Springbloed doet het goed bij de hengstveulens

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ThePast03
Berichten: 49886
Geregistreerd: 01-05-03

Springbloed doet het goed bij de hengstveulens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-03 15:23

bron: www.kwpn.nl

Winston een beeldschone kampioen hengstveulens


Hoogbenig, langgelijnd, best ontwikkeld en een beauty om te zien. De Equimax-koning heet Winston en deze zoon van Rhodium uit Sensation ster van Krack C van de familie Muilwijk kan ook nog een best voetje gaan.

De tweede plaats bij de rijpaard-hengstveulens ging naar de rassige Wathiq (Obelisk x Ottilia van Juventus, gefokt door B. Beekmans. Op de derde plaats volgde Wakey-Wakey (Gentleman x Odille van Goodtimes) van f/e K. Boerema. Dan Wish Bridge S (Indoctro x Royal Bridge van Ahorn), door J. Slob gefokt uit de stam van het internationale springpaard Goldenbridge.
De vijfde plaats werd ingenomen door Whisper (Numero Uno x Nannie keur van Corleone) van A. Veenhof Azn. Opvallend was dat zes van de tien hoogstgeplaatste veulens in de springrichting gefokt zijn.


ThePast03
Berichten: 49886
Geregistreerd: 01-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-03 15:24

Bron: www.kwpn.nl

Kampioenschap veulens Gelders paard


In een rubriek met zes finalisten mocht uiteindelijk Warudin (v.Koss) de hoogste eer opeisen. De kampioen van de Gelderse veulens is een fokproduct uit de stal van D. Hooijer uit Oosterbeek. Moeder Samantha is een sterdochter uit keurhengst Cabochon. De jury liet weten het een heel correct veulen te vinden. Met veel ras, houding, lang gelijnd, best beenwerk eronder en veel beweging. Op één na het beste veulen werd Wendie (v.Parcival), derde werd Winston (v.Parcival), vierde Wendela (v.Sirius), Wivirma (v.Parcival) werd vijfde en het zesde veulen van Nederland bleek Widor (v.Koss). Meer hierover vindt u in de In de Strengen die op vrijdag 29 augustus bij u in de bus valt.

ThePast03
Berichten: 49886
Geregistreerd: 01-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-03 15:25

bron: www.kwpn.nl

Tupina wint vrijspringen


Tijdens het Nationaal kampioenschap vrijspringen voor driejarige merries is Heartbreaker-dochter Tupina als beste uit de bus gekomen. Deze bruine stermerrie toonde veel vermogen en afdruk, een makkelijke galop en lijkt heel voorzichtig. Tupina komt uit de Burggraaf-dochter Mirabel en werd gefokt door G. Meulink Bonenkamp uit Lemelerveld en is eigendom van H.J.H. Bonenkamp uit Dalfsen.
Nummer twee werd Tibria (v.Marlon) die de jury ook zeer kon bekoren maar net iets minder constant sprong. Tilbria stamt uit de keur sport (spr) merrie Hibria (Calimero x Naturel). Fokker en eigenaar is A.J.J. van Mensvoort uit Oirschot.
Op de derde plaats kwam Tylonka, een dochter van Namelus R uit Ilonka (Gagson Wimborn x Boreas). Eigenaar van dit veulen is Marc Dijkstra, de voormalige ruiter van Namelus R. Fokker is E.J. Tijink uit Almelo. Een merrie die met heel veel gemak over de in de Prins Willem Alexander-hal opgestelde obstakels sprong.

ThePast03
Berichten: 49886
Geregistreerd: 01-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-03 15:32

bron: www.kwpn.nl

Sisther de Jeu kampioen keur- en elitemerries


Sisther de Jeu is zojuist uitgeroepen tot de allermooiste elitemerrie van Nederland. De dochter van Gribaldi uit Esther ster pref van Amor x Irco Polo voerde een kleine, maar fraaie groep keur- en elitemerries type rijpaard aan.

Sisther de Jeu werd gefokt door Huub en Tiny van Helvoirt en is in eigendom van E.J. de Jeu-Beukers. De Gribaldi-dochter kwam eerder deze week in de halve finale van de PAVO Cup ook al in actie.
Ze liet de Krack C-dochter Sonja, door J.M. Schipper gefokt uit Lisette stb van Caritas x Weratosthenes, achter zich. Op de derde plaats volgde de bij de EPTM met hoge springcijfers gewaardeerde Symfonie (Burggraaf x Monnamour elite sport-dres van Aurelio x Moltke I) van f/e H. de Vries en G. Vervoorn.
Sivemmie (Flemmingh x Ivemmie ster pref van Pele van f/e L. Dikkema werd op de vierde plaats gezet, gevolgd door Sareina (Sion x Wareina ster pref van Exkurs xx van f/e W. van Arkel.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 10 bezoekers