Nog meer Juniortjes?

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
perlee
Berichten: 317
Geregistreerd: 07-04-03

Nog meer Juniortjes?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-03 12:00

Hallo ik ben nieuw hier mijn naam is Helen.
Ben in het bezit van een paard en een pony.
Mijn paard is een 5 jarige Junior STV X Buntspecht X Pretendent hengst van 1.75m mijn pony is een 23 jarige N.R.P.S. ertje van Baccarat.
Ik ben eigenlijk benieuwd of er hier nog meer nakomelingen zijn van Junior en zo ja hoe zijn ze van karakter en uiterlijk?
Nou ik ben benieuwd naar de reakties.

Groetjes Helen.


blup

Berichten: 194
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-03 12:18

jep ik heb er 2

een 4,5 jarige merrie, zwartschimmel. hoogdrachtig van Polansky en vorig jaar een zwartmerrieveulen van Obelisk gehad. Deze merrie komt uit de Tetti-stam waar ook de ggk hengst Darwin uitkomt. Het is een Junior STV x Ulft x Sovereigh Bill en goed gereden. De merrie is 172m

een 6,5 jarige merrie, schimmel met zwartachtige manen en benen. Is Z springen en de volledige afstamming is Junior STV x Ulft x Heidelberg
Deze merrie is 175m.

De merries zijn beide zeer attent en wakker, maar wel koel tussen de oren. Je moet wel weten tot hoever je kan met het doordrammen van je mening met oa rijden. Je moet altijd alles laten afvloeien en met gevoel doen en dan doen ze alles voor en heb je er een topper. Heb je ze tegen je doordat je niet met genoeg gevoel rijdt dan heb je er een geen fijn paard aan want dan gaan ze uitproberen.
Het zijn allebei hele mooie types en hebben een mooi sprekend, bloederig koppie met een wakker oog.

perlee
Berichten: 317
Geregistreerd: 07-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-03 21:15

Verward heb ik nou verkeerd gezocht of niet? Maar volgens mij waren er nog veel meer Juniors hier te vinden?

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-03 22:01

Anneke heeft er ook eentje, kijk maar in haar profiel.

pieterm

Berichten: 169
Geregistreerd: 03-11-02
Woonplaats: België, Beveren

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 07:16

ik heb er ook eentje, vijf jarige vosse ruin van 1,65m hij staat op mijn site + video in vrijheid. Het is echt een werkbeest, zeer gevoelig.

pieterm

Berichten: 169
Geregistreerd: 03-11-02
Woonplaats: België, Beveren

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 08:42

klik op "te koop" en dan op virtuoos (dat is zijn naam) daar vind je mijn juniortje
voilà, zo vind je hem gemakkelijker


Groetjes Pieter

caro_vt

Berichten: 3605
Geregistreerd: 02-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 08:57

bij: het mooiste veulentje in in the picture vind je ook eentje met junior-bloed. (veulen 6: democraat x junior x president)

perlee
Berichten: 317
Geregistreerd: 07-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 09:23

pieterm schreef:
klik op "te koop" en dan op virtuoos (dat is zijn naam) daar vind je mijn juniortje
voilà, zo vind je hem gemakkelijker


Groetjes Pieter


Ik heb hem gezien hij is erg mooi lekkere hals heeft hij.
Alleen jammer maar dat is mijn persoonlijke mening dat het geen schimmel is ik ben gek van schimmels maar goed het doet niet af van zijn kwaliteiten en karakter natuurlijk.

Nistria
Berichten: 3239
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Beneden Leeuwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 09:42

Wendy Fokker heeft nog een jonge zwarte junior.

She's my lady Lovers

EmEm
Berichten: 572
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 19:23

Ik heb geen Junior, maar ken wel zijn hele stam en ook nogal wat nakomelingen. Mijn merrie is een volle zus van de moeder van Junior.
Ik ken de moeder, grootmoeder en overgrootmoeder van Junior ook erg goed. Ik heb de grootmoeder (Unia) en overgrootmoeder (Monic) ook nog gereden. Fantastische paarden met een geweldig karakter.
Over het algemeen geeft Junior hoogbenige paarden, met fijn beenwerk die goed kunnen draven.

blup

Berichten: 194
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 06:46

EmEm schreef:
Over het algemeen geeft Junior hoogbenige paarden, met fijn beenwerk die goed kunnen draven.En hoe waren de merries met springen, aan de bovenste eisen voldoen mijn merrie's Haha! . Als dressuurpaard zou het ze niet verkeerd afgaan maar ik heb ze voor het springen, de ene is al Z springen startgerechtigd en de andere moet eerst veulenen en dan moet doe er ook aan geloven. Springt ook heel erg fijn, van achter zijn ze heel erg krachtig, ze hebben allebei veel karakter maar als je daar op juiste manier mee omgaat heb je er in de ring een tijger aan, die alles voor je doet.

Anneke
Berichten: 6657
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 10:56

Jep ik heb ook een Junior!
Een 6 jarige appelschimmel merrie van 1m60.
Heel heet en eigenwijs ding, maar een hart van goud.
Ze kan lopen als een trein, heeft 3 heel goede gangen, en loopt heel ruim met een heel sterk achterbeen en erg strekkend voorbeen.
Ze is nog niet verder dan de basis, omdat ik telkens weer op problemen stuit (eigen gezondheidsproblemen, en wat van haar).
Nu ben ik er eergister voor het eerst weer opgeweest, en wil ik dit voorjaar fanatiek door gaan rijden en ho-pe-lijk van de zomer starten.
Ze is nogal moeilijk met rijden, en was toen ik haar kocht, echt muurvast.
Veel spierprobleempjes.
Maar dat heb ik er toen lekker uit kunnen rijden, alleen kan ik nu geloof ik opnieuw beginnen. Knipoog Ze heeft iets van 2 maanden stil gestaan, mischien wel langer.

Maar ik ben zelf erg weg van Junior, zeker nu ik deze merrie ken. Het is echt een toppertje.

perlee
Berichten: 317
Geregistreerd: 07-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-03 11:52

Leuk er zijn heel wat dingen die dus duidelijk overeen komen.

Nou ik zal ook even wat over die van mij vertellen.
Het is dus een bijna 6 jarige hengst, 1.75m hoor en schimmel vos geboren.
Omdat hij als 3 en 4 jarige nog onwijze groeispurten heeft gehad heb ik hem lekker rustig gehouden gewoon lekker basis werk.
Nu gaan we hem oppakken.
Van karakter kan ik niet anders zeggen dat het een grote sukkel is okee hij is kijkerig en kan ook best heet worden maar hij blijft er altijd wel met zijn hoofd bij, met rijden is hij super super braaf ook met inrijden heeft hij geen bokje gegeven hij is er vorige week pas voor het eerst van door gegaan en dat kan je ook nog niet eens serieus nemen wel heeft hij een periode gehad dat hij het leuk vond oom op zijn achterbenen te staan en dan zo hoog en zo lang mogelijk maar gelukkig is hij erg onder de indruk als ik een brul geef dus dan stond hij ook weer snel op zijn vier benen.
Hij leert snel en makelijk ook wil hij graag meewerken ik heb in het begin best wat problemen gehad omdat hij mee en vooruit dacht opzich niet erg alleen iets te extreem.
Op stal is het een doedel een vreselijke kroelkip en ook gek op andere paarden ook loopt hij regelmatig los met andere paarden waar hij wel eens te opdringerig wil zijn maar na een flinke klap is dat ook weer zo over en gaat hij lekker spelen.
Over zijn kwaliteiten durf ik weinig te zeggen dat is zo moeilijk over je eigen paard wel heb ik ooit eens een wedstrijdje met hem gereden en na afloop kwam de jury naar mij toe dat hij een vreselijk goede galop heeft (je kan hem haast niet uit zitten maar okee) en dat verder ook goede bewegingen had maar de galop sprong er wel boven uit ik stond natuurlijk helemaal te groeien van trots.
Maar goed ik ben vreselijk blij met hem en ik zou dus ook geen ander paard willen en zeker niet een paard met een ander karakter als mijn Perlee gewoon lekker makelijk geen dooie altijd eerlijk en nog willen en kunnen werken ook.

EmEm
Berichten: 572
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 17:10

blup schreef:
En hoe waren de merries met springen, aan de bovenste eisen voldoen mijn merrie's Haha! . Als dressuurpaard zou het ze niet verkeerd afgaan maar ik heb ze voor het springen, de ene is al Z springen startgerechtigd en de andere moet eerst veulenen en dan moet doe er ook aan geloven. Springt ook heel erg fijn, van achter zijn ze heel erg krachtig, ze hebben allebei veel karakter maar als je daar op juiste manier mee omgaat heb je er in de ring een tijger aan, die alles voor je doet.


