zirkoon, springen of dressuur?

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
yvetje

Berichten: 2012
Geregistreerd: 20-11-02
Woonplaats: Groningen

zirkoon, springen of dressuur?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-03 21:18

Is Zirkoon een springen of dressuur gefokte hengst? En wat weten jullie nog meer van dit paard of zijn nakomelingen (karakters, prestaties, keuringsrapporten, alles is welkom Haha! ) En hetzelfde voor de hengst Ronaldo.


MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-03 21:36

Ronaldo 33.04503.95 Stb (ex Old)
Rijpaardtype
Geboren: 18-03-1995
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1.69 m
Pijpomvang: 21 cm

Fokker F.J. Niemöller, 49685 Emstek, West-Duitsland

Rubinstein I Westf x Carella H Old van Ramino Westf x Cassandra II H van Cardinal xx x Careka II van More Magic xx Hann (ex Old) x Careka van Freiland x Carkade II van Fridolin x Carkade van Ortler x Carmita II van Egon x Carmita van Graf x Carmina V van Ratsherr van Carmina van Wieland x Carmotte van Asmar x Carna IV van Detmar x Carna van Egipius

Andere goedgekeurde KWPN hengsten uit fokfam 768
*geen

Andere goedgekeurde KWPN zonen van Rubinstein I
*Iglesias 90.10486 Stb 28-04-1990, Zwart, 1.70 m, 21,5 cm
*OO Seven 96.09740 Stb 17-05-1996, Zwartbruin, 1.68 m, 22,5 cm

Ronaldo is een goed ontwikkelde, rijtypische hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat. De hengst beschikt over een aansprekend front en goede verhoudingen. Het beenwerk is correct gesteld. Ronaldo beschikt over een aansprekend modern exterieur, dat hij weet door te geven aan zijn veulens, die in beweging aanspraken.

1997 15-11 HK Old Oldenburg: 1e goedkeuring + 1a; Auktion DM 420.000

Hengstleistungsprüfung Neustadt/Dosse (BRD) 1999 (06-10)
Totaalindex: 120,38 punten, 7e van 47 deelnemers
Dressuurindex: 121,36 punten, 5e
Springindex: 108,48 punten, 20e

Aangewezen HK KWPN Den Bosch 2001 (03-02)
De in Oldenburg goedgekeurde Ronaldo was op jonge leeftijd keuringskampioen in Oldenburg. Nadien heeft hij de verrichtingen met goed gevolg afgelegd. De moederlijn behoort tot de betere van Oldenburg en wordt gekenmerkt door extra modellen, bewegingsvorm en sportaanleg.
Een volle broer van Ronaldo is de goedgekeurde hengst en verrichtingskampioen Rubin Star; finalist tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden. De Grand Prix-hengst Rubinstein I vertegenwoordigt de succesvolle dressuurstam van De Baey met daaruit de internationale dressuurtoppers Rembrandt, Ahlerich en Amon. Na Ramino en Weltmeister verschijnen de Volbloedhengsten Cardinal xx en More Magic xx op papier. Ramino heeft zich na een succesvolle springcarrière inmiddels als betrouwbaar vererver bewezen.
Grootmoeder Cassandra II bracht het springpaard Zabadak.

Moederrapport 2001
Carella is een ruim voldoende ontwikkelde, rijtypische merrie, die goed in het rechthoeksmodel staat en over bloeduitstraling beschikt. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van vorm en ruim voldoende van lengte. De hals is ruim voldoende van lengte en goed van vorm en bespiering. De schoft is voldoende ontwikkeld en zou iets langer moeten doorlopen. De schouder is ruim voldoende van lengte en van ligging. De rug is normaal gevormd en goed bespierd. De lendenen zijn goed gevormd en goed gespierd. De croupe is hellend, ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De broekspier loopt ruim voldoende ver door. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld. Het beenwerk is licht en straalt kwaliteit uit. De stap is zuiver en goed van ruimte. De stap is voor nauw. De draf is ruim voldoende van ruimte. Er is sprake van voldoende houding, ruim voldoende souplesse en ruim voldoende afdruk.
Stokmaat: 1.65 m, kleur: vliegenschimmel.

Verrichting Ermelo 2001 (12-03 t/m 31-03)
Ronaldo is een eerlijke, betrouwbare hengst. Hij heeft ruim voldoende bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en heeft voldoende ruimte. De draf heeft voldoende ruimte. De hengst heeft voldoende houding, voldoende afdruk en voldoende souplesse. Hij brengt het achterbeen goed onder. In galop heeft Ronaldo voldoende ruimte. Hij heeft een goede balans. De hengst kan voldoende schakelen en laat zich goed sluiten. Het voorbeengebruik is iets vlak. Als dressuurpaard heeft Ronaldo ruim voldoende tot veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.
Ronaldo springt met voldoende afdruk. Hij heeft voldoende beentechniek en ruim voldoende bascule. Ronaldo toont daarbij ruim voldoende vermogen.
Op stal en in de omgang gedraagt de hengst zich normaal.
Geen veterinaire bijzonderheden.

Afstammelingen 2001 (pub 08-02)
Ronaldo toont een uniforme collectie, ruim voldoende tot royaal ontwikkelde nakomelingen, die rijtypisch zijn en goed in het rechthoeksmodel staan. Het hoofd is wisselend gevormd. De nek is goed van vorm en lengte. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is soms iets gezonken. De lendenen zijn goed van vorm en bespiering. De lendenen zijn aangesloten. De croupe is voldoende van lengte, goed van ligging en bespiering. De broekspier loopt doorgaans ruim voldoende ver door. Het voorbeen is doorgaans correct gesteld en goed van lengte. Het achterbeen is doorgaans correct gesteld.
De pijp is doorgaans lang. De omvang en de kwaliteit van het fundament zijn goed.
De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte. Er is doorgaans sprake van ruim voldoende souplesse. Het achterbeen wordt actief gebruikt en doorgaans goed ondergebracht. De houding is wisselend. De galop heeft doorgaans voldoende ruimte. Het voorbeen blijft vlak.
Getoond: 6 veulens en 4 jaarlingen.

Afstammelingen 2001 (Veulens)
Ronaldo toonde een voldoende uniforme collectie, voldoende tot goed ontwikkelde, ruim voldoende rijtypische veulens, die voldoende tot goed in het rechthoeksmodel staan en voldoende uitstraling hebben.
Het hoofd is voldoende sprekend en soms iets bol tussen de ogen. De nek is goed van lengte en vorm. De hals is ruim voldoende tot goed van lengte, goed van vorm, zwaar bespierd en komt meermalen diep uit de borst. De schoft is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De rug is doorgaans iets gezonken en voldoende bespierd. De lendenen zijn goed gevormd en goed aangesloten en bespierd. De croupe is voldoende van lengte, goed van ligging en goed bespierd. De broekspier heeft voldoende lengte. Het voorbeen is doorgaans correct gesteld. Het achterbeen is meermalen gebogen. Het fundament is wisselend in omvang, maar heeft ruim voldoende kwaliteit. De hoeven zijn soms iets smal.
De stap is zuiver en ruim. De draf heeft voldoende ruimte en ruim voldoende houding. Het voorbeen blijft doorgaans vlak. Het achterbeen wordt actief gebruikt, maar zou beter tot dragen moeten komen. De galop heeft voldoende ruimte en is voldoende gedragen. Het voorbeen blijft vlak.
Van de vier thuis geïnspecteerde veulens wijkt er één qua type en één qua beweging is positieve zin af van de rapportage. Eén veulen is vanwege een ongeval niet in beweging geïnspecteerd.
Bijzonderheden: twee veulens waren onregelmatig.
De kwaliteit van de moeders was wisselend.
Getoond: 15 (+4) veulens uit 70 dekkingen in 2000.

Competitie
2000-2001 Dressuur klasse Z onder Imke Bartelds
Giesbeek - 1e (68,25 ptn)
Hengelo - 2e (66,5 ptn)
Weert - 1e (70,0 ptn)
Veendam (Zuidbroek) - niet aanwezig
Goes - 1e (67,0 ptn)

2001 (september) nav beoordeling veulens gehandhaafd

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hij loopt nu in de sport onder Edward Gal als Magic Ronaldo (zie www.magicstables.nl)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

Pino24
Berichten: 1778
Geregistreerd: 06-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-03 21:38

yvetje schreef:
Is Zirkoon een springen of dressuur gefokte hengst? En wat weten jullie nog meer van dit paard of zijn nakomelingen (karakters, prestaties, keuringsrapporten, alles is welkom Haha! ) En hetzelfde voor de hengst Ronaldo.


Wij hebben op stal een aantal ronaldo's staan. Allemaal wel mooi in het type, beweging kan ik niet zoveel van zeggen. Wel hebben ze allemaal zo'n bult tussen hun ogen. Een erg bol voorhoofd dus....

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-03 21:47

Zirkoon 81.6009 Stb
Bruin, 1.72 m, 22 cm
20-04-1981 bij P.H. Meinen, Berkhout
Nurprimus 195 Stb (ex Primus Old) (Pinturischio xx Hann x Duden II Hann)
S Waldfee 22158 Stb Ster v. Waidmannsheil Old x Furioso II Old
Verr. 1984 90.60 punten, 4e van 30 (22)
2002 overleden

Zirkoon liep in de internationale dressuursport onder Bert Rutten.
Hij scoorde in het verrichtingonderzoek zowel voor de basisgangen als voor het springen zeer goed. Hij is zowel in het springen als in de dressuur uitgebracht in de hengstencompetitie.
Hij is in 1991 geëxporteerd naar Duitsland, 1996 weer ter dekking. 1998 definitief goedgekeurd.

Voor de KWPN fokkerij bracht hij de hengst Jetset D. (www.dalhoeve.nl)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

fokker
Berichten: 195
Geregistreerd: 28-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-03 21:51

Zirkoon is voornl dressuur.
Hij was zelf Grandprix onder Jo Rutten.
Hij fokt veel maat maar heeft wel een bloedmerrie nodig om ze ook mooi te maken.
Hij dekt trouwens niet meer. Hij leeft nog wel maar heeft een ongelukje gehad en kan niet meer op de bok springen.

yvetje

Berichten: 2012
Geregistreerd: 20-11-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-03 13:38

Bedankt Lachen

YvonneS
Berichten: 3303
Geregistreerd: 28-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-03 18:27

Ik en een jonge zirkoon ruin, die kan echt supperproeven lopen. Mooie hals erop, mooi koppie. 170pnt is niks voor dat dier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 8 bezoekers