
Het recept wil ik jullie natuurlijk niet onthouden dus hier:
Nodig: (voor 4 desserts) Maar ik kan het ook alleen op

500 gram aardbeien
250 gram mascarpone
(Rode) Balsamico azijn
2 vanillestokjes
(Poeder) Suiker
Doe 7 eetlepels azijn en 3,5 eetlepel suiker (hier gebruik ik zelf altijd huis-tuin-en-keuken kristalsuiker) in een grote schaal. Vervolgens was je de aardbeien en haal je de kroontjes er vanaf. Als de aardbeien erg groot zijn, dan halveer ik ze altijd even. Aardbeien en marinade goed omscheppen en minimaal 2 uur in de koelkast zetten (langer mag ook).
Mascarpone in een schaal soepel roeren. Vanillestokjes door midden snijden en de vanille (met een mespuntje) eruit halen en bij de mascarpone voegen. Naar smaak wat poedersuiker toevoegen en goed doorroeren. Dit mag je gerust 2u vantevoren maken maar mag ook op het laatste moment. De lege vanillestokjes stop ik altijd bij mijn kristalsuiker, dan gaat het heel licht naar vanille smaken en ruiken

De boel samenvoegen (niet door elkaar heen roeren!) en dan krijg je dit:

Ik ben weleens creatiever geweest met het opmaken van het 'bord'. Het is ook lekkerder als je de aardbeien en de mascarpone naast elkaar eet en niet op elkaar

