Afst.keuring Son de Niro, Rubels en Rubiqiul

Moderators: petraaken, Nicole288

 
 
Dees

Berichten: 16602
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Afst.keuring Son de Niro, Rubels en Rubiqiul

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-03 19:02

Vandaag heb ik tijdelijk het hoge noorden verlaten, voor een bezoek aan de afstammelingenkeuring van Son de Niro, Rubels en Rubiquil.

Eerst Son de Niro - dat was een hele mooie groep veulens. Het begon met een vos met een ramshoofd, en dan denk je..tja...maar dan begint het te lopen....potverdikkie zeg, die komen echt van de vloer af! Allemaal praktisch hadden ze een heel mooie draf. sommigen kwamen meer van de grond als naar voren, maar het waren ook wel redelijk opgefokte types. En bijna allemaal konden ook galopperen met veel afdruk.
Het waren wel veelal wat lastige veulentjes, druktemakers, brutaal bij de merrie weg. Opvallend was dat met minder bloederige merries, het veulenhoofd snel wat grof werd. Uit bloedmerries kwamen de mooiste veulens. Enkelen hadden die typische De Niro-bips.

Rubels geeft een heel mooi exterieur, maar helaas ; de bewegeing viel wat tegen. Zeker na het bewegingsgeweld van de SdN's, stak de kroost van Rubels er maar magertjes vanaf. Ze hadden wel mooie koppies, en een mooie bouw. Maar de meesten liepen toch heel gemiddeld in draf. En slechts bij een paar veulens kwam de galop van de grond.
Uit de merries met een korter voorbeen kwamen ook veulens met een korter voorbeen. Beenwerk was veelal aan de grove kant. Nee, ik was niet enthousiast. Het schimmel-gehalte viel trouwens erg mee. Van de 15 geprikte veulens slechts 4 schimmels; er waren zelfs bruine veulens uit schimmelmerries.

En dan Rubiquil, knappe mooie Rubiquil. Voor hem was ik afgereisd. Toen ik mezelf terugvond in de rij stallen bij Hexagon, wist ik meteen; hier zit ik goed. Het waren echt allemaal kleine Weeldes Bloos Ze lijken allemaal sterk op elkaar, en op hun vader. Prachtig. En in de middelste box, temidden van al zijn kroost, stond heel rustig Rubiquil zelf. Zo braaf, helemaal geen hengstenstreken, geen aandachttrekkerij. Hij was lekker zacht om te aaien!
Maar nu de veulens; plaatjes, een voor een. Hele mooie bekkies, ook de veulens uit de wat gewonere merries. Ze waren redelijk aan de maat, met lange halzen, lange benen met opvallend lange koten, mooie bolle 'appel-kontjes'. In beweging waren het mooie dravende hertjes, meteen met veel ruimte (al zat Van Lieren Sr. ze behoorlijk achter de broek aan). Sommigen sprongen wat lastig aan in de galop, maar de meesten lieten een keurige galop zien. Van die enkelen die niet zo makkelijk aansprongen was weinig voorwaartst gesprongen galop te zien.

Het was een hele dag voor deze friese dame, maar ik ben blij dat ik gegaan ben! In retrospect; de Rubiquils zijn allemaal oke, en zeer gebruiksvriendelijk, de Son de Niro's hebben me bijzonder maar aangenaam verrast. Volgend jaar dan toch maar De Niro op mijn Balzflug Knipoog

Heb boel fotos gemaakt; morgen zal ik ze uploaden.
Nu snel zien wat de geleerde bolhoeden ervan vonden....


marloes-joy

Berichten: 8420
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 19:12

klinkt goed!|ben heel erg benieuwd naar foto's
heerlijk lijkt me dat..zo'n dagje kwijlen bij familie Lachen

Suzanne F.

Berichten: 27343
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 19:17

KWPN
01-09-2003: Afstammelingenkeuringen: Sheraton, Son de Niro, Rubels, Rubiquil en Radisson


Dagelijks geeft de hengstenkeuringscommissie haar bevindingen van de afstammelingenkeuringen middels een korte samenvatting van de rapportage. De uitgebreide rapportages zullen over enkele weken in In de Strengen worden gepubliceerd.

Sheraton (Indoctro x Calypso II x Grannus)
Een uniforme collectie net voldoende ontwikkelde veulens die voldoende rijtypisch zijn. De veulens hebben in draf een mooi voorbeengebruik en een goede houding.

Son de Niro (De Niro x Balzflug x Vincent)
Goed ontwikkelde, hoogbenige, correct gebouwde, langgelijnde veulens met ras. Tonen in draf een goede houding, met een mooi voorbeengebruik, het achterbeen zou meer door moeten treden.

Rubels (Rafürstinels x Amethist x G.Ramiro Z)
Ruim voldoende ontwikkelde veulens die voldoende tot goed in het rechthoeksmodel staan en wisselen in kwaliteit en uitstraling. In draf tonen ze een goede beentechniek met houding en souplesse en ruim voldoende afdruk. De galop is vlak en weinig gedragen.

Rubiquil (Rubinstein I x Roemer x Homerus)
Voldoende tot zeer rijtypische veulens die voldoende ontwikkeld zijn. Het front is goed gevormd en zeer sprekend. De veulens hebben veel houding, veel balans en een goed gebruik van het achterbeen.

Radisson (Indorado x Nimmerdor x Joost)
In ontwikkeling wisselende en qua type en beweging uniforme collectie veulens met goede schouders en halzen. Het achterbeen is lang en wordt matig ondergebracht.

(KWPN, overname toegestaan uitsluitend met bronvermelding)

Te koop: Rijkleding o.a. truien, vesten en jacks, Anky, PK, Kentucky, Subscribe, Horseware, Regatta, Brunotti, Tommy Hilfilger, Pfiff etc. Maat 38/M.

Suzanne F.

Berichten: 27343
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 19:19

Goede dag dus!!

Misschien toch maar eens lijnenteelt op Balzflug overwegen?? Of Rubiquil?! We hebben nog zat te kiezen voor volgende keer... Knipoog

Te koop: Rijkleding o.a. truien, vesten en jacks, Anky, PK, Kentucky, Subscribe, Horseware, Regatta, Brunotti, Tommy Hilfilger, Pfiff etc. Maat 38/M.

Sammie

Berichten: 71641
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 19:26

Leuk om te horen dat Rubiquil 't zo goed gedaan heeft, moest nar school anders was ik er wel geweest.

- Offline -

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 39790
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 19:58

stonden er nog andere nakomelingen in de stallen buiten de veulens voor de afstammelingenkeuring?

Dees

Berichten: 16602
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-03 20:40

petraaken schreef:
stonden er nog andere nakomelingen in de stallen buiten de veulens voor de afstammelingenkeuring?


Tjeempie ja! D'r stonden een hele rits Rubiquils. Allemaal royaal aan de maat, knotsen van paarden. Enters, U-tjes en van de T-jaargang. Met name die T-vos in de eerste box, met 4 hoge witte sokken - wat een bonk charme! Grote kop met wijde kaken. Uitstraling, wauw. Hij pastte niet achterin mijn autootje, maar anders mocht ie mee

Ik heb nog gezocht naar Petra's Rubiquil x Sultan, maar het was lastig. Ik zag alleen 'zwarten' met die afstamming, maar die waren vast van die Sultan x Doruto merrie die Hexagon zelf heeft. Die van jou was toch bruin? dan heb ik hem niet gezien... Verdrietig

Ik ben heel dik tevreden met mijn eigen Rubiquil x BAlzflug, ik heb vanavond weer over de boxdeur staan dromen over oranje linten en glanzende velletjes...Ze is zo mooi.

Dat vooroordeel, dat Rubiquil korte voorbenen geeft is trouwens echt volslagen onzin. Er waren vandaag 17 veulens (13 geprikt, 4 gekozen), en daar was werkelijk niet 1 bij met opvallend korte voorbenen. Je mag zelfs zeggen dat Rubiquil behoorlijk luxe geeft; ook naast springgefokte merries (Farmer, Joost) en een gelderse liepen hele luxe veulens.
Er liep een hele stoere bij, uit een Duko x Ulster x Amor merrie - die gaan we terug zien op de hengstkeuring, want dat was een aparte! Lopen en uitstraling, hele mooie. Wel wat stevig in het vlees, krijgt goed te eten.

FlairS

Berichten: 4737
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 21:23

Verschillende keren is er over Rubiquil niet zo heel lovend gesproken in de diverse topics.Laten we nou toch gelijk hebben.Het is een superhengst!!!!!!!!

vec

Berichten: 20971
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: south

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 21:46

heeft er iemand toevallig foto's gemaakt? een vriend van me was er met een rubels X corofinno veulen. merrie is schimmel en het veulen idd. bruin. scheen volgens de eigenaresse van rubels een van de mooiere veulens te zijn. beenkwaliteit weet ik niet

Dees

Berichten: 16602
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-03 21:53

De Rubels uit Corofine en Flamingo (2e veulen id baan) was idd mooi. En liep goed. Dat ie luxe was, had volgens mij een heleboel te maken met Flamingo, die gaf vaak erg luxe. De Holsteinmerrie was een hele mooie. ik herinner me niet dat het veulen beter liep dan de merrie, ik heb dat bij andere veulens wel aangevinkt, bij de Corofino niet. Maar goed, ik ben dan ook geen jury. Ik vind zelf persoonlijk bewegen belangrijker dan mooi, en de Rubels veulens waren bijna allemaal wél mooi.
Morgen zal ik wat fotos plaatsen, heb ik een andere comp voor nodig. Wie weet zit er wel een foto van dat veulen bij ook.

Bucephalus

Berichten: 2021
Geregistreerd: 28-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 21:56

Ik was vandaag wat eerder vrij, in de auto gesprongen en naar Schore gesjeesd. Bij Roosendaal in de file en pas om 15.20 bij stal Hexagon. Video in de aanslag. Wat een beste veulens! Mooi aan de maat, prachtige expressievolle hoofdjes, mooie halzen, prima bewegers, stuk voor stuk kunnen ze gaan. De merries waren over het algemeen best goed te noemen, maar ook uit mindere exemplaren waren de veulentjes nog knap.
Pffft, ben ik even blij dat mijn merrie een veulen van Rubi gaat krijgen!
En nu nog 9 maanden dromen.....mpff.
Ik heb tevergeefs gekeken naar de bokkers,maar geen bekende gezien.
Laatst bijgewerkt door Bucephalus op 01-09-03 22:07, in het totaal 1 keer bewerkt

Dees

Berichten: 16602
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-03 22:02

Heee, ik zat op zo'n stoeltje, vlakbij de ingang van de bak.
volgens mij heb een groep dames over je horen praten, watn die hadden het steeds over "zo een veulen zal zij ook krijgen, dat zal het wel worden over 9 maanden"...Haha!

Opvallend was idd dat het publiek dat voro Rubiquil kwam, heel anders was dan dat bij Van Olst. Bij Van Olst kwamen veel meer 'boertjes', bij Hexagon zaten de 'sport-technisch geinteresseerden'.
HEt aanbod van merries was ook anders. Bij Hexagon liepen idd de betere merries, mooier in de spieren, beter in de verzorging. Ogenschijnlijk de particuliere merries. Bij Van Olst waren schrale oudjes en dikke beenwonden als moederdier te zien, toch meer de fokkerij. Mijn inschatting is dat de Rubiquil veulens meer voor 'eigen gebruik' bedoeld zijn, dan voor de handel, dan die van Van Olst.
Jammer dat je geen Boktpetje op had!

Bucephalus

Berichten: 2021
Geregistreerd: 28-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 22:09

He, jammer Dees, ik had je graag willen ontmoeten. Ik stond naast Erica aan de linkerkant tegen het huisje aangedrukt i.v.m. de regen.
Boktpetjes???? Kwistnie dat die bestonden!

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 22:11

Citaat:
="DeesIk heb nog gezocht naar Petra's Rubiquil x Sultan, maar het was lastig. Ik zag alleen 'zwarten' met die afstamming, maar die waren vast van die Sultan x Doruto merrie die Hexagon zelf heeft. Die van jou was toch bruin? dan heb ik hem niet gezien... Verdrietig


Dat is vast familie van mijn merrie. Ik heb een Matador II x Belisar X Doruto. Als ik het goed heb, was dat Latamanda. Verward

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

Dees

Berichten: 16602
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-03 22:15

Haha. fout Haha! Indiamanda.
Dat dat veulen een beste moest zijn, was van tevoren bekend. Die merrie staat in de top 5 van beste dressuurgefokte merries van Nederland. Heb ik even bij stilgestaan toen ze in de baan liep - machtig mooi paard, komt echt van de vloer. Kon ook Rubiquil weinig aan verbeteren - goed is immers goed.

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 39790
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 07:04

Sorry Dees maar je hebt naar de verkeerde afstamming gezocht. Het moest een bruine hengst zijn met de afstamming Rubiquil x Ravel STV. Die met het Sultan bloed in staat nog lekker bij mij thuis en is pas dit jaar geboren en is een merrieveulen. Mogelijks liep hij in de wei om plaats te maken voor de merries met hun veulens. Het hengstje komt als hij veterinair in orde is ook op de hengstenkeuring dit jaar (waarschijnlijk bij het NRPS). Zo zie je maar dat wij uiteindelijk toch gelijk hebben gekregen met onze keus voor deze hengst.

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 12:09

Dees schreef:
Haha. fout Haha! Indiamanda.
Dat dat veulen een beste moest zijn, was van tevoren bekend. Die merrie staat in de top 5 van beste dressuurgefokte merries van Nederland. Heb ik even bij stilgestaan toen ze in de baan liep - machtig mooi paard, komt echt van de vloer. Kon ook Rubiquil weinig aan verbeteren - goed is immers goed.


Indiamanda is de moeder van Latamanda. Mijn merrie is een dochter van Hamanda. Hamanda en Indiamanda zijn zusjes. Ze komen beide van Amanda. Amanda is de stammoeder van deze stam.

Heb je ook Roumanda gezien, de Rubiquil x Matador??? Roumanda en mijn merrie lijken sprekend op elkaar. Mijn merrie is wel korter in haar rug. Ze hebben ongeveer dezelfde aftekeningen. De houding en voorbeen zijn ook ongeveer hezelfde.
Hamanda is verkocht naar Johan Rockx en heeft daar een aantal veulens gekregen. Amanda is overleden. Zij stond op de 40ste plek bij de beste KWPN merries.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

juval

Berichten: 8754
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 12:35

ik ben ook bij Rubels en Son de Niro geweest. Vooral om naar Winona te kijken, die heeft mijn zusje gekocht! Ik heb er niet zo heel veel kijk op maar ik vond de meeste veulens wel heel mooi om te zien.
Wat ik jammer vond was dat we de hengsten niet konden of mochten bekijken. Die stonden achter slot en grendel. We zijn wel eventjes stiekum achter een paar mensen aan gelopen en hebben even kunnen gluren.

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 39790
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 12:57

Dat vind ik nu wel spijtig dat je bij sommige hengstenhouders niet zomaar eens een kijkje in de stallen kan nemen om te zien hoe de hengsten hun gedrag is tijdens het dagelijks werk of verzorging. Heel anders dan bij de fam. VAn Lieren. Daar kan je echt op je gemak eens lekker ronddwalen in de stallen al vragen wij altijd of ze geen bezwaar hebben en geeft er iemand les dan storen wij hen niet maar lopen gewoon langs of kijken stilletjes (soms sta ik er echt bij te kwijlen hoe zij kunnen rijden).

Pipi

Berichten: 4077
Geregistreerd: 25-04-02
Woonplaats: Poeldijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 14:49

Jammer dat ik niet kon gaan kijken zeker nu ik al die lovende berichtjes lees.
Ik vond zelf al dat ik een goede keus had gemaakt door Ishana door Rubi te laten dekken ,,maar na dit gelezen te hebben ben ik eigenlijk gewoon supertrots dat ik veulentje krijg met als vader Rubiquil, ik kan gewoon niet wachten.......

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 39790
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 14:53

Pipi, je zult je het echt niet beklagen dat je voor Rubi gekozen hebt. binnenkort maak ik nieuwe foto's van mijn Rubiquil veulen (ze zal dan 3 maanden zijn en hopelijk kan ik nu eindelijk wat actie foto's van haar maken) en plaats ik ze in mijn profiel.

Dees

Berichten: 16602
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-03 15:45


PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 21:22

Ik weet nu wel zeker dat ik Lisenka door Rubiquil laat dekken. Een combinatie van Rubiquil x Matador is er al bij stal Hexagon. Volgend jaar hopen dat ze wel drachtig wordt.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

petraaken
Moderator FA, MD, VS, BEH, DRS

Berichten: 39790
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-03 06:59

Tjonge, die van Rubiquil springen er toch uit denk ik. Haha! Of zijn wij nu allemaal bevooroordeeld omdat we er zelf al hebben van Rubiquil. Haha!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-03 07:01

Ik vind van bovenstaande hengstenRubiquil er ook absoluut uitspringen...
Ik ben benieuwd wat we over drie jaar te zien krijgen, want daar loop ik tot nog toe niet warm voor.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: angrywolf, anne12sheila, aysje, Eefske, jaimy10, jampy, Sita77, wilmatj en 9 bezoekers