nooitgedacht

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
pieterm

Berichten: 169
Geregistreerd: 03-11-02
Woonplaats: België, Beveren

nooitgedacht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-03 07:55

Wie kent de hengst nooitgedacht (lucky boy xx).
Ik heb een 10 jarige merrie van deze hengst die uit een wisconsin moeder komt.

Ik vraag me ook af van wie ze dit witte hoofd gekregen heeft, of moet dit uit de verdere moederlijn komen?

foto's van nooitgedacht en wisconsin zijn altijd welkom

ik kan geen foto's op bokt zetten maar ze staat op
http://www.nederhof.be
klik dan op "nederhof" => fokkerij => kirandy


sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-03 09:24

Zijn al veel topics over Nooitgedacht geweest ook van een meisje dat daar op stal werkt. Gebruik de zoekfunctie dan krijg je vast heel veel info. Als je dan nog vragen hebt kunnen we je vast verder helpen
succes

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

ricoh

Berichten: 1086
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-03 12:30

Ik ken 2 Wisconsin- afstammelingen, allebei met een hele brede bles, dus miss toch wel van moeders kant?

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-03 13:49

Hier is wat informatie over Nooitgedacht.

Nooitgedacht 165 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 22-03-1972
Kleur: kastanjebruin
Stokmaat: 1.63 m

Verrichting 1976
Rijproef (x3) 6,29
Springen vrij (x4) 8
Springen ohz (x1) 8
Aangespannen (x1) 5
Terreinproef (x3) 7
Karakter (x3) 6
Trainingsrapport (x5) 5

Totaal 127,87 punten
Klasse C
Plaatsing: 25e van 30

Fokker: G.J. Griemelink, Borculo en C. Hogendoorn, De Bilt

Lucky Boy xx Pref x Driomf Kroon Pref van Wachtmeester Pref x Triomf Kroon Pref Kern van Oran x Greta van Forstmann Hann

Verrichting Sleen 1976
Maakte weinig vorderingen. Voldoende aanleg als spring-, terrein- en dressuurpaard. Bij aanvang training druk, ook naderhand nerveus bij alle oefeningen. Stalgedrag normaal. Aangespannen gevoelig en nerveus. Bij aankomst oude littekens achterpijpbeen, rechter flank en rechter spronggewricht. Op 08-10 afwijkende kootbeweging linksachter vastgesteld, strekpezen hebben geleden van verwonding.

Afstammelingen 1979 (volledige collectie)
In Borculo enters, twenters en enkele veulen, andere veulens op Ameland. Veulens bij doorgaans zeer matige moeders, waarbij Nooitgedacht kwaliteitsverbeterend bleek op te treden. Veulens stonden meer in rijpaardtype. In enkel geval kon croupe langer. Maat doorgaans ruim voldoende, veulens veelal goed maar voren gebouwd. Bewegingen voldoende ruim, enkele veulens achter niet helemaal regelmatig. Enters iets minder uniform dan de Amelandse veulens. Voorhand met name ruim voldoende rijtypisch gebouwd. Achterhand kon in dat opzicht nog wat meer in harmonie zijn. Een enkel hoofd wat lang. Van een aantal enters hals wat diep uit de borst. Croupe kon iets langer. Halzen nog wel eens arm gespierd. Stap voldoende goed, draf iets minder overtuigend. Enkele enters wat nauw in de hielen en draaiden in beweging de knie naar buiten. Diverse enters misten de nodige bespiering rondom kniegewricht. Gingen overigens in doorsnee vlot uit de schouders met voldoende ruimte. Hoofdvorm twenters kon anders. Bij twenters hals nog wel eens diep uit de borst. Stap voldoende goed. Drafmechanisme wist te bekoren door voldoende stuwing en elasticiteit, beter dan bij veulens.

Toen het Zweedse stamboek het KWPN vroeg of er een mogelijkheid geopend zou kunnen worden om over en weer een hengst uit te wisselen, is van KWPN-zijde gezegd dat de hengst Flyinge Flamingo voor de KWPN-fokkerij een interessante hengst zou kunnen zijn. Het was uiteraard aan de Zweden om vast te stellen welke hengst zij dan graag vanuit Nederland zouden willen hebben. Delegaties van het Zweedse stamboek zijn meermalen naar Nederland gekomen om een keuze te bepalen. Verschillende hengsten zijn daarbij serieus in bespreking gekomen. Uiteindelijk bleef voor hun als favoriet over de hengst Nooitgedacht van G.J. Griemelink uit Geesteren, met name ook vanwege het feit dat hij een zoon is van Lucky Boy xx, bloed dat zij graag wilden introduceren in Zweden. Ook zijn bewegingsmechanisme sprak de Zweedse delegatie aan. De keuze bleek goed aan te slaan bij de fokkers aldaar. Begin maart is Nooitgedacht afgeleverd in Flyinge en in het kader van de hengstenshow daar gemonsterd. Nooitgedacht toonde zich alsof zijn leven er van afhing en de Zweedse fokkers rezen overeind, luid applaudiserend, toen hij door de grote hal van Flyinge draafde. (publ. 26-03-1987)

Afkeuring 1994 (januari)
Afgevoerd op basis van prestaties nakomelingen in de sport. Protocol nooit gepubliceerd.

De herkeuringscommissie zag geen aanleiding om de beslissing van de hengstenkeuringscommissie inzake de hengst Nooitgedacht te herzien (...). De herkeuringscommissie heeft nota genomen van de commotie die is ontstaan nadat deze oudere hengst was afgewezen. Dit heeft echter geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke beslissing van de herkeuringscommissie. Zij benadrukt nogmaals dat voor de nu afgewezen hengst geldt dat hij in een eerder stadium wel heeft bijgedragen aan de voortgang van het paardenbestand, maar dat volgens de huidige stand van zaken in de fokkerij geen bijdrage meer verwacht kan worden. (publ. 10-02-1994)

Competitie
1981/1982 Dressuur Cat. B (klasse M)-- onvolledig
1981/1982 Springen Cat. C (max 1.30 m)-- onvolledig
1982/1983 Dressuur Cat. B (klasse M)-- 494 2/3 punten, 1e plaats
1982/1983 Springen Cat. C (max 1.30 m)-- 4 strafpunten
1984/1985 Springen Cat. D (max 1.40 m)-- 92 punten, finale 1e plaats

Dekstations
1976-1977 J. Oortveld, Beek Gld
1978-1986 G. Griemelink, Borculo
1987 St. Flyinge (Zweden)
1988-1993 G. Griemelink, Borculo

Totaal 450 veulens uit 695 dekkingen.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Nooitgedacht is moedersvader van 1 KWPN goedgekeurde dekhengst, namelijk Jeudi (v. Voltaire)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-03 13:50

Nooitgedacht is één van de vele goedgekeurde zonen van de beroemde Lucky Boy xx, die daarmee een enorme invloed op de fokkerij heeft uitgeoefend. Lucky Boy xx stond als 16e op de springindex door de uitstekende prestaties van een groot aantal kinderen van hem. Bekende kinderen zijn bijvoorbeeld Allure (Lisa Tarnapol), Bonjour (Meredith Michaels), The Freak (Hugo Simon), Victor (Joan Scharffenberger), Zazou (Phillip Heffer) en natuurlijk Van Gogh, Medrano en Calypso.
De moeder van Nooitgedacht is de kroon preferente en spijkerharde Driomf, die zelfs op 31-jarige leeftijd nog liep alsof ze 3 was! Zij bracht in totaal 24 veulens, waaronder naast Nooitgedacht bijvoorbeeld ook de voor Ermelo aangewezen Paraat, die later als springpaard naar Zwitserland werd verkocht. Driomf is een dochter van de zeer gewaardeerde en invloedrijke preferente Wachtmeester en de kroon preferente kernmerrie Triomf (v. Oran).

Nooitgedacht haalde tijdens het verrichtingsexamen voor zowel het vrij springen als voor het springen onder het zadel het cijfer 8. Dat hij ook een geweldige dressuurproef kan lopen bewees de donkerbruine hengst in de hengstencompetitie. In het seizoen 1981/1982 won hij met afstand de categorie B, waarna hij een jaar later uitkwam in het C-springen. In het seizoen 1984/1985 werd Nooitgedacht onder Wout-Jan van der Schans kampioen in de zwaarste klasse, de categorie D springen. Tijdens de hengstenkeuring in Den Bosch toonde hij zich onder de Italiaanse ruiter Guido Dominici de sterkste in de zadelrubriek voor dekhengsten. De veelzijdigheid van Nooitgedacht wordt verder onderstreept door zijn Nederlandse reservetitel in de SGW-sport. Ook heeft hij Z gesprongen en is Nooitgedacht succesvol uitgekomen in de M-dressuur.

Van Nooitgedacht zijn drie zonen goedgekeurd, waarvan er één in USA ter dekking staat. Een aantal van zijn kinderen wist in Amerika Hunterklassen te winnen, terwijl in Nederland ook een groot aantal kinderen uitstekend presteren in de sport. Zo kennen we uit de dressuur bijvoorbeeld Adonis, Always Hope, Boy S en Ox Eye Daisy. Bekende kinderen uit de springsport zijn onder andere Dusty, Jilly en Flamingo, die ook samengesteld wordt uitgebracht. Bij het EK in Rome waren van de zes deelnemende paarden er twee van Nooitgedacht.

Uit: The Leading Stallions '94/'95

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

fokfanaat

Berichten: 16644
Geregistreerd: 21-10-02
Woonplaats: Uut Uune

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-03 19:08

Quote[
Afkeuring 1994 (januari)
Afgevoerd op basis van prestaties nakomelingen in de sport. Protocol nooit gepubliceerd.

Van Nooitgedacht zijn drie zonen goedgekeurd, waarvan er één in USA ter dekking staat. Een aantal van zijn kinderen wist in Amerika Hunterklassen te winnen, terwijl in Nederland ook een groot aantal kinderen uitstekend presteren in de sport. Zo kennen we uit de dressuur bijvoorbeeld Adonis, Always Hope, Boy S en Ox Eye Daisy. Bekende kinderen uit de springsport zijn onder andere Dusty, Jilly en Flamingo, die ook samengesteld wordt uitgebracht. Bij het EK in Rome waren van de zes deelnemende paarden er twee van Nooitgedacht. } quote


Hoe kan een hengst nou afgekeurd worden op nakomelingen als hij 3 goedgekeurde zonen heeft???????

21 maart 2018 Just Wimphof x Florida elite eptm v Belissimo x elite pref NMK v Jazz
14 mei 2018 In-style x Vilexa elite z dress v Ro,-Lex x elite pref prest v Hemmingway
[KS-ITP] Moeders Mooiste Uut Uune Guardian x Elite v Ro-lex

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-03 19:21

Samsam schreef:
Zo kennen we uit de dressuur bijvoorbeeld Adonis, Always Hope, Boy S en Ox Eye Daisy.

Always Hope is het paard van mijn instructrice. Ondanks zijn 21 jaar wordt hij nog dagelijks gereden en doet hij je eerder denken aan een 8-jarige Cool

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-03 19:34

Het afkeuren van Nooitgedacht was meer een manier om Gert Jan Griemelink te pakken (hetgeen gelukt is want hij was daar heel triest over) dan een uitspraak over de kwaliteit van zijn meestal mooie goed bewegende kinderen.

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

Letizia

Berichten: 10935
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 12:00

pieterm schreef:

ik kan geen foto's op bokt zetten maar ze staat op
http://www.nederhof.be
klik dan op "nederhof" => fokkerij => kirandy


Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers