avaluna schreef:@Prinsje: mmm, klinkt lekker, deel je het recept met ons? *dochterlief is dol op tagliatelle met zalm, manlief helaas wat minder, dus wie weet met een nieuw recept?*
.
ja natuurlijk, met plezier 
"mijn receptje":
Ingrediënten:
1. pakje gerookte zalm 200 gr (bijv. Euroshopper, voldoet prima),
2. een paar takjes peterselie, fijn gehakt,
3. bakje champignons, in 4-en gesneden
4. 3 teentjes knoflook,
5. bakje mascarpone (200 gr),
6. italiaanse kruiden (ideaal; zo'n potje van AH, vierkant van glas met een schroefdekseltje op),
7. klein zakje rucola,
8. klein stukje gran pardano kaas,
9. tagliatelle pasta en
10. scheutje basilicum olie (AH)
Werkwijze:
1. Bak in apart pannetje met wat boter de champignonnetjes (ik doe ze altijd in 4-en, maar je kunt ze ook heel laten of in schijfjes snijden), de boter hiervoor heel bruin laten worden voordat je ze erin doet, dan worden ze mooi bruin en niet zo glazig. Zodra je champignonnetjes erin doet, 2 tenen knoflook erover uitpersen en de gehakte peterselie erover. Zodra ze bruin zijn, pannetje op heel klein vuurtje warm houden
2. Zet grote pan water op voor de pasta, klein snufje zout in en zodra water kookt klein scheutje olie erin tegen de plakkerige pasta. De tagliatelle hoeft vaak maar kleine 6 minuutjes. Als je van zout houdt, kun je bouillonblokje in kookwater doen.
3. Ondertussen in koekenpan de gerookte zalm roerbakken tot hij goed verkleurd is (van dieproze achtig wordt hij dan stuk witter). Ik vet het pannetje hiervoor soms heel licht in met een kwastje met olijfolie, maar bij goede anti aanbak pan, kan het zonder iets. Over de zalm het laatste teentje knoflook uitpersen en een flinke hand italiaanse kruiden. Zodra zalm 'klaar' is (dus helemaal verkleurd), het vuur laag (ongeveer half) en bakje mascarpone erbij. Dit is het mooist als de saus helemaal wit blijft door de mascarpone, vandaar geen boter en hooguit met kwastje ietsiepietsie olijfolie.
4. De granpardano in grove stukken schaven.
5. Pasta afgieten, over borden verdelen en klein scheutje basilicumolie overheen doen (dat ruikt zoooo lekker
), de zalm-mascarpone saus verdelen en beetje zijdelings het champignonnenmengseltje leggen. Een handje rucola in midden erop leggen met wat granpardano snippers en heerlijk smullen geblazen…
PS: oja, als je je man echt niet aan de zalm krijgt, kun je ook apart pannetje doen en de zalm vervangen door bijvoorbeeld kipfilet of ham