[LO] Niet goed meer reageren op stemhulpen

Moderators: Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MarchaL

Berichten: 2848
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: Brabant

[LO] Niet goed meer reageren op stemhulpen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-04 13:41

Voordat ik van stal ben veranderd longeerde ik mijn paard zeer regelmatig. (ivm slechte weersomstandigheden was rijden vaak niet mogelijk) Sinds ik ben gewisseld van stal en dus de beschikking heb over een binnenbak doe ik het stukken minder. Ik was dus van plan om het longeren weer wat meer op te gaan pakken .

Tijdens het longeren bleek dus dat mijn paard vrijwel niet meer op mijn stemhulpen reageerd... Met versnellen gaat het allemaal prima maar bv. terug nemen van galop naar draf of van draf naar stap wil het niet meer lukken... Het kost me al snel een paar minuten om haar terug te krijgen Bloos! Ik snap niet hoe ze dit zomaar ''verleerd'' kan zijn maar goed... Hoe lossen jullie het op als je paard gewoon niet meer reageerd en gewoon door blijft lopen? Als ik daar een goede oplossing voor zou vinden dan zou het aanleren van de stemhulpen vast ook makkelijker worden... Scheve mond


Sjonniej
Berichten: 17527
Geregistreerd: 21-05-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 13:46

Tijdens het rijden onder het zadel ook een poosje stemhulpen gaat gebruiken is denk ik het beste. Of je moet met dubbele longe kunnen longeren, dat is nog beter *LOL*

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 11:36

Ik denk dat je niet veel anders kunt doen als 'opnieuw' beginnen.
Even een aantal keer alle stemcommando's aan de hand herhalen en daarna aan de longe. Loopt je paard gewoon door als je iets zegt; wachten (ik houdt ook op de linkerhand mijn linkerhand omhoog). Na enkele seconden nog een keer het commando herhalen. Rustig blijven en afwachten. Zodra je paardje zelf de overgang maakt zeg je tegelijk het commando en meteen "Braaaaaaaaaaf!!".

Zo werk ik altijd. Er zijn vast meerdere manieren maar ik ben er erg tevreden over bij Pink & Fellow.

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Helina0611

Berichten: 1196
Geregistreerd: 03-02-04
Woonplaats: Voorburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 21:06

je kunt weer net zo beginnen met je stem hulpen als toen je hem hebt gekocht of hebt ingereden. ik gebruik mijn stem altijd dus verleren zal ze het dus niet mischien een oplossing doeidoei groetjes franca hoop dat je wat aan mijn commentaar hebt .

Ik ben verpleegkundige en in het bezit van een Fjord Donna :D


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bettepet, Googlebot, hrhr en 3 bezoekers