commercieele hengst of eigen keuze?

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

commercieele hengst of eigen keuze?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-03 16:32

Voor wat kiezen jullie eigenlijk,iik ga toch wat meer de commercieele kant op ivm rekening houden met verkoop veulen,ik zou als het veulen puur voor mezelf was denk ik toch een hele andere hengst kiezen,gisteren op de hengstenshow zag ik bv sonique,vind ik een heel leuk paard om te zien maar niet een uitgesproke dressuurhengst met de andere vergeleken,ik zou er zelf dus wel op vallen.

Hoe denken jullie er over?

Z1+4


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 16:41

Nou, ik fok niet direct voor de markt, maar voor mezelf. MAar ik fok wel met het oog op de markt. Maar ik hou daar met het uitkiezen van de hengst geen rekening mee. WAnt dan zou ik een kwpn hengst kiezen en dan zou het bijvoorbeeld Rousseau moeten worden. Ik kies echter niet voor NOG een jonge Ferro, maar voor een AES hengst van Monte Cristo x Zeppelin. Dat dier spreekt mij aan, zijn karakter is goed, het model, ik denk dat hij mogelijk verbetering brengt waar het mijn merrie aan schort zoals maat, lengte en karakter. En DAT is nu juist weer wel commercieel. WAnt als ik het dier ooit moet verkopen dan willen mensen een fijn rijpaard hebben waar ze in de ring mee gezien mogen worden. En dat zijn meestal paarden met maat, cooperatief karakter en goede beweging. (maar dat laatste heeft mijn merrie wel).

De hond is de betere mens

gomir

Berichten: 23722
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 17:20

Ik heb nu gekozen voor een jonge hengst, waar ik zelf achter sta. Het is ook in principe de bedoeling om het veulen te houden, maar ik denk dat een goed paard ook zonder commercieel papier wel te verkopen is *LOL*

Mijn merrie komt niet uit een heel commercieele lijn dus ik vind het een beetje zonde om dan een modehengst te gebruiken...

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

MissHISJarig

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 19:03

Ik heb Sonique gister ook gezien, vond het een zeer aansprekend paard! Andere hengsten die mij (weer) positief opvielen waren oa Sir Corland, Elmshorn, Jetset D.

Ik vind de combinatie gewoon het allerbelangrijkste. Dus stel dat Ferro het beste bij mijn merrie zou passen, zou ik waarschijnlijk toch voor hem kiezen. Twee jaar geleden heb ik mijn merrie laten dekken door Freestyle, naar mijn mening een zeer goede partner voor mijn heethoofd. Maar absoluut geen commerciele hengst, hoewel hij gelukkig nu wel heel populair (in USA vooral) blijkt door zijn goede vererving, maar daar was 2 jaar geleden nog geen sprake van. Toch zou ik niet snel weer kiezen voor een hengst waarvan het veulen in Reg A moet worden ingeschreven. Reg A werkt toch voor mij ontmoedigend, zeker met oog op de keuringen enzo. Bovendien beschouwde ik het toen al wel als een heel klein beetje vreemdgaan Haha!

Ik heb momenteel een zeer interessante merrie op het oog. Als dat allemaal door gaat (we gaan zondag weer kijken en waarschijnlijk de beslissing nemen) wil ik haar mogelijk dit jaar nog laten dekken. De huidige eigenaar dacht aan Eurocommerce Berlin, ik zelf meer aan Casco. Maar goed, zo ver is het nog niet! De merrie is 62% volbloed, dus op zich kan je veel kanten met haar op. Exterieurmatig mankeert er ook zeer weinig aan, en daar komt ook nog eens een interessante pedigree en predikaatrijke moederlijn bij... Lovers Ze was zelf reservekampioen op de CK. Maar misschien dat ik ook nog wel een jaartje wacht met dekken, ze is ook pas 5. Wat dat betreft is het ook wel verstandig om voor een bewezen hengst te kiezen. Maar goed, we zien het allemaal wel!

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 19:05

Sonique viel mij op de HK al op,
fantastische galoppade! En veel verbinding.
Echt geweldig paard! Samen met Special D en Scandic mijn favorieten uit de S jaargang.

gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 21:46

Dat smaken verschillen blijkt wel weer. Gisteren zag ik Sonique ook voor het eerst. Maar ik werd er werkelijk niet warm of koud van, vind het een heel gewoon paard. Weinig uitstraling, heel gewoontjes bewegen. Nee geen vader dier!

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-03 10:23

Dat had ik ook, ik hou meer van het type Scandic.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 6 bezoekers