[nh]ineens heel dominant

Moderators: Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
boeflover

Berichten: 4721
Geregistreerd: 28-06-03
Woonplaats: zeeland

[nh]ineens heel dominant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 21:22

ik ben dus sinds een poosje met vip bezig met wat grondwerk(los longeren), dat gaat/ging super goed, als ik na een poosje vraag naar me toe te komen doet hij dat ook, en hij blijft netjes naast me staan. gisteren ging het zelfs zo goed dat hij als me keurig volgde, dus hij zag mij echt als leider. nou is helaas de merrie waar hij bij staat hengstig geworden en volgens mij heeft hij ontdekt waar die slurf nou eigenlijk voor is Knipoog(het is een ruin) dus vandaag was hij veel wilder dan normaal. hij bokte naar me en hij wilde absoluut niet naar me toe komen. uiteindelijk heb ik hem 'gevangen' door de bak uit te gaan en hem naar het hek te lokken en zo vast te doen(omdat ik anders waarschijnlijk een trap had gekregen). Scheve mond
verder zei de staleigenaar dat hij de laatste paar dagen steeds zn kont naar hem toedraaide als hij hem wilde pakken in zn stal, maar hij durft hem daar geen klap te geven omdat hij dan niet weg kan springen(logisch vind ik). dus laat hij hem nou maar binnen tot de rest buiten is en vip dan dus met zn hoofd naar buiten staat.
maar nu wilde ik weten waarom vip nou ineens zo dominant is, terwijl het gisteren nog geweldig ging. en wat kan ik er tegen doen? (en tegen het stalprobleem)
morgen ga ik hem eerst maar weer is vast longeren, zodat ik hem niet weer hoef te vangen mocht hij weer zo dominant doen.
om er even bij te vermelden; vip is 2 jaar(aub niet zeuren over longeren, moet van de DA)


shana

Berichten: 1467
Geregistreerd: 01-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 01:03

als je met vip grondwerk doet moet je goed weten waar je mee bezig bent want als je het ook maar een beetje fout doet heeft het een averechts effect en wordt hij juist agressiever! heb je al eens naar de video's van emiel voest gekeken want die zijn heel goed ! ik heb zelf een dominante ruin en toen ik nog niet 100 % wist hoe ik het gronwerk moest doen en een join up wou bereiken ging het fout ! nu weet ik door veel te lezen en naar demonstraties te gaan hoe ik het op de juiste manier moet doen en nu gaat het met mijn paard steeds beter ! hij sloeg me vroeger letterlijk uit de piste en viel me aan ! door op de juiste manier grondwerk te doen is hij heel lief en volgzaam geworden !

dus ik raad je aan om heel veel te lezen over natural horsemanship !

veel succes ermee en moest je een vraag hebben voor me stuur dan even een persoonlijk bericht want ik weet hoe moeilijk het is om met een dominant paard te zitten !

groetjes

a dog is for life not just for christmas

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, smoes en 3 bezoekers