Afstammelingen van de hengst Riant

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Roelof

Berichten: 36
Geregistreerd: 04-07-03

Afstammelingen van de hengst Riant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-03 14:10

Sinds kort hebben we een veulen waarvan de vader Riant is. We zijn erg nieuwsgierig naar hoe andere veulens van deze hengst zich ontwikkelen.

Heb je een afstammeling van hengst, of weet je iets van een dergelijk veulen, laat het ons dan even weten.

groetjes,

Roelof


Chantalll

Berichten: 1972
Geregistreerd: 23-02-03
Woonplaats: Grootegast

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-03 13:29


Stal TC Welsh B Pony's Fokkerij

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-03 20:35

Het is een Jazz x Julie Mariner xx x G Ramiro Z.

Geb. datum
23-mei-1998
Kleur vos
Stokmaat 165

Afbeelding

Verrichting Ermelo 2001 (06-09 t/m 14-11)
Riant is een eerlijke, betrouwbare hengst. Hij heeft zeer veel bereidheid om te werken en de hengst laat zich zeer goed bewerken.
De stap is zuiver, actief en ruim. De draf heeft veel ruimte, een goede houding en veel souplesse. Het achterbeen wordt goed gebruikt. Riant laat zich goed sluiten. In galop heeft Riant een goede ruimte. Hij heeft veel balans en veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Riant veel aanleg. Hij geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.
Als springpaard heeft Riant voldoende tot ruim voldoende afdruk. Hij heeft voldoende been- en lichaamstechniek. Hij lijkt voorzichtig en toont over voldoende vermogen te beschikken. Als springpaard heeft Riant voldoende aanleg. Hij geeft zijn ruiter een voldoende gevoel.
Op stal en in de omgang gedraagt de hengst zich normaal.
Geen veterinaire bijzonderheden.

Verrichtingscijfers
Stap 8
Draf 9
Galop 8
Aanleg dressuur 8.5
Subtotaal dressuur 33.5
Plaatsing dressuur 1e
Afdruk 7
Techniek 6.5
Vermogen 6.5
Aanleg springen 6.5
Subtotaal springen 26.5
Plaatsing springen 8e
Puntentotaal 60.00
Plaatsing 2e van 12 (8)
Jaar verrichting 2001
Plaats verrichting Ermelo

Moederrapport 2001
Kantira is een goed ontwikkelde, rijtypische merrie, die zeer goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte en vorm. De hals is ruim voldoende van lengte, maar iets horizontaal aangezet en matig tot voldoende bespierd. De schoft is goed ontwikkeld en heeft voldoende lengte. De schouder heeft voldoende tot ruim voldoende lengte en is voldoende van ligging. De rug en lendenen zijn licht gezonken en iets lang. De rug en lendenen zijn voldoende bespierd. De croupe is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De broekspier heeft ruim voldoende lengte. Het voorbeen is correct. Het achterbeen is iets lang. De voeten zijn goed ontwikkeld. De verzenen zijn voldoende ontwikkeld. Het beenwerk is ruim voldoende van omvang en goed van kwaliteit.
De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf heeft voldoende tot ruim voldoende ruimte. De draf heeft ruim voldoende souplesse en voldoende houding. Het achterbeen wordt voldoende krachtig gebruikt.
Stokmaat: 168.0 cm. Kleur: bruin.

Afstammelingen 2003 (veulens)
Riant toonde een voldoende ontwikkelde collectie voldoende rijtypische veulens, die voldoende in het rechthoeksmodel staan en ras tonen.
Het hoofd is sprekend. De nek is goed gevormd. De hals heeft voldoende lengte en is voldoende gevormd en gespierd. De schoft is wisselend van lengte en ontwikkeling. De schouder heeft voldoende lengte en ligging. De rug is doorgaans gezonken en zou meer bespierd moeten zijn. De lendenen zijn voldoende aangesloten. De croupe is hellend en zou langer moeten zijn. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is correct gesteld, maar zou langer moeten zijn. Het achterbeen is klein gehoekt. Het fundament is wisselend in ontwikkeling en van ruim voldoende kwaliteit.
De stap is zuiver, ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf heeft ruim voldoende ruimte met veel buiging in de gewrichten. De veulens moeten het achterbeen verder onderbrengen en zouden meer ruggebruik moeten tonen. De galop is beperkt van ruimte en afdruk en de veulens hebben moeite met de balans.

Getoond zijn 14 geprikte en geen door de eigenaar geselecteerde veulens. Van de twee thuis geïnspecteerde veulens past er één in het beeld van de rapportage, het andere veulen wijkt in galop in positieve zin af van de rapportage.
De moeders waren wisselend van kwaliteit.
Getoond: 14 (+2) veulens uit 82 in 2002 gedekte merries.

Overige info:Riant is een ruim voldoende ontwikkelde, rijtypische hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat. De bovenlijn zou iets sterker gesloten mogen zijn. Het fundament is voldoende ontwikkeld en straalt kwaliteit uit. De kootstand is week.

HK KWPN Ermelo 2001 (20-08)
Bij herkansing aangewezen voor verrichtingsonderzoek.
Een interessant paard lijkt ook de Jazz - Julio Mariner xx - G Ramiro-Z - Natron. De hengst heeft zich ten opzichte van de hengstenkeuring prima ontwikkeld. Hij toonde een goede stap en spreekt in de beweging aan door zijn front, opvallende beentechniek en veer. De hengst heeft duidelijk de presentatie die een dressuurpaard past. Misschien dat hij zich nog iets meer kon aanspannen in het lichaam, maar over dat punt kan Ermelo vervolgens uitsluitsel bieden.
Moeder Kantira-K heeft een goede aanlegtest afgelegd. Grootmoeder Cantira bracht, naast Kantira, een Z- en een ZZL-dressuurpaard. Bovendien is zij een volle zus van twee internationale Grand Prix-paarden, te weten Miss Holland en de NA-WPN goedgekeurde hengst Rampal (ex Bertus 83.6905 vb KWPN, red.).

Verwachtingswaarde: springen 101 (btr 18%); dressuur 151 (btr 19%).

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers