Gevulden Boterkoeken
Kruimeldeeg:
125 gr. Tarwebloem
112.5 gr. boter
50 gr. basterdsuiker
50 gr melissuiker
12.5 gr ei
3.75 gr citroenrasp
1.25 gr zout
Vulling:
250 gr. Amandelspijs
12.5 gr. citroenrasp
12,5 gr. ei + water
Maar als de Amandelspijs al citroenrasp en ei zit, hoef je er alleen nog maar water bij te doen als het wat slapjes is..
Ook weer niet te slap maken, want dan kan het eruit komen 
Dit is een recept voor 1 Boterkoek.
Ik heb alles minder moeten maken, want ik heb m'n schoolboek voor m'n neus liggen
waar een recept in staat voor 8 gevulde boterkoeken
Uitroldikte moet 4 mm zijn
Gebakkgewicht = per stuk 550 gram.
Baktempratuur = 230 graden
Edit: Handig tipje voor de kruimeldeeg...
Begint eerst met de boter + zout zacht te maken...
Daarna de Melissuiker & Basterdsuiker + Citroenrasp er door heen te kneden tot dat het een licht geel tot wit goedje is.
Als dat goed Licht Geel/Wit is komt het ei erbij en dat moet een glibberige mengsel worden, al het ei moet weg zijn..
Daarna gooi je al de bloem erbij, en dat verkruimel je tussen je 2 handen, tot dat het echt aan elkaar plakt..
En later maak je er een stomp van, en dat leg je eventjes in de koeling/diepvries en na zo'n 10-15 min. haal je em eruit.
Dan kan je em uitrollen tot 4 mm. en dan kan je het in een bakje/mal waar je in wilt doen leggen.
En dan als dat er in ligt doe je de Amandelspijs erbij in, en daarna doe je dat andere plak met 4 mm erboven op.
Succes!