De moeder van Junior: Ennia is in de dressuur uitgebracht (Z). Ze had van springen volgens mij niet echt veel begrepen. Grootmoeder Unia is ook niet in het springen uitgebracht, maar kon wel aardig mee. Maar overgrootmoeder Monic kon heel goed springen. Ze heeft dan ook Nationaal gesprongen. Monic was een hele fanatieke merrie die super wilde werken!
Wel een leuke toevoeging: de moeder van Monic: Florette (v. Uron) heeft een halfbroer (uit dezelfde moeder Trix): Isocrates (v Eratosthenes xx). Isocrates sprong internationaal onder Piet Raymakers, werd Nederlands Kampioen en nam o.a. deel aan de Olympische Spelen in 1980.

En natuurlijk kon Uniform zelf ook wel goed springen. Hij had tijdens het verrichtingsonderzoek ook een 9,5 voor springen o.h. zadel. Nu zijn die punten van toen wel wat anders dan van nu. Maar het geeft toch aan dat hij er wel wat van begrepen had.

Dus geheel vreemd is het niet dat jouw paarden kunnen springen, maar je zou toch ook niet meteen voor een Junior kiezen als je een springpaard zoekt. Ik vind het wel grappig dat jij er dan zelfs 2 hebt!

blup

Berichten: 194
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 08:54

EmEm"]
[quote="blup schreef:
En hoe waren de merries met springen, aan de bovenste eisen voldoen mijn merrie's Haha! . Als dressuurpaard zou het ze niet verkeerd afgaan maar ik heb ze voor het springen, de ene is al Z springen startgerechtigd en de andere moet eerst veulenen en dan moet doe er ook aan geloven. Springt ook heel erg fijn, van achter zijn ze heel erg krachtig, ze hebben allebei veel karakter maar als je daar op juiste manier mee omgaat heb je er in de ring een tijger aan, die alles voor je doet.


De moeder van Junior: Ennia is in de dressuur uitgebracht (Z). Ze had van springen volgens mij niet echt veel begrepen. Grootmoeder Unia is ook niet in het springen uitgebracht, maar kon wel aardig mee. Maar overgrootmoeder Monic kon heel goed springen. Ze heeft dan ook Nationaal gesprongen. Monic was een hele fanatieke merrie die super wilde werken!
Wel een leuke toevoeging: de moeder van Monic: Florette (v. Uron) heeft een halfbroer (uit dezelfde moeder Trix): Isocrates (v Eratosthenes xx). Isocrates sprong internationaal onder Piet Raymakers, werd Nederlands Kampioen en nam o.a. deel aan de Olympische Spelen in 1980.

En natuurlijk kon Uniform zelf ook wel goed springen. Hij had tijdens het verrichtingsonderzoek ook een 9,5 voor springen o.h. zadel. Nu zijn die punten van toen wel wat anders dan van nu. Maar het geeft toch aan dat hij er wel wat van begrepen had.

Dus geheel vreemd is het niet dat jouw paarden kunnen springen, maar je zou toch ook niet meteen voor een Junior kiezen als je een springpaard zoekt. Ik vind het wel grappig dat jij er dan zelfs 2 hebt!
[/quote]

De eerste kocht omdat niemand ermee overweg kon en hij alleen op zijn achterbenen liep. Toen dacht ik, nou als hij op zijn achterbenen door de bak heen kan zonder achteroverte klappen dan moet hij ook wel kracht genoeg hebben om te springen. En toen heb ik de merrie gekocht en ik bleek gelijk te hebben. Ik wist dat de moeder van Junior STV M springen was (toch? stond in mijn hengstenboek en dat Uniform ook goede springers gaf. Ik bleek gelijk te hebben en de merrie is nu Z springen startger. in een half jaar tijd.
Toen zag ik nog een Junior STV x Ulft te koop staan en ik wilde alleen uit nieuwsgierigheid gaan kijken of die van mij qua springen een toevalstreffer was maar ook deze merrie bleek zeer goed te springen (merrie was net zadelmak maar stapte erop en een hindernis op de hoefslag en springen maar, vond het superleuk en deed het allemaal heel simpel en met veel kracht) en tja ...... toen heb ik die ook gekocht, en er bleek ook een veulen van Polansky in te zitten.

Dus ik ging kijken uit nieuwsgierigheid en ben als het goed is deze week 2 paarden rijker als de merrie geveulend heeft Schijnheilig
Tja, de intelligente karakters trekken mij, en het zijn qua exterieur hele mooie type paarden, mooi hoogbenig, sprekend oog, klein koppie. Dus als dressuurpaard slaan ze ook geen flater.
Ik vind het hele interessant om al die informatie te kijgen van de merriestam van Junior STV, dus als je nog meer hebt. Brandt maar los Lachen

EmEm
Berichten: 572
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 09:50

Erg leuk!

Nee, de moeder van Junior heeft nooit gesprongen. Ze heeft Z-dressuur gelopen.

Of ik nog meer informatie heb over de moederlijn van Junior? Ha ha, ik heb hele bergen met informatie!!!

Nou: Ennia (moeder van Junior) heeft dus Z-dressuur gelopen. Helaas is ze op 11 jarige leeftijd overleden aan koliek. Ennia en mijn merrie (Doria) zijn volle zussen en lijken heel veel op elkaar. Beide koffievos met een kolletje op het hoofd. Uit Ennia kwam als eerste Iduko (v Duko). Dit paard loopt volgens mij nu in Engeland onder een Young Rider (dressuur). Toen kwam Junior, uitleg niet nodig lijkt me. En daarna kwam Kennia (v. Gregor). Kennia werd als veulen kampioen van Brabant. Kennia staat nog steeds op Stoeterij 't Vierspan als fokmerrie. Daarna zijn nog 2 paarden uit Ennia gekomen (van Highness en Argus). Wat er van deze paarden is geworden weet ik zo niet.

Grootmoeder Unia (v. Eros): fantastisch lieve merrie met prachtig front, ook koffievos kleur. Ze is 3 keer op de UTV geweest. Ze is keur preferent (prestatie is niet aangevraagd, maar dat is ze wel). Helaas is ook Unia al op jonge leefdtijd (12 jaar) overleden. Uit Unia komen dus Doria en Ennia. Daarnaast nog een volle broer Fonkel. Dit paard loopt in Engeland (onder de naam Kick on Felix) Advanced Medium niveau dressuur. Dit is volgens mij vergelijkbaar met ZZ-licht. Dit paard heeft overigens ook gesprongen maar weet niet op welk niveau. Gunia (v. Uniform). Deze merrie had een hele goede merrietest en is een hele goed fokmerrie. Daarna nog 2 nakomelingen (v. Uniform en Duko). Weet niet waar deze paarden nu zijn.

Overgrootmoeder Monic (v. Galopin): keur, preferent, prestatie. Tja wat moet ik over haar zeggen. Ik was erg gek op dat paard. Super front, echt geweldig bewegen en geweldig karakter. Ik heb weinig paarden gezien die zo goed konden draven. Monic heeft dus zelf nationaal gesprongen en was 3 keer op de UTV onder het zadel bij de beste 10. Ze is 26 jaar geworden en heeft 16 nakomelingen gehad. Ik zal er een paar uit halen. Unia dus. Veros (v. Eros). Hij heeft volgens mij ook nationaal gesprongen. Boniek (v. Uniform). Boniek is een keur preferente merrie. Uit Boniek komt weer Hermes (v. Variant). Hermes heeft bijvoorbeeld op de Wereldruiterspelen (dressuur) meegelopen onder een Oosterijkse dame. Uit Monic komt ook nog Harmonie (v. Duko). Harmonie heeft nationaal dresuur gelopen. Identiek keur (v. Duko). Identiek is ook Z2 dresuur. De laatste nakomeling van Monic: Oniek (v Junior, jawel) loopt in Engeland.

Genoeg? Lachen

perlee
Berichten: 317
Geregistreerd: 07-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-04-03 10:25

Identiek keur (v. Duko). Identiek is ook Z2 dresuur

Weet jij toevallig van wie hij is? Want ik heb een tijdje op een stal gewerkt en daar stond een nakomeling van Uniform met de naam Identiek hij wa svan een meisje wat op STV gewerkt had.

blup

Berichten: 194
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 10:28

Heb je toevallig ook een foto van het veulen op de site van stoeterij het vierspan genoemd wordt. Dat is nl ook een Polansky x Junior STV, ik heb weleens gemaild maar nooit antwoord gehad.
Deze:
One foal named VIGOR STV is an offspring of Polansky ( Kostolany x Donnerhall x Ulft x Roemer) out of a Junior STV mother called Rising Star STV

EmEm
Berichten: 572
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 11:06

perlee schreef:
Identiek keur (v. Duko). Identiek is ook Z2 dresuur

Weet jij toevallig van wie hij is? Want ik heb een tijdje op een stal gewerkt en daar stond een nakomeling van Uniform met de naam Identiek hij wa svan een meisje wat op STV gewerkt had.


Nou Identiek die ik bedoel is van Duko en is een vos. Jij hebt het over een nakomeling van Uniform dus die was dan schimmel. Dat kan dan niet dezelfde zijn geweest. Ik weet zo niet waar de Identiek die ik bedoel nu staat. Weet je nog hoe dat meisje heet? Misschien dat ik dan meer weet.

EmEm
Berichten: 572
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 11:20

blup schreef:
Heb je toevallig ook een foto van het veulen op de site van stoeterij het vierspan genoemd wordt. Dat is nl ook een Polansky x Junior STV, ik heb weleens gemaild maar nooit antwoord gehad.
Deze:
One foal named VIGOR STV is an offspring of Polansky ( Kostolany x Donnerhall x Ulft x Roemer) out of a Junior STV mother called Rising Star STV


Nou da's ook niet netjes dat je geen antwoord hebt gehad. Nee, ik heb geen foto van dat veulen. Ik heb toevallig pas nog wel foto's gemaakt van het groepje veulens waar hij bij staat. Maar helaas, ik heb vooral foto's van het veulen uit mijn merrie genomen.
Ik kan je wel vertellen dat het een heel donkerbruin veulen is met witte bles, hoog op de benen. Ik heb hem niet zo vaak zien lopen, dus ik weet niet hoe hij kan bewegen.
Als ik er nou nog aan denk dan kan ik binnenkort wel even een fotootje nemen.

perlee
Berichten: 317
Geregistreerd: 07-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-04-03 11:33

EmEm"]
[quote="perlee schreef:
Identiek keur (v. Duko). Identiek is ook Z2 dresuur

Weet jij toevallig van wie hij is? Want ik heb een tijdje op een stal gewerkt en daar stond een nakomeling van Uniform met de naam Identiek hij wa svan een meisje wat op STV gewerkt had.


Nou Identiek die ik bedoel is van Duko en is een vos. Jij hebt het over een nakomeling van Uniform dus die was dan schimmel. Dat kan dan niet dezelfde zijn geweest. Ik weet zo niet waar de Identiek die ik bedoel nu staat. Weet je nog hoe dat meisje heet? Misschien dat ik dan meer weet.
[/quote]

Zo ben ik stom dan het staat er gewoon bij dat hij van Duko is, en nee ik weet niet hoe dat meisje heet weet aleendat het een schimmel si van uniform en ook Z liep/loopt.

blup

Berichten: 194
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 12:55

ik ken wel een Mystiek STV, is volgens mij een Duko. Donkerbruine ruin, niet al te groot en loopt Z2 dres.

Als mensen weten wie ik ben......ik weet het zelf ook Lachen dus bespaar je een pb.

EmEm
Berichten: 572
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 14:01

blup schreef:
ik ken wel een Mystiek STV, is volgens mij een Duko. Donkerbruine ruin, niet al te groot en loopt Z2 dres.


Dat is wel toevallig. Mistiek is van Gregor uit Identiek (v Duko), dus zo komen we toch weer bij haar uit. Leuk paardje trouwens.

UniferB
Berichten: 702
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 14:48

Leuk zeg, om dit allemaal te lezen. Ik heb geen Junior. Heb een Uniform X VariantXDucdeNormandie, dus wel een broertje alleen uit een andere merrielijn dan Junior.....

Er zijn vele wegen naar de GrandNix,
maar er komen er maar heel weinig uit bij de GrandPrix

blup

Berichten: 194
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-03 07:30

EmEm"]
[quote="blup schreef:
ik ken wel een Mystiek STV, is volgens mij een Duko. Donkerbruine ruin, niet al te groot en loopt Z2 dres.


Dat is wel toevallig. Mistiek is van Gregor uit Identiek (v Duko), dus zo komen we toch weer bij haar uit. Leuk paardje trouwens.
[/quote]

jep, dat is hem Lachen Staat bij mij op stal.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker