Heel lang geleden, in 2012, begon mijn reis in de fotografie met de welbekende Bokt-fotomeetings. Nog met een kitlens en een Canon 550D ging ik naar mijn eerste meeting op de Ginkelse Heide om paarden te fotograferen. Nu, 12 jaar later, heeft fotografie mij over de wereld gebracht om paarden en hun eigenaren vast te leggen.
De afgelopen vier jaar heb ik mijn tijd gewijd aan een conservatie project genaamd 'The Equine Legacy', met als missie aandacht te vragen voor uitstervende of zeldzame paardenrassen. Samen met een schrijfster en videograaf ben ik naar zeven landen afgereisd om deze rassen vast te leggen in hun natuurlijke omgeving. We werken aan het maken van een koffietafelboek en een documentaire om te laten zien waarom deze paarden bijzonder zijn en waarom ze behouden moeten worden.
We zijn nog druk bezig met het bewerken van foto's en video's, schrijven en interviewen. Het plan is dat het boek in augustus naar de drukkerij gaat en dat we het in november in handen hebben.
Bekijk meer over ons project op onze website of social media, linkjes staan in m’n onderschrift.
Graag deel ik elke week een kijkje van elk ras! Dit topic gaat over de Mountain Pleasure Horse.
Voorgaande topics:
Fell pony
Marwari
Clydesdale
Paso Fino
-------------------------
Het Mountain Pleasure paard uit Kentucky is een oud Amerikaans ras, bekend om zijn zachte gangen en veelzijdigheid. Ontstaan in de Appalachen, stamt dit ras af van paarden die in de 18e eeuw door kolonisten werden meegebracht, met invloeden van Spaanse Jennets en Engelse rassen.
Mountain Pleasure paarden zijn middelgroot, met een sterke, compacte bouw en een schofthoogte tussen 1,40 en 1,55 meter. Ze komen in diverse kleuren voor, zoals zwart, bruin, en kastanjebruin. De plek waar wij ze hebben vast gelegd is een gigantische farm in Kentucky waar ze vooral fokte met een van de bekendste bloedlijnen: de hengst ‘Gold-Finger’. Deze fokkerij heeft dus voornamelijk palomino gekleurde paarden.
Ze zijn geliefd om hun vriendelijke en rustige temperament. Hun natuurlijke, comfortabele gangen maken hen bijzonder aangenaam voor lange ritten. Dit ras was daarom ook zeer geliefd vroeger bij reizende dokters, leraren en handelaren om zo gebieden te bereiken die niet met een auto onbereikbaar waren. Wij hebben een ritje met ze gedaan en zijn stijl omhoog en omlaag gegaan. Iets wat ik in Nederland niet gewend ben maar de paarden hadden daar helemaal geen moeite mee.
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Kende jij dit ras al en welke foto is jouw favoriet?