Info Ufarno

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Info Ufarno

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-03 16:32

Ik heb laatst beloofd de informatie van Ufarno hier te plaatsen, dus bij deze! Foto kan per mail.

Ufarno 78.2158 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 07-04-1978
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.70 m
Pijpomvang: 22 cm

Verrichting 1981
Karakter 8
Trainingsrapport 9

Fokker: Th. Fransman, Ottersum

Farn pref x Patoga ster pref v. Intendant x Kartoga v. Millerole xx x Zartoga v. Jonker Hendrik x Sonja Hanne v. Majesteit Hendrik.

Verrichting Ermelo 1981 (B-systeem, 21 dagen)
Bij aankomst goede voedingstoestand, die tijdens onderzoek niet is veranderd. Plezierig, brutaal paard met een goed humeur. Vriendelijk, gehoorzaam, attent en moedig. Veel bereidheid om te werken. Toont plezier in de van hem gevraagde lichte werkzaamheden en laat zich plezierig bewerken. Looplustig. Laat af en toe zien dat hij ook een eigen wil heeft door enig verzet te plegen. Op stal zeer rustig en laat zich gemakkelijk verzorgen.

Afstammelingen 1982 (veulens)
Maat en ontwikkeling van de getoonde veulens zijn goed. Het type is bevredigend, hoewel er sprake mag zijn van een iets meer naar voren gebouwd model. Het hoofd is correct gevormd. Hoewel de hals doorgaans arm gespierd is en even diep uit de borst komt (meermalen in combinatie met iets onderhals) valt de lange nek in gunstige zin op. De schoft moet zich nog ontwikkelen. Ook de schouderpartij kan meer ontwikkeling vertonen; in een enkel geval kan de schouder ook iets schuiner liggen. De rug kan iets sterker gebouwd zijn. De lendenpartij is goed aangesloten. Hoewel de croupe soms meer lengte kan hebben is deze wel goed gespierd en ook de bovenschenkel heeft een goede bespiering. Het voorbeen is goed ontwikkeld met een sterke bovenarm en een goed ontwikkeld voorkniegewricht. Wél is er meermalen sprake van onderstandigheid en een even steile stand, soms ook hol. De voorstand is ook niet steeds correct. Het achterbeen is goed gesteld met goed ontwikkelde gewrichten. Over het algemeen is het beenwerk voldoende hard. De voeten zijn goed ontwikkeld. De stap is voldoende, hoewel even meer schoudervrijheid wenselijk is. Ook in draf kan in sommige gevallen meer schoudervrijheid optreden. De ruimte is overigens goed in draf en de achterhand treedt krachtig onder. Bij bloedvoerende merries vertonen de veulens even meer ras.
Veterinaire opmerkingen zijn niet te maken.
Getoond: 18 veulens uit 40 dekkingen.

Afstammelingen Ermelo 1985 (Centraal onderzoek nakomelingen)
Gedurende 21 dagen werden vijf nakomelingen onderzocht. Ten tijde van het onderzoek waren deze nog geheel groen. In doorsnee was de groep gehoorzaam maar ze blonk niet uit in intelligentie. De paarden zijn eerlijk. De groep beschikte over makkelijke ruime bewegingen. De paarden waren in het rijden weinig nageeflijk en moeilijk gesloten te houden. In het werk waren ze tamelijk gespannen. Ze hebben van nature uithoudingsvermogen. De stap is over het algemeen ruim voldoende. Ze hebben een ruime, krachtige draf. De galop is ruim maar weinig gesloten. Bij het vrij springen tonen de paarden goede springmanieren en valt het goede oog op de sprong op. De groep heeft voldoende bereidheid om te werken en ervaart het werk als licht. De paarden zijn looplustig. Bij aankomst zijn de paarden schraal. Tijdens het onderzoek zijn ze harder en gespierder geworden. In de box gedragen de paarden zich rustig. De eerste dagen zijn ze in de box moeilijk te pakken en draaien daarbij soms het achterstel toe. Later is dat verbeterd. De paarden eten normaal. Het onderzoek vond plaats in de periode 02-02 t/m 22-03-1985.

1992 (3 februari) overleden aan hartstilstand

Competitie
1982/1983 Springen Cat. A -- 11 strafpunten
1983/1984 Springen Cat. C -- 49 punten
1984/1985 Springen Cat. D -- 66 strafpunten, 4e plaats
1987/1988 Springen Cat. C -- 50 punten, 5e plaats

Dekstations
1985 C. van Heel, Rosmalen
1986-1987 G. Vullers, Nunhem/W. Ardts, Haps
1988 H. Mensink, Tubbergen/Maatschap Heringa, Harkstede
1989 Maatschap Heringa, Harkstede
1990 C. van Heel, Rosmalen
1991 C. van Heel, Rosmalen/comb. Kuypers, St. Oedenrode

Fokregistratie
Totaal 255 veulens uit 354 dekkingen.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, tengeltje11 en 5 bezoekers