en zuiver. De draf heeft voldoende ruimte. Hij draaft met veel afdruk en souplesse. In galop heeft hij veel ruimte. Hij beschikt over veel afdruk en een goede balans. Hij kan goed schakelen. Als dressuurpaard heeft hij ruim voldoende aanleg en geeft hij zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.
Als springpaard heeft hij veel afdruk; hij springt goed van de grond. Hij heeft een goede voorbeentechniek, basculeert zeer goed en maakt de sprong achter ruim voldoende af. Hij lijkt voorzichtig en toont over veel vermogen te beschikken. Als springpaard heeft hij veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter en zeer goed gevoel.
Op stal en in de omgang gedraagt hij zich normaal.
Begin mei is kreupelheid ontstaan van het rechter voorbeen ten gevolge van een lympfebaanontsteking. Medicatie en gerichte beweging hebben aan het herstel bijgedragen.

Afstammelingen 2001 (veulens)
Pacific toonde een wisselende collectie voldoende tot goed ontwikkelde, rijtypische veulens, die voldoende tot goed in het rechthoeksmodel staan en voldoende uitstraling hebben.
Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is voldoende tot goed van lengte. De hals heeft ruim voldoende tot veel lengte en is voldoende tot goed gevormd. Soms is er sprake van onderhals en is de hals matig bespierd. De schoft is goed van lengte en ruim voldoende ontwikkeld. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De rug is doorgaans goed gevormd en goed bespierd. De lendenen zijn doorgaans goed gevormd en goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is ruim voldoende van ligging, maar zou meermalen meer lengte moeten hebben. De broekspier heeft voldoende tot ruim voldoende lengte. Het voorbeen is correct. Het achterbeen is correct. Het fundament is wisselend ontwikkeld en heeft kwaliteit. De hoeven zijn normaal ontwikkeld.
De stap is zuiver en heeft voldoende ruimte. De draf is wisselend. De ruimte en souplesse variëren van voldoende tot goed. De afdruk is doorgaans goed. Het voorbeengebruik is doorgaans goed. Soms houden de veulens het kruis iets hoog in beweging en zou de balans groter moeten zijn. De galop heeft veel afdruk. De ruimte van de galop is van voldoende tot goed.
Twee thuis geïnspecteerde veulens wijken qua type en beweging in positieve zin af van de rapportage.
Bijzonderheden: tweemaal is een reebeen geconstateerd.
De kwaliteit van de moeders was goed.
Getoond: 22 (+2) veulens uit 116 dekkingen in 2000.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Pacific is de halfbroer van de hengst Radisson (v. Indorado). Stuur voor Almox Prints even een mailtje naar kwpn.hengstenfan@12move.nl, dan krijg je die info ook zsm.

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 12:37


Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers