[AR] Lange lijnen

Moderators: Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LADPR

Berichten: 14179
Geregistreerd: 11-05-04
Woonplaats: Harderwijk

[AR] Lange lijnen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-04 21:12

Ik ben met mijn mini hengstje begonnen aan de lange lijnen en hij pakt het super op. Het sturen heeft hij zo goed als onder de knie en de stemcommando's kende hij al. Je begint zelf spieren te zien in zijn achterhand en achterbenen dus gaat lekker. Hij begint al wel een lekker dikke hengstennek te krijgen maar goed dat hoort erbij he. Ik heb hem nu vier keer echt hard aan het werk gezet aan de lange lijnen en hij doet het super. Zijn verzorgsters werken hem los door met hem aan een touwtje te stappen en te draven en dan neem ik hem over om aan het echte werkt te beginnen (de verzorgsters hebben het toch iets moeilijker hoor). Als hij eenmaal goed los is gaat hij netjes verzamelen, ziet er lekker actief uit dus dat is ook super. Hij begint zelfs ontspannen aan de teugel te lopen uit zich zelf. Nou vroeg ik me af er iemand toevallig meer info heeft. En dan ook over waar je les kan nemen en zijn er ook mensen die hier les in geven aan huis.

Jimmy el Caliento ~ Rose Dancing Nimmerdor ~ Rose Dancing Cazador


Assiej
Berichten: 3670
Geregistreerd: 26-11-03
Woonplaats: vlaardingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-04 08:42

Ik longeer mijn paard altijd met dubbele longe, en dat is ong. hetzelfde als wat jij nu doet.

Ik herken de reactie van het paard inderdaad, dat is bij mijn pony ook.

Misschien kan je proberen om het wat moeilijker te maken, en weer te belonen door iets wat makkelijker is, zoiets: stelling naar buiten vragen in de longeerring, daardoor worden zijn nekspieren beter gebruikt, als je het niet te lang doet Knipoog, laat de teugels lang worden, maar probeer hem te laten ontspannen, daarna weer korter nemen zodat je een soort jojo achtig effect krijgt, daardoor ontwikkeld hij namelijk ook goeie nek/halsspieren.

Verder weet ik niet echt veel meer.. gewoon zelf dingetjes verzinnen die onder het zadel wel of niet lukken, want met de dubbele longe/lange lijnen kan je een beetje meer gaan expirimenteren hoe je paardje nou eigenlijk in elkaar zit, en hoe en wanneer hij voor jouw gevoel goed loopt.. succes

Mijn 2 maantjes, Moon & Luna (L)


LADPR

Berichten: 14179
Geregistreerd: 11-05-04
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-04 09:20

Bedankt zal er eens over nadenken.

Dat is toch moeilijk hoor als je een pony niet onder het zadel hebt. En zijn hele training aan de lange lijnen en buiten is. Maar goed we gaan ons best doen.

Jimmy el Caliento ~ Rose Dancing Nimmerdor ~ Rose Dancing Cazador

Assiej
Berichten: 3670
Geregistreerd: 26-11-03
Woonplaats: vlaardingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-04 09:57

Lachen hoelang ben je trouwens al bezig met trainen aan de lange lijnen?
En lange lijnen is eigenlijk niet veel minder als bijv. mennen, alleen sta je bij de lange lijnen in het midden, en bij opleiden voor mennen erachter. Verder vergelijk ik het met het mennen, omdat het mennen precies hetzelfde is als dressuren op je paard, alleen dan vanaf een karretje. Alleen je kan bij het mennen natuurlijk niet veel met je zit en je benen doen! maar goed, ik zou niet in 1 keer teveel moeilijkere dingen gaan doen, daar kan je hem alleen maar mee in de war brengen. Probeer gewoon vandaag of een andere keer opnieuw met de lange lijnen te longeren, gewoon wat je altijd doet, lekker verzamelen, achterhand eronder zetten en over de rug laten lopen, daarna kan je langzamerhand buitenstelling gaan vragen, en weer los laten als hij het goed doet. Als hij het niet goed doet, loslaten, niets zeggen, stukje door longeren, (draf) beetje voorwaards, maar niet strekken enz. en daarna nog een keer buiten stelling aannemen, als hij het dan nog niet doet, gewoon verder longeren, gewoon ook laten galoperen enzo (niet in galop buitenstelling vragen, kan verkeerd aflopen..) dan kan je van hand veranderen, en op de andere kant ongeveer hetzelfde doen als dat je daarvoor had gedaan. Als het dan wel lukt (buitenstelling) gewoon belonen met je stem, stukje doordraven, (niet te lang) eventueel een paar passen galop, paar stappen draven en laten stappen en de lijnen heel lang laten.

Hij moet het allemaal zien als een spelletje, hij moet zich er goed voor inzetten, maar jij moet hem ook goed belonen. Je kan niet van een pony verwachten dat hij in een paar keer alles onder de knie heeft. Het duurt een tijd voor hij het allemaal begrijpt, en snapt wanneer het goed en wanneer het fout is.

Mijn 2 maantjes, Moon & Luna (L)


LADPR

Berichten: 14179
Geregistreerd: 11-05-04
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-04 10:42

Ik heb hem nu vier keer echt aan het werk gehad aan de lange lijnen en daarvoor een paar keer aan de longeerlijn wat niet zo goed ging. Ik ben ook begonnenmet de lange lijnen omdat hij na de winter een tuigje krijgt en daarna voor de wagen gaat. Dus voor die vier keer gaat het echt super. Vooral dat verzamelen al, hij schijnt er niet echt moeite mee te hebben.

Daarom was ook een vraag of iemand weet waar je les kan krijgen aan de lange lijnen omdat we het allebei leuk vinden en hier graag in verder willen.

Ik ben echt supertrots op mijn pony Haha! .

En sommige mensen maar zeggen dat een shet geen mooie gangen heeft en neit kan verzamelen en verruimen.

Jimmy el Caliento ~ Rose Dancing Nimmerdor ~ Rose Dancing Cazador

Dennis

Berichten: 28750
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-04 11:10

Je hebt het echte LL werk en de voorbereiding op het aangespannen rijden. Beide zijn heel wat anders!!!!

Ik heb met Dennis ook een keer echt LL les gehad. Helaas door tijd gebrek er weinig verder mee gedaan. M'n instructrice zei dat ik hem(door zijn bespiering en leeftijd) zo naar de piaf had kunnen werken als ik er wat tijd in stak. Maar dat hij door zijn karakter zeker geen makkelijke zou zijn(Dennis is erg flegmatiek Tong uitsteken).

Verruimen is meestal wel moeilijk voor een shet, maar dat betekend niet dat ze het niet kunnen. Verzamelen is meestal moeilijker. En mooie gangen, dat kan makkelijk!!!

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+5, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

LADPR

Berichten: 14179
Geregistreerd: 11-05-04
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-04 11:25

Ja ik weet dat er verschil in zit. Ik ben dus begonnen met de gedachte als voorbereiding op het mennen. We hebbene r nu allebei zoveel lol in dat we steeds verder met dressuur bezig gaan en ik zou daar ook graag in verder willen. Dus als je nog iemand weet.

Jimmy el Caliento ~ Rose Dancing Nimmerdor ~ Rose Dancing Cazador

monya

Berichten: 1210
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-04 17:32

Hai, wij geven ook les in LL, we zitten alleen niet in de buurt!

LADPR

Berichten: 14179
Geregistreerd: 11-05-04
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-04 19:38

Helemaal niemand verder.

Jimmy el Caliento ~ Rose Dancing Nimmerdor ~ Rose Dancing Cazador


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers