kingston, topas, marco polo, zeoliet, puriso

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ingrid

Berichten: 3284
Geregistreerd: 19-05-01
Woonplaats: zevenaar

kingston, topas, marco polo, zeoliet, puriso

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-04-03 21:09

over deze hengsten zou ik graag meer informatie willen hebben.
een vriendin van mij heeft een paard met dit bloed erin.

oja zijn moeder is trouwens micarla, hij komt dus uit de carla stam
zelf heet die ticarlos

groetjes ingrid

oaj weet iemand trouwens of kingston klein fokt?

axeltje en ik hebben een blond-IQ Haha!
queen, rust zacht


Billy

Berichten: 19025
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-03 21:13

Kingston staat bij ons op stal
Je kunt hem vinden op www.stalderonde.nl
Ik heb geen idee of hij klein fokt, voor zover ik weet zijn er ook grote Kingstons. Maar hij fokt wel een superkarakter door, de veulens bij ons op stal zijn allemaal supermak.

Be a voice, not an echo!

Angeliek
Berichten: 4948
Geregistreerd: 20-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-03 21:38

Zeoliet
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-03 22:16

Topas 308 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 27-06-1977
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.66 m
Pijpomvang: 21,5 cm

Verrichting 1980
Rijproef (x3) 5.8
Springen vrij (x4) 8
Springen ohz (x1) 7
Aangespannen (x1) 6.5
Terreinproef (x3) 6.5
Karakter (x3) 7
Trainingsrapport (x5) 7

Totaal: 138.4 punten
Plaatsing: 19e van 28 (18)

Fokker: Mevr. B. Boelstra-Fokkema, Vrouwenparochie

Marco Polo Pref x Viola Model Pref Prest van Farn Keur x Aminka Model van Camillus Pref x Freiminka Model Pref van Godin x Freiheit II van Rheinfürst

Verrichting Ermelo 1980
Bij aankomst rijke voedingstoestand. Tijdens onderzoek afgeslankt. Heeft gedurende het hele onderzoek af en toe verzet gepleegd. Bij werk wat hem aanstaat pakt hij goed aan maar wanneer het werk hem niet aanstaat verzet hij zich. Zoekt steeds aanleidingen om weg te kunnen vluchten en moet dikwijls tot de orde worden geroepen. Heeft kracht. Stap ruim voldoende met voldoende regelmaat. In draf stuwfase te lang en komt moeilijk tot dragen. Galop vaak gehaast. In galop worden goede momenten met minder goede afgewisseld. Bij springen onhandig. Matige voorbeentechniek. Begin onderzoek grote problemen met landing. Dat is later sterk verbeterd. Springt niet economisch. In terrein erg wisselvallig. Heeft veel moeite gekost om hem de eerste keer in het water te krijgen. Techniek op terreinhindernissen matig. Presteert aangespannen normaal. Ervaart werk als normaal. Voldoende bereidheid om te werken. Voldoende aanleg als dressuur- en terreinpaard, ruim voldoende aanleg als springpaard. Eerste week lastig op stal. Probeerde toen steeds uit de box te lopen zodra de deur open ging. Gedrag later zeer goed. Heeft een groot deel van het onderzoek meer haver dan brokjes gekregen omdat hij anders te vet zou zijn geworden. Begin onderzoek volle spronggewrichten en achter volle kogels. Kleine hoeven. Linksvoor hoef lager dan rechtvoor. Op 05-03 hoest hij.

Afstammelingen 1982 (veulens)
De van Topa getoonde veulens hebben een bevredigende ontwikkeling, hoewel enkele veulens iets royaler hadden kunnen zijn. Er was sprake van een uniforme collectie rijtypische, goed naar voren gebouwde, gesloten veulens. Het hoofd is correct van vorm, hard en droog. De hals heeft een goede lengte en bespiering. De bovenbouw is sterk en gesloten. De croupe (hoewel in enkele gevallen met even weinig lengte) is goed gespierd en de broekspier loopt mooi lang door. Het voorbeen is meermalen steil. Het achterbeen is goed gebouwd en gesteld. In het algemeen is het beenwerk hard. De stap is in doorsnee goed. In draf kunnen de veulens iets meer uit de schouder gaan en is het voorbeengebruik iets vlak. De achterbenen treden goed onder. De drafbeweging als zodanig is gemakkelijk en elastisch met een goed zweefmoment. Er zijn geen veterinaire opmerkingen.
Getoond: 10 veulens uit 33 dekkingen.

Competitie
1983/1984 Springen Cat. B -- 8 strafpunten

Afgekeurd september 1986
De afwijzing van deze hengst is gebaseerd op de informatie, zoals die wordt verzameld aan de hand van de stamboekformulieren. Geconstateerd is daarbij dat zijn kinderen zowel in stap als draf merendeels tekort schieten. De stand van het voorbeen laat te wensen over, bemerkingen gelden de stand van het achterbeen. De schoft is merendeels plat en de rug krijgt herhaaldelijk een bemerking mee. Tegenover vier 3e premies staan slechts één 2e en één 1e premie. De hengstenkeuringscommissie is van oordeel dat op grond van dergelijke informatie moet worden geconstateerd dat een zodanige hengst geen positieve bijdrage levert aan de vooruitgang van de fokkerij, een constatering die wordt gedaan op het moment dat de beoordeling van de nafok van deze hengst geschiedt op basis van de stamboekrapportage van zowel 3- als 4-jarige nakomelingen.

1991 weer goedgekeurd

De hengst heeft eerder de fokkerij gediend, maar is toen op basis van de keuringsresultaten van zijn kinderen niet gehandhaafd. De sportresultaten van zijn kinderen laten echter een heel ander beeld zien. Met name de spring-indexcijfers van Topas (maar liefst 105, waarmee hij na Nimmerdor, Exkurs xx en H. Almé Z op de 4e plaats komt!) geven een overtuigend beeld van zijn verervingskracht voor wat betreft het doorgeven van springaanleg. Dit gegevens en het feit dat Marco Polo-bloed niet royaal meer voorhanden is in onze fokkerij, heeft de hengstenkeuringscommissie doen besluiten de hengst opnieuw kansen te geven in de fokkerij.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-03 22:29

Purioso 244 Stb (ex 33.00892.74 Old)
Rijpaardtype
Geboren: 15-03-1974
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.67 m

Verrichting 1978
Rijproef (x3) 7
Springen vrij (x4) 8
Springen ohz (x1) 9
Aangespannen (x1) 9
Terreinproef (x3) 6,5
Karakter (x3) 9
Trainingsrapport (x5) 6
Totaal 147,50 ptn (max 200)
Klassering B
Plaatsing 1e van 2

Fokker C. Beimforde, Hausstette (Old), West-Duitsland

Furioso II Old (ex Vertuoso SF; ex Hann) x Alinda Old van Martell W Rhld (ex Holst) x Alice von Buer W Rhld (ex Westf) van Abendglanz Westf x Dolly von Duer Westf van Deichherr Westf x Hera von Rödder Westf van Hersdorf Westf

Goedgekeurde zonen van Purioso
*Bentley 83.1086 Stb
*Cantor 84.224 Stb
*Cocktail 84.4191 Stb Pref
*Faldo 87.3067 Stb Keur (ex Falco vb KWPN)
*Prince Paradiso R NRA 87.3 Stb (ex 83.4207 Stb KWPN)

Goede rijtypische hengst. De ruimte in beweging is goed, het achterbeen iets lang.

Verrichting Ermelo 1977 (uitstel tot 04-09-1978 om veterinaire redenen)
Aanvankelijk toont hij zich stijf en is kort in de bewegingen. Moeilijke mond, wellicht veroorzaakt door een oude wond op de lagen. Geeft de eerste weken de indruk verreden te zijn. Wordt gedurende het onderzoek steeds soepeler. Spant rug door gevoelige mond waardoor rug zeer gevoelig wordt. Heeft veel voor de slede gewerkt om rug te sparen. Nadat hij op de reusriem werd gereden toont hij meer ruggebruik en ruimere gangen. Aanvankelijke problemen met beweging in achterhand verdwijnen bijna. Draf en galop goed, stap blijft echter onvoldoende. Aangespannen zeer goed. In terrein moedig.
Toont bij springen goede techniek. Attent, heeft levendig orenspel. Voldoende aanleg als dressuurpaard, tamelijk veel aanleg als terreinpaard en veel aanleg als springpaard. Goed karakter. Wever. Oude wond op de lagen van rechter onderkaak. Toont lichte spierspanning bij percussie van rug en lendenen. Hoeven matig verzorgd. Kogels vol. Kleine gewrichtsgallen. Tijdens onderzoek enkele malen behandeld voor gevoelige rug.

1977 HK Utrecht 10e van 32 rijpaardhengsten
Goede rijtypische hengst met een stokmaat van 1.66 m. De ruimte in de beweging is goed, het achterbeen iets lang.
Eigenaar H. Kruger, Middelbert

Afstammelingen 1980 (Volledige collectie)
Met name vanwege de ruime, gemakkelijke en soepele bewegingen van de nakomelingen heeft Purioso een goede indruk achtergelaten. De hengst werkt verbeterend en vooral bij merries met rijpaardbloed in de aderen weet hij ras te leveren. De veulens voortspruitend uit veelal goede moeders vormde een goede, uniforme groep. Ze bleken goed ontwikkeld te zijn, royaal bespierd met fraai gelijnde halzen en correcte hoofden. Een enkel exemplaar kon iets robuuster in het voorbeen zijn. De stap was voldoende goed en gemakkelijk. De draf overtuigde door ruimte, souplesse en balans. Ook de groep enters was uniform. Er bleek sprake te zijn van goed ontwikkelde dieren met maat en gewicht. Opmerkelijk was dat in deze groep enig arm bespierde halzen voorkwamen, als gevolg waarvan ook het hoofd nog wel eens iets grof aandeed. Een enkele schouder was bij de jaarlingen even recht. De stap was opnieuw gemakkelijk, de draf goed, maar niet zo overtuigend als bij de groep veulens. De tweejarigen waren weer beter dan de enters. Harde, droge, goed ontwikkelde dieren vormden deze groep. Goede bespiering en goede voeten sierden deze tweejarigen. Wel was er opnieuw een enkel hoofd dat wat fijner kon zijn. De stap was voldoende royaal. De draf was ruim, gemakkelijk en dragend. De getoonde nafok wekt de indruk dat de hengst in staat zal zijn goede sportpaarden te kunnen leveren.
Getoond: 20 veulens (uit 101 dekkingen), 6 enters (uit 67 dekkingen) en 6 twenters (uit 72 dekkingen)

Keurverklaring 1988
Indien de indexen voor dressuur en springen bijeen worden geteld onstaat een lijst van hengsten die in beide disciplines duidelijk verbeterend werken in onze fokkerij. Op deze wijze zijn er 11 actieve hengsten die een totaalscore hebben van 240 punten of meer. En tot die toplijst behoort ook de hengst Purioso die op grond van zijn resultaten keur is geworden. De index voor het springen is 121 met een betrouwbaarheid van 79%, hetgeen hoog is en de dressuurindex staat zelfs op 125, eveneens met een goede betrouwbaarheid van 67%. De fokkerijresultaten van de nakomelingen onderbouwen de sportsuccessen, aangezien van de 120 stamboekmerries er 54 ster zijn geworden, bijna de helft derhalve, een ongekend hoog percentage. Voorts zijn er 9 keurmerries, alsmede 3 goedgekeurde zonen, te weten
Bentley, Cocktail en Cantor die de betekenis van hun vader onderstrepen, terwijl Bentley dit jaar met een opmerkelijk goede veulenrapportage uit de bus kwam.

1996 (Januari) opnieuw goedgekeurd voor 3 jaar

1996 (Augustus) overleden ten gevolge van een longziekte; diepvriessperma blijft voorlopig beschikbaar

Sportgegevens
1998 Levenwinsom Duitse nakomelingen DM 84.747

Dekstations
1978-1985 J. Brouwer, Marum
1986 J. Brouwer, Marum & Stoeterij Vosbergen, Heerde
1987 J. Brouwer, Marum
1988 W. Ardts, Haps & G. Vullers, Nunhem/Haelen
1989 W. Ardts, Haps & J. Brouwer, Marum & G. Vullers, Nunhem/Haelen
1990 comb. Ardts en Bardoel & J. Brouwer, Marum & G. Vullers,
Nunhem/Haelen
1991 J. Brouwer, Marum
1992 A. Biemans, Handel & J. Brouwer, Marum
1993-1995 J. Brouwer, Marum
1996 J. Brouwer, Tolbert
1997 M. Biemans, Handel & J. Brouwer, Tolbert
1998-1999 M. Biemans, Handel

Totaal 1522 veulens uit 2147 dekkingen

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)


Voor informatie over de andere hengsten kan je me mailen, kwpn.hengstenfan@12move.nl

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

Vonnie84

Berichten: 6591
Geregistreerd: 16-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-03 22:37


ingrid

Berichten: 3284
Geregistreerd: 19-05-01
Woonplaats: zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-03 11:16

dank voor de reacties....

axeltje en ik hebben een blond-IQ Haha!
queen, rust zacht

XxSwEeTy
Berichten: 1284
Geregistreerd: 19-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-03 14:43

Afbeelding
MARCO POLO

Afbeelding
PURIOSO


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers