Info gezocht over Dutchman, Dutch Boy, Wolfgang

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Rivjenn

Berichten: 3085
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Bergen NH

Info gezocht over Dutchman, Dutch Boy, Wolfgang

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-03 21:18

Wie weet hier iets over?
Misschien ook foto's?
Alvast bedankt!

"Kies je paard uit, zoals je een vriend kiest, want je moet hem liefhebben."


Rinske

Berichten: 23948
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 21:21

Over Wolfgang vindt je heel veel op www.arnd.nl in de database van foto's. Type zijn naam in en voila, heel veel foto's Lachen
Ik zal eens even kijken of ik nog iets over Dutchboy heb, vast wel Lachen

Rinske

Berichten: 23948
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 21:24

Hier een (helaas slechte kwaliteit) foto van Dutchboy
Afbeelding

Rivjenn

Berichten: 3085
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Bergen NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-03 21:38

alvast bedankt!

"Kies je paard uit, zoals je een vriend kiest, want je moet hem liefhebben."

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 21:49

Hier is de informatie over Dutchboy, voor dat van Wolfgang kan je me mailen.

Dutchboy 85.1677 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 07-04-1985
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1.62 m
Pijpomvang: 21,5 cm

Verrichting 1988
Stap 6,5
Draf 6,5
Galop 6,5
Rijproef 6,5
Springen ohz 6
Springen vrij 6,5
Terreinproef 7
Karakter 7
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 8

Totaal: 69,5 punten
Plaatsing: 18e van 25 (16)

Fokker: H. ten Hoor, Langedijke

Lucky Boy xx Pref x Virginia Keur van Amor Pref x First Lady Keur van Courville xx x Ramona I Model Pref van Brillant x Theresa Model van Loszberg III

Verrichting Ermelo 1988
Attent, eerlijk met goed humeur, vriendelijk en gehoorzaam. Hengst is vaak gespannen. Bij begin onderzoek groen. Eerste weken stijf. Later is dat beter geworden. Steekt af en toe tong uit de mond. Stap niet erg elastisch maar regelmatig en voldoende ruim. Draf regelmatig. Klauwt in draf te veel wat overigens de laatste paar weken duidelijk is verminderd. Galop tactvol en krachtig maar niet erg ruim. Toont bij springen voldoende kracht en weinig ruggebruik, springt graag vanuit snelheid en maakt sprong slecht af. In terrein toont hij geen uitgesproken terreingalop. Veel bereidheid om te werken, erg veel looplust, ervaart werk als licht. Voldoende aanleg als dressuur-, spring- en terreinpaard. Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Eet normaal. Rustig stalgedrag.
Op 09-05 last van pijnlijke rug. Uit bloedonderzoek bleek geen verhoogde waarde van spierenzymen. Is fysiotherapeutisch behandeld en heeft enkele dagen aangepaste arbeid verricht.

Afstammelingen 1990 (veulens)
Van de hengst is een collectie goed ontwikkelde veulens gezien, die -op een enkele uitzondering onder de geprikte veulens na- rijtypisch zijn gebouwd. Het hoofd is lang en matig gevormd. Bij de uitgezochte veulens sprak het hoofd meer aan. De hals heeft voldoende lengte, maar is soms iets diep aangezet en zou ook idealer aangesloten kunnen zijn op de schouderpartij. Bij de uitgezochte veulens was halsvorm en -aanzet beduidend beter, met name wat betreft de vertoonde oprichting. De lang doorlopende schoft is voldoende ontwikkeld. De schouder heeft vrijwel steeds voldoende lengte. Bij de uitgezochte veulens was de ligging goed, bij de geprikte veulens zou de ligging nog wel eens beter kunnen. De rug is sterk gespierd, de sterke lendenpartij sluit goed aan. De croupe is in het algemeen iets kort en afgerond. Het voorbeen is goed gesteld en voldoende ontwikkeld. Het achterbeen is goed gesteld. De stap is best, ruim, gemakkelijk en tactmatig. In draf moet er duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen de geprikte en de uitgezochte veulens. De geprikte veulens draafden enigszins gehaast en op de voorhand met matig ondertredende achterhand. De uitgezochte veulens vertoonden een betere oprichting, meer kracht en balans, terwijl enkele veulens een zeer goede draf lieten zien. De hengst heeft opmerkelijk beste merries gehad, waarvan enkele van nationale gehalte. In zeven gevallen is vastgesteld dat de ene voorvoet kleiner en steiler is dan de andere. Het rapport van één geprikt veulen, dat thuis is geïnspecteerd, omdat de moeder niet kon reizen, is goed.

Kort samengevat: goed ontwikkelde, rijtypisch gebouwde veulens, die zeer goed stappen. In draf is er een onderscheid te maken tussen de groepen geprikte en uitgezochte veulens.
Getoond: 31 veulens uit 193 dekkingen.

Competitie
1989/1990 Springen Cat. A -- 268 punten, 9e plaats

mda Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 21:50

Oh en ik heb ook nog wel andere foto´s van Dutchboy en Wolfgang.

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

MissHIS

Berichten: 4214
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 21:54

Ik heb een geweldige bui, dus hier is meteen de informatie van Wolfgang ook! Haha! Voor de foto´s kan je me nog wel ff mailen.

Wolfgang 80.7177 Stb
Rijpaardtype
Geboren: 18-05-1981
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.65 m
Pijpomvang: 20.5 cm

Verrichting 1983
Stap 7.5
Draf 7.5
Galop 8
Rijproef 7.7
Springen ohz 9
Springen vrij 8
Terreinproef 8.5
Aangespannen 8.5
Karakter 8
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 9

Totaal: 90.7 punten

Plaatsing: 3e van 22 (14)

Fokker: J.H.M. Reynen, Heythuysen

Farn Keur x Jolanda Keur Pref Prest van Eratosthenes xx x Dulukka van Uron x Ulukka Pref van Jurist x Nanda Ster van Helmar Keur

Verrichting Ermelo 1983
Flegmatiek, evenwichtig, slooft zich niet uit. Gehoorzaam, vriendelijk, eerlijk, goed humeur. Bij aankomst (pas op 17-03) zadelmak. Heeft aanvankelijk weinig ruggebruik en buigt knie- en spronggewricht weinig. Dat is later verbeterd, gaat dan met veel ritme en regelmaat. Gaat achter nogal eens wijd, vooral in galop. Actieve stap met veel impuls. Stapt ruim en regelmatig. Verspringt dikwijls in galop. Bij springen veel techniek en vermogen en goede kijk op hindernis. In terrein handig. Voor slede braaf. Voldoende bereidheid om te werken. Ervaart werk als zeer licht. Veel aanleg als dressuur- en terreinpaard, zeer veel aanleg als springpaard. Bij aankomst vet, wat niet veel veranderde. Rustig stalgedrag.

Afstammelingen 1985 (veulens)
De veulens van deze hengst zijn opmerkelijk best ontwikkeld. De getoonde collectie bleek rijtypisch te zijn gebouwd. De collectie omvatte langgelijnde veulens met voldoende kwaliteit. Er was sprake van grote uniformiteit. Het hoofd is droog, goed gevormd en vertoont zeer veel expressie. De lange, goed gevormde en goed gedragen hals gaat over in een lange nek. De goed ontwikkelde schoft loopt lang door. De schouderligging en -ontwikkeling is goed, behoudens een enkele uitzondering, wanneer er nog sprake is van een iets rechte schouder. De goed gespierde rug is nog wel eens aan de lange kant. De verbinding croupe-lendenen-rug is goed. De croupe is goed gevormd en sterk gespierd met een lang doorlopende broekspier. Het voorbeen is goed gesteld en heeft een goed ontwikkeld kniegewricht. Ook het achterbeen kent een fors ontwikkeld gewricht, is goed gevormd, maar meermalen iets lang. Over het algemeen zou het beenwerk even meer uitstraling kunnen hebben, inzonderheid de kogels. De stap heeft souplesse, maar zou echter iets meer uit de schouder kunnen komen. De draf heeft veel ruimte, souplesse en cadans, maar zou achter wat krachtiger kunnen zijn. De getoonde veulens liepen doorgaans bij goede fokmerries. Alle beschikbare veulens zijn getoond.
De hengstenkeuringscommissie, gebruik makend van de haar geboden vrijheid, heeft besloten deze hengst geen hernieuwde verplichting op te leggen tot het tonen van veulens, vanwege het niet presenteren van de vereiste tien stuks. De kwaliteit van de collectie is dermate overtuigend, dat een eventuele aanvulling de opgedane indruk toch nauwelijk zou doen wijzigen.
Getoond: 8 veulens uit 18 dekkingen.

Competitie
1984-1985 Springen Cat. A -- 54 punten
1985-1986 Springen Cat. A -- 91 punten, 13e plaats
1986-1987 Springen Cat. B -- onvolledig

2003 Keur

mda Het Complete Hengstenboek (RBI)

Hippische evenementenorganisatie http://www.hippicprojects.nl
Hippische teksten http://www.hippicventure.nl

ricoh

Berichten: 1086
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 20:37

Ik ben een keer met Antoinette Falandt mee op wedstrijd geweest. Zij reed toen Nine One One, een hele mooie Wolfgang, wel erg groot, veel beweging, liep toen op ZZ licht niveau.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers