burggraaf

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Snipsnap

Berichten: 3798
Geregistreerd: 27-08-03
Woonplaats: Rijssen

burggraaf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-03 10:16

hey mensen ik heb een veulen en de vader is burggraaf... ik wil graag alles weten van burggraaf ik heb nakommenlingen gezien maar ik weet verder niks over haar vader wie kan me daar mee helpen groetjes angela


MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 11:58


Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

Margon

Berichten: 19689
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-03 20:14

Afbeelding
Burggraaf

Live,LOve,'ndLaugh

Schoentje

Berichten: 3741
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-03 18:31

mijn avatar is een burggraaf x nimmerdor...

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-03 20:15

Burggraaf 83.7742 Stb (ex 21.00091.83 Holst) Pref
Rijpaardtype
Geboren: 22-05-1983
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.75 m
Pijpomvang: 22 cm

Verrichting 1986
Stap 6
Draf 6.5
Galop 7
Rijproef 6.5
Springen ohz 8.5
Springen vrij 8
Terreinproef 6.5
Karakter 9
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 8

Totaal 75 punten
Plaatsing 7e van 24 (17)

Fokker: I. & K. Block, Hagen/Bad Bramstedt (Holst), BRD

Landgraf I x Loanda H StPrSt v. Cor de la Bryère x Urbine H v. Mandarin x Lisene H v. Marubu II x Amstetten v. Manhard

Verrichting Ermelo 1986 (na-examen 3 juli)
Vriendelijk, eerlijk, gehoorzaam, attent met behoorlijk goed humeur. Bij begin onderzoek nog groen. Heeft er moeite mee om gesloten te gaan, zeer gevoelige mond. Daarom enkele keren gelongeerd. Moet met lichtheid worden gereden en is dan erg plezierig te rijden. Komt in elasticiteit te kort. Stap ruim maar zoekend. Draf voldoende krachtig en ruim. Galop in de loop van het onderzoek veel verbeterd, ruime, sterke galop, galoppeert tamelijk zwaarmoedig. Bij springen zeer goede techniek en veel vermogen. In terrein goed op de sprong, hoewel ruim is er geen sprake van een echte terreingalop. Tamelijk veel bereidheid om te werken. Ervaart werk als normaal. Voldoende aanleg als dressuurpaard, ruim voldoende aanleg als terreinpaard en zeer veel aanleg als springpaard. Bij aankomst vet, kreeg minder voer dan normaal en is afgeslankt, daarna bleef voedingstoestand hetzelfde op normaal rantsoen. Zeer rustig stalgedrag.
Op 18-06 last van hoefzweer, daardoor twee dagen boxrust.
Heeft op 28-04 deelname beëindigd omdat uit bloedgroepenonderzoek was gebleken dat Landgraf I niet de vader zou kunnen zijn. Later bleek dat Landgraf I wel degelijk de vader kan zijn, waarop Burggraaf op 07-06 deelname aan het onderzoek heeft hervat.

Afstammelingen 1988 (veulens)
Zeer fors, meermalen nagenoeg overmatig, ontwikkelde veulens toonde deze Holsteiner hengst. De groep geprikte veulens bleek maar matig rijtypisch te zijn gebouwd, sommige zelfs onvoldoende. De groep uitgezochte veulens vertoonde meer ras en kwaliteit en was ook ruim voldoende rijtypisch wat betreft de bouw. Het hoofd is voldoende sprekend, dikwijls met een mooi oog. De hals heeft een goede lengte, maar komt meermalen diep uit de borst. De schoft bleek bij de geprikte veulens maar matig te zijn ontwikkeld. Bij de uitgezochte veulens was dat beter. De schoft-schouderaansluiting zou veelal vloeiender kunnen verlopen. De schouder heeft voldoende lengte, maar zou er dikwijls wat schuiner in kunnen liggen; die opmerking geldt met name voor de geprikte veulens. Rug- en lendenpartij zijn voldoende. Hoewel bij de geprikte veulens nog wel eens iets plat, bleek de croupe over het algemeen voldoende gevormd te zijn met voldoende lengte. Het voorbeen is doorgaans goed gesteld, sommige zijn iets steil. Een Franse stand is herhaalde malen waargenomen, hetgeen ook in beweging was te zien. Het achterbeen was bij de uitgezochte veulens duidelijk beter dan bij de geprikte veulens, waar nagenoeg steeds sprake was van een lang en sterk gehoekt achterbeen. De kwaliteit van het beenwerk was bij de geprikte veulens maar matig, bij de uitgezochte veulens beter. De stap is voldoende ruim maar vertoont weinig kootvering, enkele gingen overkoot. De draf bleek wisselend te zijn. Er zijn veulens die met kracht en cadans draven, daarbij veel ruimte vertonend, er zijn er die zich bewegen met weinig ruggebruik, en weinig buiging in het spronggewricht. Over het algemeen viel op dat de veulens zelfs in een hoog tempo niet in galop vielen. De hengst heeft duidelijk bloedvoerende merries nodig.
De veterinaire bevindingen hebben betrekking op spronggewrichten en kogels die nog wel eens wat voos zijn.

Kort samengevat: zeer fors, soms overmatig ontwikkelde veulens die wisselend zijn wat type betreft. Ook de draf is wisselend, zowel wat kracht als ruimte betreft.
Getoond: 41 veulens uit 194 dekkingen.

Keurverklaring 1995
Deze hengst ontvangt het keurschap zowel vanwege zijn prestatie- als exterieurvererving. Met 133 punten (en een betrouwbaarheidpercentage van 85) staat hij als tweede op de springindex; voor de dressuur scoort hij 107 punten met een betrouwbaarheidspercentage van 71. Burggraaf heeft 1 goedgekeurde zoon, te weten Habsburg. Qua exterieurvererving scoort de hengst hoog voor lengte en bespiering hals, lange schuine schouder, lang hellend kruis en goede bewegingen. Hij scoort eveneens hoog wat betreft predicaten. Van de 156 in het stamboek opgenomen merries zijn 78 ster geworden en reeds 19 keur. Tijdens de voorselectie hengstenkeuring 1994/1995 zijn niet minder dan 8 hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging.

Sportgegevens
Tevens springpaard onder Roelof Bril (Burggraaf NV). Winsom t/m oktober 1993 F. 8.186,-

1995 levenswinsom 13 Duitse kinderen DM 26.244

Competitie
1987/1988 Springen Cat. A -- 195.25 punten, 4e plaats
1989/1990 Springen Cat. C -- 64 punten, 1e plaats

2000 januari nav beoordeling 11-jarige nakomelingen definitief goedgekeurd

2000 januari Preferent verklaard

Slechts bij uitzondering krijgen hengsten de hoogste onderscheiding die binnen het KWPN op het gebied van de fokkerij te vergeven is, het preferentschap. Burggraaf is deze eer te beurt gevallen vanwege zijn langdurige en naar verwacht blijvend positieve bijdrage aan de fokkerij van het KWPN. De Holsteins gefokte hengst, in eigendom van de heren H.J. Nijhof en J.G. Venderbosch, heeft de KWPN-fokkerij tot op heden 9 zonen nagelaten, te weten Graaf Grande, Graaf, Habsburg, Kroongraaf, Lemmod, Manhattan, Mermus R, Murano en Orion Fortuna. Burggraaf scoort al jaren bijzonder hoog op de springindex. Dit jaar laat de hengst een springindex van 155 met hoge betrouwbaarheid (95%) noteren. Ook in de internationale springsport is Burggraaf met enkele opvallende nakomelingen vertegenwoordigd. Te denken valt aan Burggravin, S'Blieft, Prokopp´s Dumbo, Hevalientje, Sydney, Kivoldo en Jumper. De grote verdienste van Burggraaf is dat hij niet alleen een opvallend prestatievererver blijkt te zijn, maar bovendien jaarlijks goed scoort op de exterieurindex. Illustratief in dit opzicht is het verhoudingsgewijs grote aantal dochters dat voor hoger predicaat in aanmerking kwam. Een overzicht van de keuringsresultaten leert dat van 519 aangeboden merries op de keuringen 277 ster verklaard zijn, 67 merries hebben inmiddels het keurpredicaat, terwijl nog eens 3 merries inmiddels preferent zijn verklaard.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissPPP

Berichten: 261
Geregistreerd: 19-05-03
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-03 21:09

haha! Jen heeft weer het hele stamboekoverzicht klaar!
Er is bovendien ook genoeg te vinden over nakomelingen van Burggraaf op internet want er lopen er een héleboel rond, ook vele afstammelingen halen hoge resultaten in de sport.
Maar wat is MV? want die is toch zeker ook belangrijk?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers