Scandic verkocht aan HBC stal!!

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
_Rick
Berichten: 602
Geregistreerd: 02-01-03

Scandic verkocht aan HBC stal!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-03 18:46

Voor de helft dan he Lachen

Citaat:
KWPN
10-02-2003: HBC stal koopt helft van Scandic


De HBC Stal heeft overeenstemming bereikt met Jan Greve over de gedeeltelijke aankoop van de fabelachtige dressuurhengst Scandic.
Scandic behaalde verleden najaar in Ermelo een 9 voor de draf en een 9,5 voor de galop en scoorde daarmee de hoogste cijfers van zijn jaargang. De hengst heeft een zeer originele, niet binnen de KWPN-fokkerij, voorkomende afstamming. De Holsteins gefokte, maar in Denemarken geboren bruine vader Solos Carex was Scandinavisch dressuurkampioen, in 1999 deelnemer aan het WK jonge paarden in Arnhem en verleden jaar aan de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera. Met Tina Wilhelmson loopt hij momenteel in het Wereldbekercircuit Grand Prix dressuur.
De bruine moeder Noraline is een aansprekende ruim voldoende ontwikkelde merrie, die kortgeleden haar IBOP-proef aflegde met een 7,5 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 8 voor de galop en 8,5 voor de algemene indruk als dressuurpaard. Haar vader is de Zweeds gefokte Amiral, die met Kyra Kirklund een vaste waarde is voor het Zweedse dressuurteam. Zij klasseerden zich o.a. op de Wereldruiterspelen in Rome 1998 en in 2000 op de Olympische Spelen in Sydney.
Grootmoeder Joline is van de volbloed Trakehner Michelangelo. Ze was als tweejarige UTV-kampioene en komt uit Eljenohve een elite preferente merrie van de Amor-zoon Akteur. Eljenohve is de moeder van de onlangs door zijn ruiter John Popely voor een hoog bedrag verkochte hengst en internationaal springpaard Luidam, een zoon van Guidam. Het Engelse paardensportblad Horse and Hound spendeerde onlangs een voorpaginaverhaal aan Luidam.
Het verrichtingsrapport spreekt over Scandic als een hengst, die draaft met zeer veel afdruk, kracht en tact. Hij kan goed schakelen en heeft veel balans. De galop heeft een goede ruimte en veel afdruk en kracht en hij kan voldoende sluiten. Na de recente aankopen van de springgefokte hengsten Cantos en Regilio meent de HBC Stal met de aankoop van Scandic een belangrijke stap gezet te hebben om ook de dressuurfokkers een zeer speciale hengst te kunnen aanbieden. Scandic verblijft dit jaar op het station De Watermolen van Jan Greve in Haaksbergen en is daar beschikbaar evenals bij de lokaties van HBC Stal in Boijl, Zwolle en Bergambacht.


Komt van www.kwpn.nl

Vind het een van de beste jonge dressuurhengsten! En ben ook wel blij met wat 'vreemd' bloed in de fokkerij. Beste hengst die ze aangekocht hebben, naar mijn mening. Wie weet volgen er nog meer.

.


Nimber

Berichten: 25367
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-03 19:08

leuk om te lezen van hun hebben we net 4 gratis paarden boxen gehad mijn vader was al zo te spreken over de hengsten die daar stonden zag er allemaal zo mooi uit!

Rinske

Berichten: 23950
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-03 21:14

Het probleem voor mij alleen is dat daar de dekgelden nogal hoog liggen. Dan is hij voor mij volgend jaar waarschijnlijk niet meer te betalen. Bij Greve is dat altijd een stuk minder.

_Rick
Berichten: 602
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-03 10:03

Ze hebben hem nog samen he, dus kan meevallen Lachen

.

Rinske

Berichten: 23950
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-03 11:28

Ja dat is wel waar Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ELNTIE en 4 bezoekers