Ik zoek foto's van Highline, Great Pleasure en....

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Adriana

Berichten: 11102
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Haselau

Ik zoek foto's van Highline, Great Pleasure en....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-03 12:43

N. Aldato.

Voor een verslag die ik maak voor een Duitse fokker.

Ook van Montreal (Indoctro x Nimmerdor).

Holsteiner: Charakter. Charisma. Klasse!!!


MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-03 14:32

Stuur maar even een mailtje, kwpn.hengstenfan@12move.nl. Informatie over Highline en Great Pleasure zal ik hier wel neerzetten, weet niet of je er wat aan hebt.

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-03 14:34

Highline 89.1714 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 16-03-1989
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.69 m
Pijpomvang: 21.5 cm

Verrichting 1992
Stap 7.5
Draf 7.5
Galop 8
Rijproef 7.5
Springen ohz 7
Springen vrij 6.5
Terreinproef 7
Karakter 9
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 8

Totaal 77 punten
Plaatsing: 11e van 38 (27)

Fokker: W. v/d Lageweg, Beers

Sit this one out xx x Diancara Keur van G. Ramiro Z Pref x Zancara Keur van Nimmerdor Pref x Shoraya Keur Pref Prest van Ladykiller xx x Etoile H van Aldato Holst

Verrichting Ermelo 1992
Speels, eerlijk en betrouwbaar. Basisgangen ruim en soepel. Draf met veel tact. Galop goed gedragen. Goede zelfhouding. Geeft zijn ruiter in dressuur een zeer goed gevoel. Springt met ruim voldoende vermogen, voldoende afdruk maar wisselende techniek. Geeft zijn ruiter bij het springen een voldoende gevoel. Presteert in terrein goed. Veel bereidheid tot werken, laat zich goed bewerken en ervaart werk als licht. Als dressuurpaard veel aanleg, als springpaard voldoende aanleg. Gedrag op stal en in de omgang normaal.

Afstammelingen 1994 (veulens)
Deze hengst toonde royaal ontwikkelde veulens. Er is ook sprake van langgelijnde modellen, die veelal iets meer ribwelving mochten vertonen. Ze zijn in doorsnee goed rijtypisch gebouwd. Het hoofd is veelal iets lang van vorm, maar toont toch voldoende uitdrukking. De hals is nog wel eens iets wisselend: in het algemeen goed van vorm en lengte, maar soms toch ook iets arm. De schoft is extra lang en goed ontwikkeld. De schouder varieert van voldoende tot goede lengte, maar kon er soms iets schuiner in liggen. De rug is veelal iets lang, soms ook wat gezonken. De lendenpartij is voldoende aangesloten. De croupe is iets kort, maar goed van vorm. Het voorbeen is goed gesteld en vertoont een goed ontwikkelde voorknie. De koot is vrijwel steeds wat lang en (daardoor nog) week. Het voorbeen vertoont van opzij gezien een goede stand. Het achterbeen is doorgaans goed gesteld. De stap is ruim en gemakkelijk. In draf vertoonden de veulens voldoende ruimte, maar misten de gewenste oprichting. Ook de afdruk liet te wensen over, terwijl het achterbeen achter de massa bleef en veelal niet tot dragen kwam.
De vergezellende moeders waren van goede tot zeer goede kwaliteit.
De veterinaire bevindingen hebben betrekking op het vijf keer vaststellen van koehakkigheid, alsmede het voorkomen van zowel Franse als toontredende stand.

Kort samengevat: royaal ontwikkelde langgelijnde veulens die met meer kracht en oprichting moesten draven.
Getoond: 30 veulens uit 161 dekkingen.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Zijn bekendste nakomeling is Norman (mv. Roemer), die ook naar het WK voor jonge dressuurpaarden is geweest (als 5 jarige, in 2000). Hij wordt gereden door Patrick van de Meer

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-03 14:36

Great Pleasure 92.196 Stb (ex Kennard)
Rijpaardtype
Geboren: 01-01-1992
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.72 m
Pijpomvang: 22 cm

Verrichting 1995
Stap 6
Draf 6,5
Galop 6,5
Rijproef 6
Springen ohz 6
Springen vrij 6,5
Karakter 8
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 7

Totaal 61,5 punten
Plaatsing 24e van 27 (16)

Fokker W. van de Lageweg, Bears

Grannus x Zancara Keur Pref van Nimmerdor Pref x Shoraya Keur Pref Prest van Ladykiller xx x Etoile van Aldato x Pamina H van Fangball Holst

Moederrapport 1995
Zancara is een rijtypisch gebouwde merrie die in de dressuursport werd uitgebracht t/m de klasse Z. Het hoofd is sprekend met een mooi oog. De nek is goed van lengte. De hals is goed gevormd. De schoft is best ontwikkeld en loopt voldoende lang door. De schouder is lang en heeft een goede ligging. De merrie heeft een sterke rug en lendenpartij. De croupe is lang en mooi gevormd met een lang doorlopende broekspier. Het voorbeen is iets teer en wat strak. Het achterbeen is iets recht gesteld. De voeten zijn goed gevormd maar hebben iets ondergeschoven verzenen. De kootstand is iets week. De stap is ruim met een goede stuwing vanuit de achterhand. De draf is ruim met veel souplesse.
Stokmaat: 1.63 m
IBOP: 88 punten
Zancara is een volle zuster van de goedgekeurde NRPS-hengst N-Aldato (sportpaard Grand Prix springen) en de grootmoeder van de goedgekeurde KWPN-hengst Highline (v. Sit This One Out xx)

Verrichting Ermelo 1995
Eerlijk, betrouwbaar maar wat flegmatiek. Voldoende bereidheid om te werken maar laat zich matig bewerken. Basisgangen zijn voldoende ruim maar zouden actiever moeten zijn en komen souplesse te kort. Laat zich in dressuur voldoende bewerken maar is moeilijk te sluiten en op het achterbeen te brengen. Als dressuurpaard voldoende aanleg maar geeft zijn ruiter een matig gevoel. In het springen heeft hij weinig afdruk en voldoende techniek, maar hij komt souplesse te kort en is traag. Als springpaard voldoende aanleg, geeft zijn ruiter tijdens het springen een matig gevoel. Stalgedrag normaal.
Na eindbeoordeling niet in het stamboek opgenomen.

Hengstleistungsprüfung Münster-Handorf (BRD), 16-08-1996
Springen 132,88, 4e; dressuur 109,01, 20e
Totaal 120,45, 7e van 60 deelnemers

Great Pleasure heeft in 1995 in Ermelo deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek; de hengst werd toen afgewezen bij de eindbeoordeling. In december van dat jaar won hij de VSN-trofee. In 1996 heeft hij in Müntser-Handorf een verrichtingsonderzoek ondergaan. Hij eindigde als 4e in het springen en als 20e in dressuur.

1996 voorselectie Ermelo (27-11) aangewezen voor 2e bezichting mits 3 keer gestart in de hengstencompetitie

1996 (december) nakeuring Müntser-Handorf (BRD), goedgekeurd voor Westfalen

1997 HK Den Bosch (01-02) aangewezen voor verkort verrichtingsonderzoek (21 dagen)

Verrichting Ermelo febr/mrt 1997
Eerlijk, betrouwbaar. Voldoende bereidheid om te werken. Basisgangen zijn ruim. Het achterbeen zou actiever ondergebracht mogen worden en hij zou meer souplesse moeten hebben. Doet in alle werk zwaarmoedig aan. Springt wat traag. Heeft veel vermogen en is voldoende voorzichtig, maar hij zou op de sprong meer souplesse moeten hebben en de sprong achter beter af moeten maken.
Na eindbeoordeling niet in het stamboek opgenomen.

1997 bij herkeuring Ermelo (15-04) goedgekeurd

Afstammelingen 1998
Uniforme collectie. De veulens zijn royaal ontwikkeld, staan goed in het rechthoeksmodel, maar doen was klassiek aan. Het hoofd is sprekend. Nek en hals zijn goed van lengte. Er is sprake van een goede ronding in de bespiering van de bovenlijn. De schoft is voldoende ontwikkeld. De lange schouder zou soms wat schuiner moeten liggen. De veulens vallen wat weg achter de schoft. Voor het overige is de rug-lendenpartij goed van vorm. De bespiering van het middenstuk is voldoende. De croupe heeft voldoende lengte, maar de vorm zou hellender moeten zijn en de staartinplant is tamelijk hoog. De broekspier is goed ontwikkeld, maar zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is soms strak, de voorknie is goed ontwikkeld. Het achterbeen is lang.
De stap heeft voldoende ruimte, maar zou meer souplesse moeten hebben. De draf is ruim, maar heeft weinig souplesse. De veulens zouden achter actiever moeten zijn en worden lang. Ook in galop zouden de veulens meer tot dragen moeten komen. De veulens uit hoog in het bloed staande merries bewogen beter.
De kwaliteit van de moeders was goed.
Getoond: 20 veulens uit 79 dekkingen.

Sportresultaten
1995 Ermelo, finale om de VSN-trofee, 1e

Hengstencompetitie 1996/1997
CH Saasveld, rub 1.10 m, 3e
CH Veendam, rub 1.10 m, 9e
CSI Zwolle, rub 1.10 m (Coming Stallion), 10e
CH Weert, rub 1.10 m, 4e

Hengstencompetitie 1997/1998
Springen klasse M (1.20 m) finale, 51,75 punten, 6e plaats

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hij is in 2002 overleden

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

LisetteD

Berichten: 81
Geregistreerd: 27-09-04
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-04 09:08


Milona mijn LIeve SchalkAar MErriE HE SAM !!!!..

Blondie en de rest ik mis jullie !!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers