Ditmar

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MPH

Berichten: 2724
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Steenwijk

Ditmar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-03 13:09

Ik rij zelf een paardje van Ditmar, en dits echt een stresskip. Ken verder helemaal geen paarden die afkomstig zijn van Ditmar..(ken de hengst zelf ook nie) mgoed.. ben dus benieuwd of er hier iemand is met een Ditmar

Afbeelding

tis de voorste..
Hoor t wel..


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 15:26

Ik ken wel een Ditmar x Kaiserstern. Was een vrij koel paard voor zover ik weet. Maar wel een dominant heerschap.

De hond is de betere mens

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 16:13

Hier is informatie over Ditmar, mail maar voor een foto (kwpn.hengstenfan@12move.nl).

Ditmar 85.514 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 06-03-1985
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.67 m
Pijpomvang: 21, 5 m

Verrichting 1988
Stap 8
Draf 7,5
Galop 7
Rijproef 7
Springen ohz 8
Springen vrij 7
Terreinproef 7,5
Karakter 8
Stalgedrag 8
Trainingsrapport 8

Totaal 76 punten
Plaatsing 8e van 25 (16)

Fokker A. den Hartog, Amsterdam

Amor Pref x Viola Keur van Lucky Boy xx Pref x Madam van Uppercut xx x Clarkia Ster Sgrt van Odin van Wittenstein Pref x Hirta Kroon Sgrt van Freimut Old

Verrichting Ermelo 1988
Vriendelijk, eerlijk, gehoorzaam met goed humeur. Bij begin onderzoek zadelmak. Plezierig te rijden. Steekt regelmatig de tong uit zijn mond. Treedt de eerste weken achter te weinig onder, later is dat beter geworden. Stap ruim en krachtig. Draf voldoende ruim en voldoende regelmatig. Galop ruim met goed ritme. Geeft bij het springen zijn ruiter een goed gevoel. Presteert ruim voldoende maar houdt zich nog enigszins vast in de bovenlijn. In terrein goed ruimend op de sprong. Voldoende bereidheid om te werken, ervaart werk als licht. Ruim voldoende aanleg als dressuur-, spring- en terreinpaard. Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Eet normaal. Rustig stalgedrag. Ligstro vervangen door houtkrullen. Vanaf de eerste dag op houtkrullen vanwege het snel last hebben van opstopatiekoliek. Op 15-03 hoefzweer, daardoor 4 dagen rust gehad. Op 13-04- is een dop getrokken.

Afstammelingen 1990 (veulens)
Royaal ontwikkelde veulens met fors fundament en goed ontwikkelde gewrichten presenteerde deze hengst. De collectie bestond uit twee groepen geprikte veulens en twee groepen uitgezochte veulens. In de eerste groep was het type matig, in de tweede groep voldoende tot goed, terwijl de uitgezochte veulens het goede type vertoonden met ras en kwaliteit. In alle gevallen geldt dat de veulens zich in beweging mooier weten te maken. In de eerste groep lieten de veulens nog wel eens een matig gevormd hoofd zien; in alle andere groepen was dat beter. De hals is goed van lengte, goed gespierd in de bovenlijn, maar dikwijls diep uit de borst komend. De schoft is matig ontwikkeld en zou langer moeten zijn. Bij de veulens in de eerste groep bleek de schouder merendeels kort en recht te zijn. In de overige groepen liepen veulens met voldoende lange schouders, die doorgaans schuiner zouden kunnen liggen. De rug is goed gevormd en gespierd en gaat over in een sterk aangesloten lendenpartij. De croupe is goed gespierd en breed. In de tweede groep kwam nogal eens een ronde croupe voor. Over het algemeen genomen zou de croupe meer lengte mogen vertonen. Het voorbeen is nog wel eens strak maar voorzien van een best ontwikkelde voorknie. Het achterbeen is goed gesteld, soms iets recht.
De stap is kort en vlug. De draf bleek bij de veulens in de eerste groep geprikte veulens matig ruim te zijn, maar voldoende sterk, terwijl de oprichting niet ideaal is. De kracht vanuit de achterhand is echter goed. Bij de drie andere groepen was sprake van een goede oprichting en souplesse, niettegenstaande het feit dat ook hier meer schoudervrijheid wenselijk zou zijn.
In één geval is een afwijkend gebouwd spronggewricht waargenomen.

Kort samengevat: royaal ontwikkelde veulens, in type wisselend van matig tot goed met ras en kwaliteit. Het fors ontwikkelde fundament is opvallend. De zwaar gespierde halzen hebben een goede lengte. De veelal sterke draf zou doorgaans meer schoudervrijheid kunnen vertonen.
Getoond: 32 veulens uit 138 dekkingen

1993 (januari) export Mexico

Competitie
1989/1990 Springen Cat. A -- 271,5 punten, 7e plaats
1990/1991 Springen Cat. B -- 66 punten, 3e plaats
1991/1992 Springen Cat. C -- 44 punten, 6e plaats

Dekstations
1988-1989 comb. Kuypers, St. Oedenrode
1990 comb. Kuypers, St. Oedenrode & F. Morssink, Hegelsom/Horst
1991 H. en P. Kuypers, St. Oedenrode
1992 H. en P. Kuypers, St. Oedenrode & F. Morssink, Hegelsom/Horst

Fokregistratie
Totaal 350 veulens uit 473 dekkingen

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MPH

Berichten: 2724
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Steenwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-03 13:17

Heb je ook een foto van dat paardje dan?.. Dit is wel een lastige tante.. kan echt super braaf zijn maar heeft gewoon iets te vaak in dr leven gelijk gekregen en dat merk je echt zo goed.. maar verder loopt ze prima alleen is ze soms wat onregelmatig in haar passen..
Gr Mieke


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: xany, ziechriet en 4 bezoekers