info gezocht over Mondriaan en Michelangelo

Moderators: petraaken, Nicole288

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Roxxie

Berichten: 1076
Geregistreerd: 08-06-03
Woonplaats: Eemnes

info gezocht over Mondriaan en Michelangelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 12:35

Mijn Simba heb de afstamming Mondriaan x Michelangelo...
Heeft iemand hier Info over want ik kan echt weinig over deze hengsten vinden...

SIMBA & REDNA


chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 13:54

Over Mondriaan heb ik info, mail me maar voor je emailadres. Is ook al kant en klaar dus ik kan het je zo mailen.

taverno

Berichten: 4064
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Zoetermeer Tence in Stompwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 19:03

In de nieuwe strengen staat een heel stuk over Mondriaan

PieterBel

Berichten: 3305
Geregistreerd: 18-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 22:00

Misschien heeft Sjuimpje wel info van de tijd dat Simba nog van haar was.

PieterBel

Berichten: 3305
Geregistreerd: 18-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 22:22

Afbeelding
Mondriaan heeft in 2001/2002 succesvol deelgenomen aan de KWPN Hengstencompetitie Cat. C. met Mattias Jansson. Van Mondriaans's eerste jaargang zijn reeds twee zonen aangewezen voor de 2e bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring 2002. Mondriaan staat voor het seizoen 2002 ter dekking bij Bo-Stal in Wapse. Mondriaan kunt U natuurlijk via ons station verkrijgen middels verzend-K.I.

VADERLIJN:
De vader van Mondriaan is de alom bekende hengst Balzflug.
MOEDERLIJN:
Monderiaan komt uit één der bekendste stammen van Nederland, n.l. Ottie-Vottie stam. Hieruit zijn o.a. voortgekomen de hengsten Karlstad, Visioen en Vanitas.

Hieronder een beschrijving van zijn moeder- en moederstam. a Unette is dubbel preferent en op één punt na dubbel prestatie, bijna uniek in Nederland.
a Ifradin, volle zuster van Mondriaan, als jaarling Algemeen Kampioen van Gelderland, als twee en drie jarige UTV-merrie, nu Z-2 dressuur.
a Genesis, Aktion x Unette, als vijfjarige op de derde plaats geëindigd tijdens de finale van de Parvo-Cup en daarna verkocht aan Misses Rose in Amerika.
a Gisnette, Burggraaf x de moeder van Unette, als vierjarige UTV-kampioen (keurmerrien). Later Z-2 dressuur, tevens de moeder van het Peter Pan merrieveulen dat algemeen kampioen werd op Champion Arnhem 1996.
a Byoux, Le Mexico x de moeder van Unette, Grand-Prix dressuur onder Anne Franssen.
Afbeelding

Nistria
Berichten: 3239
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Beneden Leeuwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-03 18:09

Ik heb Mondriaan in Ermelo zien lopen, van voor super maar van achter vond ik m minder. Hij had nog geen 60%
Het is geen schatje...

She's my lady Lovers

Suzanne F.

Berichten: 27604
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-03 20:10

taverno schreef:
In de nieuwe strengen staat een heel stuk over Mondriaan


Nee das een andere Mondriaan. Lachen

Te koop: Rijkleding o.a. truien, vesten en jacks, Anky, PK, Kentucky, Subscribe, Horseware, Regatta, Brunotti, Tommy Hilfilger, Pfiff etc. Maat 38/M.

HorseMoments

Berichten: 6146
Geregistreerd: 21-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 07:58

Hoihoi

Ik heb een michelangelo en als je in de zoekfunctie kijkt dan kun je vast heel wat info over hem vinden. Lukt dan niet stuur me maar een pb dan zal ik eens kijken wat ik voor je kan vinden.

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 10:47

Michelangelo 85.7719 Stb (ex 09.05061.85 Trak)
Rijpaardtype
Geboren: 10-05-1985
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.66 m
Pijpomvang: 20 cm

Fokker Gestüt Heinen-Bönnighardt, Issum, BRD

Pasteur xx x Miami Trak van Matador x Mirabell III van Kosmos x Miramar van Poet xx x Miranda van Altan

Trak.fam. 41 (Ehlert, Harpstedt)

Hengstleistungsprüfung Warendorf (BRD) 1988
Aantal punten: 126,65, 3e van 17 deelnemende hengsten (wettelijk minimun 70 punten, minimum voor Trakehner Verband 90 punten); "Rittigkeit" (aanleg als zadelpaard) 126,30 punten; springaanleg 114,41 punten

Moederrapport 1989
De merrie heeft een beperkte stokmaat maar voldoende breedte en diepte. Daarnaast heeft ze uitdrukking en kwaliteit. Ze is correct gebouwd, met een goede halsvorm en goed ontwikkelde schoft en schouderpartij. De merrie beschikt over excellente gangen, die ze graag en met veel bravour toont. De draf is ruim en krachtig met een best gebruik van het achterbeen. De galop is ruim en zeer lichtvoetig.

Gedragsonderzoek Ermelo, februari 1990 (21 dagen)
Vriendelijk, eerlijk, attent, aanhankelijk en gehoorzaam met goed humeur. Doet in het werk soms gespannen aan. Bij begin onderzoek al aangereden. Heeft in 1988 succesvol aan Duits verrichtingsonderzoek deelgenomen. Laat zich plezierig rijden. Stap voldoende, draf haastig, beide gangen zouden ruimer moeten zijn. Ruime galop, in de loop van het onderzoek is de galop verbeterd en heeft hij in galop meer balans gekregen. Bij begin onderzoek was hij bij het springen erg gespannen, tegen het einde is het springen verbeterd. Vlugge voorbeentechniek maar hij zou beter mogen basculeren. Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Goed stalgedrag.

Afstammelingen 1991 (veulens)
Deze Trakehner hengst toonde in vier groepen zijn veulens; twee groepen geprikte en twee groepen uitgezochte veulens. Per groep valt er op verschillende kenmerken onderscheid te maken. De geprikte veulens bleken amper voldoende te zijn ontwikkeld, bij de eerste groep van de uitgezochte veulens was dat zeker niet beter, terwijl de tweede groep uitgezochte veulens goed ontwikkeld bleek te zijn. In het algemeen staan de veulens goed in het type, ze zijn aansprekend en vertonen ras, maar doen beknopt aan; bij de tweede groep van de uitgezochte veulens was evenwel sprake van voldoende langgelijnde veulens. Op een enkele uitzondering na is het hoofd goed gevormd en vertoont het expressie. Doorgaans is de hals goed van vorm en lengte en wordt deze steeds goed gedragen, maar een aangestoken, wat diep uit de borst komende hals is bij de geprikte veulens meermalen vastgesteld. Bij de uitgezochte veulens was de halsaanzet goed. De schoft bleek wisselend van lengte en ontwikkeling te zijn, een variatie die in alle groepen voorkwam. De schouder ligt er over het algemeen goed in en vertoont ook de gewenste lengte; bij de eerste groep van geprikte veulens was de schouder nog wel eens kort en recht. De rug is voldoende gespierd, soms iets diep. De lendenen liggen goed aangesloten. De croupe is goed van vorm en lengte, soms echter wat rond. Het voorbeen is soms wat week gekoot en dikwijls ingesnoerd. Het achterbeen is consequent lang en vrij sterk gehoekt met veelal een scherpe insteek van het pijpbeen. Over het algemeen genomen mist het beenwerk zwaarte. De stap is gemakkelijk, waarbij de veulens zich in de bovenlijn goed loslaten. Het algemene beeld van de draf vertoont tact, balans en elasticiteit (hoewel dat in de eerste groep van de uitgezocht veulens zeker niet beter wa dat bij de twee groepen geprikte veulens). Over het geheel genomen treedt het achterbeen niet voldoende door; in de laatste groep van de uitgezochte veulens liepen echter enkele exemplaren die wel alle gewenste eigenschappen in zich verenigden. De veterinaire bevindingen hebben betrekking op een grove kop van het griffelbeen, hetgeen ook bij twee aan huis geïnspecteerde veulens is vastgesteld. Het derde aan huis beoordeelde veulens past in het beeld van bovenstaande rapportage.

Kort samengevat: qua ontwikkeling sterk gevarieerde collectie veulens, die ras vertonen. De draf is doorgaans gemakkelijk bij goede oprichting, maar het achterbeen zou meer door moeten treden.
Getoond: 30 veulens uit 225 dekkingen

1994 tevens dressuurpaard (KNF) Z+8

1994 (oktober) terug naar Duitsland

1994 levenswinsom kinderen DM 3.130,-

Competitie
1990/1991 Dressuur Cat. A. -- 483,9 punten, 3e plaats

Dekstation
1990-1994 Kasteel Vosbergen, Heerde

Fokregistratie
Totaal ... veulens uit 837 dekkingen

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 10:50

Michelangelo
85.7719
1.66 m
zwartbruin

Pasteur xx x Matador Trak

Michelangelo is het doordachte product van de denkbeelden van het succesvolle Gestüt Heinen-Bönninghardt. Vader Pasteur xx is de volbloedhengst die we als stempelhengst van de Trakehner-fokkerij mogen beschouwen. Pasteur xx stond aan de wieg van een eigen hengstenlijn, die zelfs bijna tien jaar na zijn dood nog altijd bepalend is. Michelangelo is de laatste zoon van Pasteur xx en naast Mahagoni ook de belangrijkste.

Andere populaire Pasteur xx-zonen zijn bijvoorbeeld de kampioen van het verrichtingsexamen Testarossa, de dressuurhengst Kant (beiden in Zweden) en de Mahagoni-broer Marlon. Pasteur xx geldt als potentiële dressuurvererver met in Duitsland.
De moeder van Michelangelo is de klassemerrie Miami. Deze premie- en staatspremiemerrie was o.a. reservekampioen op de 'Bundesschau' in Verden in '83 en in '88 kampioene van het Rheinland. Miami´s moeder Mirabell is een volle zuster van de bekende vererver Mirako, die weer nauw verwant is aan de in Nederland beroemde Marco Polo. Uit deze stam komen ook kampioenshengst Morgenglanz, Marcellus en reservekampioen Mozart.

Tijdens het verrichtingsonderzoek in 1988 in Warendorf, dat door deze soepele en krachtige Trakehner met een derde plaats werd afgesloten, brak Michelangelo het record op de renbaan. In 1990 werd Michelangelo na het gedragsonderzoek in Ermelo bestempeld als vriendelijk, eerlijk, attent, aanhankelijk, gehoorzaam en goed gehumeurd. Hij laat zich plezierig rijden en beschikt over een vlugge voorbeentechniek. Michelangelo eindigde in de hengstencompetitie als derde en wordt nu voorbereid op zwaardere dressuurproeven.

Uit: The Leading Stallions 94/95

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

rigoletto
Berichten: 104
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: randstad zh

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 11:15

Mondriaan is door eigenaar van Uytert verhuurd aan de BO stal in Wapse. Zowel van Uytert als de mensen van de Bo-stal zullen je graag meer willen vertellen over hun hengst.

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 20:35


Roxxie

Berichten: 1076
Geregistreerd: 08-06-03
Woonplaats: Eemnes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-03 16:17

Bedankt allemaal...
Ik kan hier wel in vinden wat ik wil weten over Simba zijn papa en opa...

SIMBA & REDNA

Nistria
Berichten: 3239
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Beneden Leeuwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 18:27

rigoletto schreef:
Mondriaan is door eigenaar van Uytert verhuurd aan de BO stal in Wapse. Zowel van Uytert als de mensen van de Bo-stal zullen je graag meer willen vertellen over hun hengst.


Is Mondriaan niet van Rene Franssen dan??

She's my lady Lovers

Suzanne F.

Berichten: 27604
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 18:52

Nistria"]
[quote="rigoletto schreef:
Mondriaan is door eigenaar van Uytert verhuurd aan de BO stal in Wapse. Zowel van Uytert als de mensen van de Bo-stal zullen je graag meer willen vertellen over hun hengst.


Is Mondriaan niet van Rene Franssen dan??
[/quote]

Yep!! Helemaal. Is nu idd verhuurd.

Te koop: Rijkleding o.a. truien, vesten en jacks, Anky, PK, Kentucky, Subscribe, Horseware, Regatta, Brunotti, Tommy Hilfilger, Pfiff etc. Maat 38/M.

cinvaro

Berichten: 422
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: groningen/ drenthe/ Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-04 11:38

mondriaan is nu verkocht naar amerika

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-04 13:01

Oud topic.

Volg de avonturen van Sumrin Saint Mary: Sumrin Saint Mary


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 1 bezoeker