verkeerd longeren meteen gevolgen?

Moderators: Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Toess

Berichten: 11986
Geregistreerd: 27-08-01

verkeerd longeren meteen gevolgen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-02 11:21

Ik heb Ewald donderdag gelongeert, GEPROBEERT met bijzet (elastiek/halsverlenger).
Nu eerst gewoon eventjes los laten lopen, toen het elastiek eraan gezet, over hoofd, door bit en aan de zijkant van longeersingel. In de stap reageerde hij hier prima op, maar in draf liep hij hier gewoon doorheen (met rijden duw ik hem dan met mijn been naar voren en vang hem van voren weer op waardoor hij nageeft), elastiek iets strakker gezet, geen verbetering. Nou toen maar geprobeert tussen de benen door, maar zat wel erg strak, toch even gekeken of het elastiek ook slaper werd als hij inboog, dat deed het ook maar niet voldoende, ik hoef geen paard dat nu nog zo zacht in zn mond is en strax zo hard als een stuk hout.
Dus maar wéér verandert (wat een gepruts), nouja dan maar zo, hij keek op links verschrikkelijk naar buiten, en op rechts weer onnozel naar binnen, elastiek eraf kijken of hij wel gelijk zat, ja zat gelijk. (links is moeilijke kant met rijden probeert hij ook onder de stelling op links uit te komen en op rechts dus ook makkelijker stelling). Nou toen was mijn raad weg en ben dus maar gaan uitstappen...
Vrijdag had ie vrij..
Zaterdag zou ik gaan springen, eerst gedressuurt, nou verschrikkelijk! op links, hij kon niet eens door de hoek komen, kreeg zn kop NIET naar binnen, hij bleef naar buiten kijken, voltes groter kleiner maken, hielp geen zak, hij liep door mn binnenbeen heen Boos! op rechts ging het wel goed.
Nu vraag ik me af, dinsdag had ik hem er heel goed door op links, niks geen problemen, maandags had ik les eerst wat dezelfde probleempjes en later ook goed) Woensdag had hij vrij..

Nu vraag ik me af, hij heeft dus eigenlijks met het longeren "gewonnen" wat dus ook niet meer zal gebeuren, maar om er nou touwtjes of een slof aan te zetten bij zo'n jong paard?? Heb liever iets dat wat meegeeft zodat hij zich niet zo opgesloten voelt en het zel dus opzoekt, wat hij tijdens het rijden wel doet, in de stap hoef ik in principe niks te doen.
Maar heeft dat dus meteen gevolgen, dat hij bij het rijden weer vast zit? Als hij gewoon dwars bezig was geweest had ik hem er wel doorheen gekregen... Naar mijn idee...


Ik longeer hem trouwens gewoon voor de afwisseling, zodat het allemaal niet zo saai word nu ik niet meer met hem naar buiten kan gaan, maar naar mijn mening vind ik dat hij dan wel aan het werk kan..

Maaike
Laatst bijgewerkt door Toess op 27-10-02 11:23, in het totaal 1 keer bewerkt

<3 Trotse mama van R obin (2007) & M ilan (2013) <3


Caira
Berichten: 23663
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-02 11:22

jep spierpijn!!

Toess

Berichten: 11986
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-02 11:24

spierpijn? hij had in mijn ogen niks gedaan, vergeleken met wat hij bij het rijden doet, dan heeft hij ook geen spierpijn???

<3 Trotse mama van R obin (2007) & M ilan (2013) <3

Caira
Berichten: 23663
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-02 11:27

ja maar jij trekt ( even oneerbiedig gezegd) je paard in een bepaalde posititie als jij een nieuwe sport gaat doen heb je ook altijd spierpijn terwijl je in anderen hun ogen nog weinig gedaan hebt

denz

Berichten: 3103
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-02 13:09

Was het de eerste keer dat je hem zo ging longeren?
Want toen ik de eerste keer bij michelle met pessoa ging longeren hield ze d'r hoofd ook stevig omhoog,de tweede keer nog,maar daarna begon ze het te leren en ging ze steeds beter ermee lopen..

Toess

Berichten: 11986
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-02 16:02

hmm ik neem aan dat hij het al kent, dat hij ook zo voor de HK is getraint enzo..
Maar het was de 1e keer ja..

<3 Trotse mama van R obin (2007) & M ilan (2013) <3

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-02 11:10

Ik snap je aversie wbt slof en touwtjes niet helemaal. Het lijtk mij dudielijk dat je paard lekker in de elastiek gaat hangen... gezien het feit dat ie niet loslaat. Daarom vind ik elastiek ook zo vervelend. Met een touwtje kan je hem bijzetten, maar kan ie er niet in gaan hangen zodat ie jusit aan het trekken is terwijl het elastiek weerstand geeft. Je geeft eigenlijk zelf de oplossing al:
Citaat:
maar in draf liep hij hier gewoon doorheen (met rijden duw ik hem dan met mijn been naar voren en vang hem van voren weer op waardoor hij nageeft), elastiek iets strakker gezet, geen verbetering.
Als ej hem met longeren bijzet met iets waar hij niet doorheen kan, zoals slof of touwtje, en dan voorwaarts drijft met de zweep, krijg je hetzelfde effect.

Lees trouwens ook het boekje van haanstra! Staan goede dingen in.

Ik heb ook eens zoiest gehad, dat ik gelongeerd had en hij de dag erna waardeloos liep. In mijn geval kwam dat omdat ik hem er niet volledig 'doorheen' gekregen had. Ik had de bijzet te lang en daardoor kon ie niet 'gewoon los' maar gaf ie ook niet na en liep ie dus in een hele kunstmatige houding waar ie niet beter van werd. De oplossing was daar dus, gewoon strakker bijzetten zodat ie er doorheen komt!

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Toess

Berichten: 11986
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-02 15:30

hmm ja nou ik longeer gewoon voorlopig wel zonder bijzet, zal vanavond wel even van mn instr. horen wat die ervan zegt Lachen
En ja met zweep bijdrijven, ik hoef de zweep maar op te pakken en hij vliegt in een knettergekke galop. Hij is bang voor de zweep, alhoewel ik hem er wel gewoon mee kan rijden zonder problemen, maar zodra ik gewoon een zweep vast heb is het mis, en al druk bezig de zweep zn vriend te maken, maar het vlot nog niet zo Boos!

<3 Trotse mama van R obin (2007) & M ilan (2013) <3


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers