vraag!

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Biertabje
Berichten: 9637
Geregistreerd: 26-01-02

vraag!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-09-03 21:27

ik kreeg een paardje via de mail met de afstammeling: fedor/pele
het zegt mij helemaal nix, maar misschien een van jullie?
springgefokt of dressuur?
ben hier echt bloind in hoor Bloos!

"There is something about jumping a horse over a fence, something that makes you feel good. Perhaps it's the risk, the gamble. In any event it's a thing I need."


Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-03 21:28

Pele is springen dacht ik, maar weet niet zeker Bloos! .

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-03 21:34

Fedor 87.8140 Stb (ex Klimax W.090851.vb BWP)
Rijpaardtype
Geboren: 10-06-1987
Stokmaat: 1.70 m
Pijpomvang: 22,5 cm

Verrichting 1991
Stap 5
Draf 6
Galop 7
Rijproef 6
Springen vrij 9
Springen ohz 9
Terreinproef 8
Karakter 9
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 8

Puntentotaal: 76.00 (max 100)
Plaatsing 7e van 23 (16)

Fokker: J. Janssenswillen, Overpelt, België

Darco x Harmonieuse van Adagio SF x Salamine van Sacarole xx x Ondée van Ionick x Kerbie van Fulminant

Goedgekeurde zoon van Fedor
*Karandasj 92.7645 Stb

1991 (27-02) bij nakeuring Zwolle aangewezen

Een royaal ontwikkelde hengst, die wat rijtypischer gebouwd zou kunnen zijn en ook even meer ras mocht hebben. In de onderdanen is hij correct gesteld.

Moederrapport
Geen rapport; verblijfplaats moeder onbekend.
Keuringen 1985 (de merrie was toen 12 jaar) gewestelijk 2 PL staatspremie/ind. (2 op 10). Provinciaal 3 op 8 (10 jaar en ouderen)

Verrichting Ermelo 1991
Ongecompliceerd, vriendelijk, eerlijk, gehoorzaam, goed humeur. Bij begin onderzoek al zadelmak. Houdt zich de eerste weken in het werk tamelijk strak. In de loop van het onderzoek positief veranderd en elastischer geworden. Stap onregelmatig, vooral zodra hij aanleuning zoekt. Draf kort en weinig veerkrachtig, voor nauw. Galop regelmatig en voldoende ruim, maar zou lichtvoetiger moeten zijn. Bij springen zeer veel vermogen, goede afdruk, voorzichtig. Pakt in terrein goed aan. Geeft bij dressuur een stug gevoel, bij springen goed gevoel. Ervaart werk als licht. Veel bereidheid om te werken, matige aanleg als dressuurpaard, zeer veel aanleg als springpaard. Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Uitstekend stalgedrag.

Afstammelingen 1993 (veulens)
De van deze Belgisch gefokte hengst getoonde veulens bleken goed te zijn ontwikkeld. Ze bleken ook goed rijtypisch te zijn gebouwd. Het hoofd is iets lang, maar heeft wel uitdrukking. De hals is goed gevormd, soms iets arm gespierd in de bovenlijn, en wordt in beweging goed gedragen. De schoft is voldoende ontwikkeld. De schouder heeft voldoende lengte, maar zou soms schuiner kunnen liggen. De rug is iets lang, overgaans is goed gespierde lendenen. De croupe heeft een goede lengte, is soms even plat. Het voorbeen is goed gesteld, het achterbeen vrijwel steeds lang en gebogen. Over het geheel genomen zou het fundament meer zwaarte kunnen hebben. De stap is voldoende. In draf gingen de veulens gemakkelijk, met souplesse, goede zelfhouding en een goed gebruik van het achterbeen.
De uitgezochte veulens vertoonden meer ras, waren minder gebogen in het achterbeen, maar bewogen iets minder overtuigend.
De kwaliteit van het merriemateriaal kan als normaal worden aangegeven.

Kort samengevat: goed ontwikkelde, goed rijtypisch gebouwde veulens, die met veel zelfhouding en souplesse draven.
Getoond: 22 veulens uit 98 dekkingen.

Handhaving 1997 (januari)
Naar aanleiding van de beoordeling van de 3-jarige nakomelingen blijft Fedor voor de fokkerij gehandhaafd.

1997 (november) export USA
1998 (maart) nog in Nederland
1998 gecastreerd; diepvriessperma beschikbaar

Sportgegevens
tevens springpaard onder Peter Geerink
levenswinsom t/m oktober 1994 F. 7.972,-
levenswinsom Duitse nakomelingen 1998 DM 6.374

Competitie
1991-1992 Springen Cat. A -- 301 punten, 4e plaats
1992-1993 Springen Cat. B -- 68 punten, 3e plaats

Dekstations
1991-1992 W.J.M. Brinkman, Twello
1993-1995 C.A.M. v/d Oetelaar, Schijndel
1996 W.J.M. Brinkman, Twello & C.A.M v/d Oetelaar, Schijndel
1997 Gebr. Dolsma, Wijster & Nijhof bv, Geesteren (Gld) & C.A.M v/d Oetelaar, Schijndel
1998 geen dekboek aangevraagd

Fokregistratie
Totaal 329 veulens uit 440 dekkingen

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-03 21:37

Pele 207 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 27-05-1974
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.67 m

Verrichting 1977
Rijproef (x3) 7.86
Springen vrij (x4) 10
Springen ohz (x1) 8.5
Aangespannen (x1) 5
Terreinproef (x3) 9.5
Karakter (x3) 9
Trainingsrapport (x5) 8

Totaal 172.58 punten
Klasse A
Plaatsing: 3e van 29

Fokker: A.A. Schoonen, Steenbergen

Abgar xx Pref x Georgsie Ster v. Ulex Pref x Inina Pref Kern v. Bento Sgrt x Danina v. Vedello x Variena v. Ebert Pref

De hengst kon wat meer postuur hebben. De voeten zijn iets plat en het beenwerk zou nog wat meer klasse moeten vertonen. De bewegingen zijn echter ruim en krachtig. De Abgars doen het goed in de sport, zowel binnen als buiten de landsgrenzen.

Verrichting Sleen 1977
Goede rijproef. In stap iets terughoudend. In draf wat rollende beweging. Prima springmanieren bij vrij springen. Bij springen onder de man best parcours met veel souplesse. Bij aangespannen proef niet voldoende betrouwbaar in de aanspanning, vooral bij het aanzetten. Terreinrit prima. Goed en eerlijk karakter.
De voedingstoestand is bij aankomst normaal. Deze is tijdens de training hetzelfde gebleven. Maakte goede vorderingen. Stap aanvankelijk slecht, verbetert slechts weinig. Veel bereidheid om te werken. Veel aanleg als spring- en terreinpaard en voldoende aanleg als dressuurpaard. Stalgedrag normaal. Attent en gewillig, tijdens buitenrit soms speels. Het gedrag voor de slede is onrustig bij aanspannen, aanzetten en begin parcours, daarna normaal.
Geen veterinaire bijzonderheden.

Afstammelingen 1980 (volledige collectie)
De uit eigen fokkerij voortkomende hengst Pele mag als een duidelijke aanwinst worden gezien. Met name zijn getoonde veulens wisten sterk te overtuigen, mede vanwege het sprekende bewegingsmechanisme. Hoewel de hengst ook verbeterend werkt bij nog weinig in de rijrichting gefokte merries (zeker wat de beweging betreft) sluit hij toch vooral goed aan bij rijtypische, iets bloedvoerende merries. In het laatste geval levert de hengst bovendien een goed type af; in het eerste geval blijft het model nog wel eens iets eenvoudig. Maat, ontwikkeling en hardheid zijn voldoende. De schouder ligt goed; de achterhand was bij het merendeel goed gespierd. Het beenwerk bleek goed gesteld te zijn. De hals kwam nog wel eens even diep uit de borst. De stap was ruim voldoende; er was sprake van ruimte en goede onderbrenging. Een enkel exemplaar was iets nauw in de hakken. De draf was uitgesproken best met ruimte, een groot zweefmoment en een schoudervrijheid die soms royaler leek te kunnen zijn, maar dan toch aanwezig was indien het tempo iets werd opgevoerd. Verschillende veulens gingen royaal voor hun moeder uit. De enters waren best ontwikkeld met maap en diepte en hard beenwerk. De bovenlijn van de hals kon soms bespierder zijn. De groep als zodanig was iets minder uniform dan die van de veulens. Een enkel hoofd kon iets beschaafder. De stap was opnieuw voldoende met goede onderbrenging. Ook de draf was voldoende, maar miste de indruk als bij de veulens opgedaan. De twee getoonde twenters konden geen betrouwbare indruk geven over de uitgroei. De stap was goed, de draf eveneens en één exemplaar kon extra gaan.
Getoond: 17 veulens uit 84 dekkingen, 5 enters uit 27 dekkingen en 2 twenters uit 12 dekkingen.

Afstammelingen 1981 (1- en 2-jarigen)
Omdat van Pele in 1980 slechts 7 1- of 2-jarigen werden getoond kreeg de hengst de verplichting opgelegd om in 1981 opnieuw enters en twenters te tonen. De gunstige indruk die de Pele-nakomelingen het vorig jaar achterlieten werd nu door het vereiste aantal getoonde 1- en 2-jarigen bevestigd. De ontwikkeling van de getoonde dieren in beide leeftijdsgroepen en de uniformiteit binnen de groepen waren goed. Hoewel de jaarlingen iets typischer en edeler waren dan de twenters, kunnen de Pele-nakomelingen aangeduid worden als: rijtypische, harde paarden die voldoende bespierd zijn en beschikken over goede rompen. De hoofden waren vaak wat lang maar wel droog en sprekend, bij enkele twenters zou de kaak fijner kunnen. Enkele halzen kwamen iets diep uit de borst maar doorgaans waren deze goed gevormd en in alle gevallen voldoende bespierd. Schouderligging en schouderlengte waren goed tot zeer goed, doch de schoften zouder er meer uit moeten komen. De ruggen waren voldoende sterk gebouwd maar even lang. De lendenen zouden door elkaar genomen sterker moeten zijn. De croupen waren rijtypisch gebouwd en met lange spieren bekleed. Een ingesnoerd voorbeen werd nogal eens waargenomen, ook een iets holle of onderstaande stand werd gesignaleerd. Het achterbeen was meestal wat lang maar werd overigens goed tot zeer goed gebruikt. In stap waren ruimte en regelmaat voldoende voorhanden. De draf was ruim met veel balans en souplesse en een goed zweefmoment. De sterk stuwende kracht vanuit de achterhand werd niet geremd door de voorhand omdat ook de schoudervrijheid ruimschoots aanwezig ws. De tweejarigen waren iets minder spectaculair in hun optreden dan hun één jaar jongere halfbroers of halfzusters wie sommige een excellente draf lieten zien. De opvallend goede voeten en de mooie huid mogen evenmin onvermeld blijven.
Getoond: 6 enters uit 84 dekkingen en 6 twenters uit 27 dekkingen.

1996 (januari) opnieuw goedgekeurd voor 3 jaar

1996 (september) overleden

Competitie
1981/1982 Springen Cat. C -- 21 strafpunten
1982/1983 Springen Cat. C -- 0 strafpunten, finale 7e plaats
1983/1984 Springen Cat. D -- 83 punten, finale 2e plaats

Dekstations
1977-1978 A.A. Jespers, Oosteind
1979-1980 M. v/d Tillaart, Veghel
1981 C.J.H. Zandbergen, Zundert
1982 D.P.N. Merkelbeek
1983 C.J.H. Zandbergen, Zundert & H.P. van Lier, Oud Gastel
1984 C.J.H. Zandbergen, Zundert
1985 H.J. Post, Zuidhorn
1986-1989 H.J. Post, Zuidhorn
1990-1991 Stoeterij Vosbergen, Heerde
1992 A. Brooymans, Oud Gastel & P. van Lier, Oud Gastel
1993 M. Post, Middelbert
1994-1996 C.J.H. Zandbergen, Zundert

Fokregistratie
Totaal 611 veulens uit 885 dekkingen.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

Biertabje
Berichten: 9637
Geregistreerd: 26-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-09-03 21:40

pfff wat een tekst!
naja als springpaard zoud ie goed uit de verf komen! !!!

"There is something about jumping a horse over a fence, something that makes you feel good. Perhaps it's the risk, the gamble. In any event it's a thing I need."

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-03 22:10

Als het goed is ook is zou hij ook aardig moeten kunnen lopen. Pele gaf zeer goed bewegende paarden, meestal wel wat klein.

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-03 23:24

reddytobias schreef:
pfff wat een tekst!


....graag gedaan.... Lachen

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, hbolink2709 en 9 bezoekers