Nourejev?

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Nourejev?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-03 18:48

Er zijn vast wel mensen met info over Nourejev en nakomelingen. Ben zeer benieuwd (ik ga wellicht kijken naar een 3 jarige merrie van deze hengst). Dat het een cocktail is weet ik al Haha!


xtvax

Berichten: 674
Geregistreerd: 20-12-02
Woonplaats: vlakbij Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 08:49

Cocktail x G Ramiro Z x Farn
bruin, 1.69m
geb. 15-07-1993

Verrichting Ermelo 1998 (10-09 t/m 18-11)

Afstammelingen rapportage
Afstammelingen 2000 (veulens)
Nourejev toonde een zeer uniforme collectie, voldoende rijtypische veulens, die langer gelijnd zouden moeten zijn. De veulens zijn matig tot voldoende ontwikkeld en kortbenig.
Het hoofd zou sprekender moeten zijn. De nek heeft voldoende lengte, maar de keeluitsnijding zou fijner moeten zijn. De hals heeft voldoende lengte, is echter meermalen zwaar bespierd en komt diep uit de borst. In beweging wordt de hals goed gebruikt. De schoft is matig ontwikkeld en zou langer door moeten lopen. De schouder heeft voldoende lengte, maar zou schuiner moeten liggen. De rug is gezonken, de bespiering van de rug is goed. De lendenen zijn voldoende aangesloten. De goed bespierde croupe is voldoende van lengte en ligging. De broekspier loopt voldoende ver door. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament heeft voldoende omvang en straalt kwaliteit uit. De hoeven zijn smal. De stap is zuiver en heeft voldoende ruimte. De souplesse zou groter moeten zijn. De draf heeft voldoende ruimte. De veulens houden het voorbeen iets onder zich. De afdruk is goed, maar het achterbeen zou meer ondergebracht moeten worden. De veulens zouden meer moeten kunnen schakelen. De veulens galopperen makkelijk aan. Daarbij vertonen zij net voldoende ruimte en een goede afdruk.
Eén thuis geïnspecteerd veulen valt qua ontwikkeling in positieve zin op, maar past verder qua exterieur en beweging in het beeld van de rapportage.
Geen veterinaire bijzonderheden.
De kwaliteit van de moeders was wisselend.
Getoond: 23 (+1) veulens uit 93 dekkingen.

Overige informatie
Nourejev staat goed in het rechthoeksmodel en beschikt over een imponerende voorhand. De hengst is correct op de benen.

HK KWPN Den Bosch 1998 (07-02)
Aangewezen voor verrichtingsonderzoek.
Zeer rijtypische hengst met gemakkelijke bewegingen. Badette, die M2-dressuur is, kreeg een prima moederrapport. Sterke moederlijn, die meerdere prima sportpaarden bracht, waaronder het Grand Prix-springpaard Piquet.

Eerlijke, betrouwbare hengst. Ruim voldoende bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende bewerken.
De stap is tamelijk kort, enigszins stug en soms onregelmatig. In de loop van het onderzoek is de stap verbeterd. In draf veel houding en een goed gebruik van het voorbeen. Hij houdt zich soms nog wat vast in de rug en zou het achterbeen verder onder moeten brengen. Ruime, krachtige en gedragen galop. Het achterbeen wordt goed ondergebracht, maar kan nog iets meer gebogen worden. Als dressuurpaard ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.
Als springpaard voldoende afdruk. Hij houdt zich op de sprong wat vast in de bovenlijn. Hij lijkt voldoende voorzichtig en toont over voldoende vermogen te beschikken. Als springpaard voldoende aanleg en geeft zijn ruiter een matig gevoel.
Gedrag op stal en in de omgang normaal.
Direct na aankomst in het centrum heeft hij zich verwond aan de voorzijde van de pijp van het rechter achterbeen. De ontstane zwelling geeft beperkingen in het gebruik van het achterbeen. Het littekenweefsel is met weefselverzachtende zalven behandeld, evenals de aan hetzelfde achterbeen ontstane piephak.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers