[AR] Stoppen met mennen of blijven proberen?

Moderators: Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Whoops

Berichten: 174
Geregistreerd: 17-06-04
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

[AR] Stoppen met mennen of blijven proberen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-04 19:09

Hallo allemaal,

Heb al eerder een uitgebreid verslag neergezet, maar ik zal het nog even in het kort uitleggen.

Mijn shet is met 3,5 jaar beleerd voor de wagen, toen ze 4 was is het een keer mis gegaan omdat er een hond boven op d'r sprong. Vervolgens ben ik weer van vooraf aan begonnen met een slepen... en toen ging het weer een jaar goed.

Aan het begin van deze zomer ging het echter weer mis.. ze gaf een vreugdebokje, raakte de kar en schrok daar zo van dat ze aan de kletter ging.. Toen ik er af vloog stond ze eindelijk stil, maar was ze helemaal in paniek, ze stond helemaal te bibberen..

Dus ben ik weer van voor af aan begonnen, in het tuig lopen en bandje slepen gaat prima, niks aan de hand, totdat ik d'r voor de kar zet. Ze begint te bibberen, uit te halen met d'r achterbenen en te springen... Ik kom gewoon niet verder met d'r, mijn instructrice weet ook niet zo goed wat ze er mee aan moet. Haar geruststellen werkt niet, streng zijn werkt niet.. Nu zit ik dus te twijfelen of ik door moet gaan met mennen of niet en als ik doorga, zal ik het dan zelf blijven proberen (samen met mijn meninstructrice), of zou ik d'r beter weg kunnen brengen naar iemand die d'r een paar maanden in training neemt?

Wat vinden jullie? En hebben jullie een idee of er een soort van men-trainingsstal bestaat?


Tess
Berichten: 981
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Mierlo-hout

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 19:45

Ik zou denk ik in jouw geval er zelf mee stoppen en de training uitbesteden aan een professionele trainer.
Daar schuilt ook meteen een vraag van mij in; zijn er goede trainingsstallen waar je met een gerust hart je pony kunt brengen en waar de africhting ook echt goed gebeurd??

Wat niet is kan nog komen...

Whoops

Berichten: 174
Geregistreerd: 17-06-04
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-04 19:53

dat vraag ik me dus ook af, bestaan er men-africhtingsstallen?? Maar ik ga a.s. zaterdag naar Deurne, naar de vierspanwedstrijden en ik hoop daar eigenlijk iemand tegen het lijf te lopen waar ik wat vragen aan kan stellen...

* Whoops heeft een 2e premie gehaald!!
* Ik heb eindelijk een profiel aangemaakt.

Dennis

Berichten: 28803
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 22:29

Met Dennis is het ook 3x goed fout gegaan. Hij is 2x helemaal blind gaan rennen en hij is 1x achter over geslagen. Dat terwijl het in de omgang een verschrikkelijke lieve sullige pony is.

Na die laatste keer(heb hem tussen door dus ook echt helemaal opnieuw beleerd) ben ik er mee gestopt. Ik heb meerdere pony's beleerd, bij allemaal is het goed gegaan, maar het mennen met Dennis is mij volgens mij niet gegunt ofzo.
Ik houd ons samen liever heel en gezond. Nu bleef het bij wat schrammen, builen en wat spierpijn maar dat kan volgende keer nog anders zijn.

Benno: dressuur M+13, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+13, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

MoniqueT

Berichten: 4898
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Macisvenda, Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 22:33

Citaat:
Daar schuilt ook meteen een vraag van mij in; zijn er goede trainingsstallen waar je met een gerust hart je pony kunt brengen en waar de africhting ook echt goed gebeurd??


Ja, die zijn er zeker. Mensportcentrum "Onder de Kastanje" in Kootwijkerbroek bijvoorbeeld. Kijk op www.onderdekastanje. nl.

Aline4

Berichten: 901
Geregistreerd: 22-01-03
Woonplaats: Hengelo G

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 11:59

Arno Kleintjes in Nieuw Wehl is ook erg goed. Verder heb je bij ons de Lange Wilm in Halle. dat is de familie Woolschot. Die spannen ook erg veel paarden aan maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

Jammer dat hij zo begint te trappen anders zou je hem eerst een tijdje naast een ander kunnen zetten, in tweespan dus.

Succes,

Aline

Timing is alles!!

ik ga proberen terug te keren naar Zen :-)

monya

Berichten: 1210
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-04 22:25

Hai,

Ik wil ons niet te veel promoten zo via bokt eigenlijk omdat ik vind dat dit forum daar niet echt de beste plaats voor is. Maar ik wilde je wel laten weten dat wij al eerder paarden hebben getraind die ongelukken hebben gehad tijdens het mennen of inspannen en dat het ons is gelukt die paarden weer "bruikbaar" te maken.

Misschien kunnen we eens samen met jou naar de pony kijken wat het probleem precies is en je weer op weg helpen?

Omdat we een trainingsstal zijn denkt iedereen meteen aan een dure training, maar dat is niet altijd meteen nodig. Misschien kunnen wij je helpen met huiswerk, nieuwe handvatten, oefeningen etc. Zodat je thuis kunt proberen de problemen op te lossen. Soms is een training wel noodzakelijk maar dat kan altijd nog worden bekeken.

Wil je meer weten: vraag maar!

Groetjes,

Monya

Whoops

Berichten: 174
Geregistreerd: 17-06-04
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-04 23:06

Hai Monya,

Bedankt voor je reactie. Ik moet zeggen dat ik nog twijfel wat ik zal gaan doen, heb wel je site even bekeken, ziet er leuk uit. Ik heb dit jaar al een cursus Paardentaal (soort van NH) en dat heeft wel veel opgeleverd, maar het heeft me niet met mennen geholpen. Ik heb zelf ook les van een gediplomeerd instructrice en die weet het ook niet meer zo goed. Het probleem is dat ze voor de kar echt panisch wordt, ze hoort, ziet en voelt niets meer, loopt ook gewoon door hekken heen op dat moment.. Omdat ze nog jong is denk ik toch dat ik het mennen voorlopig laat zitten en dat ik het over een paar jaar weer oppak, als ze wat ouder is. Maar ik hou je in mijn achterhoofd, mocht ik me bedenken.

* Whoops heeft een 2e premie gehaald!!
* Ik heb eindelijk een profiel aangemaakt.

monya

Berichten: 1210
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-04 13:51

Ik denk dat paardentaal je ook niet echt zal helpen inderdaad. Wel een gerichte training om de paniek te verminderen en het paard te leren dat iets achter hem/haar niet erg is.

We hebben hier een haflinger gehad die in een panieksituatie uit was gebroken en met kar en al overal door heen is gerend en uiteindelijk is blijven steken in een sloot.

Dit soort paarden help je niet met een join up of wat lichaamstaal grinnik, wel met gewenning, controle, vertrouwen, en de juiste oefeningen!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 1 bezoeker