[NH] Hand paard

Moderators: Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dennis

Berichten: 28753
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

[NH] Hand paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-03 10:09

Is dit eigenlijk NH? Of moet ik er wat anders voor zetten?

Ik rijd dus regelmatig met een hand paard. Bijna dagelijks omdat ik te lui ben om naar het land en terug te lopen. Dus zonder zadel en enkel met een halstertje. Maar wat is het handigst, het hand paard links of rechts. En het grote paard aan de hand of de kleine.
Meestal gaat het om Dennis(van 94 cm) en Dien(merrie van 1.66). Dit verschil is dus heel groot. Ook kwa tempo. De midden weg die ik nu gevonden heb is op Dennis, Dien aan de hand en dan draven. Als ik Den door laat draven en Dien rustig laat draven gaat het netjes.
Ik heb overigens ook wel een paar keer met 4 hand paarden gereden. En erg regelmatig met 2. Zelfs een keer met 2 hand paarden en Dennis zonder halster.

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+5, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik


Romy

Berichten: 912
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-03 10:27

Ik zit altijd op de grootste -> omdat ik op de kleinste niet meer zitten kan Haha!
Maar ik heb het idee dat wanneer ik erop zit meer controle over ze uit kan voeren dan wanneer ze ernaast lopen. Mijn shet kan ik ernaast volgens mij ook veel beter houden dan mijn pony, die is soms zo sterk dan..
Het verschil ik tempo is soms wel lastig, meestal pas ik de passen van de grootste aan aan die van de mijn shetlander. Maar vooral als we naar huis gaan, dan wil de grootste niet meer rustig stappen, dan dan dribbelt mijn shet er vaak een beetje bij.
Ik maak zo regelmatig buitenritjes, ben je veeeeel sneller klaar dan wanneer je ze alle 2 apart moet doen!
Maar ik doe ze wel altijd een hoofdstelletje in. Ze vinden het beide zo leuk, dat ik dan zo toch wat meer controle over ze heb.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers