Kibbeling.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Pikeur

Berichten: 6419
Geregistreerd: 01-02-06

Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-09-08 10:19

Hoi,

Ik heb even 2 vragen over (het bereiden van) kibbeling Nagelbijten / Gniffelen

1. Dinsdagochtend is er hier altijd markt, mijn vader neemt dan altijd kibbeling voor me mee zodat ik het na school op kan eten enzo.
Alleen hoe warm ik zoiets zelf lekker op? Gewoon in de magnetron is eigenlijk echt goor
niet lekker als je 8 weken verse kibbeling gewent bent hahah *LOL*

2. Hoe kan ik zelf kibbeling maken?
Ik heb al in de supermarkt van dat kant en klare spu uit het vriesvak gekocht, maar dat's niet bepaald lekker ofzo.
Dus.. is het mogelijk om zelf lekkere kibbeling te bereiden?

Groetjes Lachen

Caira
Berichten: 26243
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-08 11:14

kibbeling kun je het beste in de oven verwarmen dan wordt het echt lekker! Of in de olie, maar das veel werk. Zelf kibbeling maken is best omslachtig, ik zal even het recept opzoeken.

Thats_Me

Berichten: 11155
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: N-Limburg

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-08 11:31

Uit de magnetron vind ik het ook écht niet lekker maar uit de oven wel. Wij doen ze altijd in een ovenschaal waar op de bodem bakpapier ligt (dus kibbeling op bakpapier leggen) en daarna nog bakpapier er overheen en dan de oven in. Dat geeft altijd een lekker resultaat.

Hoe je het zelf kunt maken weet ik niet. Weet wel dat het eigenlijk goedkoper en lekkerder is om het bij een vishandel te halen.

Pikeur

Berichten: 6419
Geregistreerd: 01-02-06

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-09-08 11:38

Bedankt voor de tips Haha!

Citaat:
Hoe je het zelf kunt maken weet ik niet. Weet wel dat het eigenlijk goedkoper en lekkerder is om het bij een vishandel te halen.

Ja
Die is er alleen helaas als het even mee zit maar 1 keer per week (geen winkels ofzo in't dorp Zij zijn groot en ik is klein! ), anders moeten we gelijk weer zo ver rijden voor een portie kibbeling haha

blackpegasus

Berichten: 4819
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: delfgauw

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-08 13:15

kibbeling:

zout, peper
frituurolie
500 g kabeljauw- of schelvisfilet
2 eetlepels bloem
4 eetlepels melk
1 eiwit
viskruiden.

De frituurolie verhitten tot 170°C. De vis in reepjes snijden.
Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ± 5 minuten goudbruin bakken. De vis uitlekken en met viskruiden bestrooien. De saus apart erbij serveren.

SanderD

Berichten: 9378
Geregistreerd: 25-07-04
Woonplaats: Gent + Sittard

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-08 13:18

Wij hebben ze af en toe wel kant en klaar van de AH, die kun je dan in de oven of magnetron gooien. Ja

Zelf klaarmaken of van de vishandel blijft wel altijd lekkerder natuurlijk!

DeSa
Berichten: 12885
Geregistreerd: 24-05-04

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-08 13:20

Wij eten het altijd koud als het gehaalt is en we zijn er niet Tong uitsteken
Bij de AH hebben ze ook bij de vleesafdeling altijd kibbeling dat al kant en klaar is wat je alleen zelf nog moet bakken. Smaakt ook niet slecht Lachen

boeder
Berichten: 202
Geregistreerd: 26-10-04

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-08 13:22

laats ook kibbling gehaald.
Vroeg die man even opwarmen.
Ja doe maar was mijn antwoord.
Deed hij het in de magnetron oei toen was ik toch echt heel boos.
Dan is de vis gewoon niet meet te eten bah bah

Pikeur

Berichten: 6419
Geregistreerd: 01-02-06

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-09-08 13:37

Haha nee, dan zijn ze echt zo soppig zacht bah Nagelbijten / Gniffelen

blackpegasus schreef:
kibbeling:

zout, peper
frituurolie
500 g kabeljauw- of schelvisfilet
2 eetlepels bloem
4 eetlepels melk
1 eiwit
viskruiden.

De frituurolie verhitten tot 170°C. De vis in reepjes snijden.
Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ± 5 minuten goudbruin bakken. De vis uitlekken en met viskruiden bestrooien. De saus apart erbij serveren.

Heel erg bedankt Haha!

LiNdA1986
Berichten: 12826
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Zwijndrecht

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-08 20:38

In de magnetron is inderdaad vies, ik doe het altijd in de oven, dan is het het lekkerst, maar vers blijft het aller-lekkerst Knipoog

Pikeur

Berichten: 6419
Geregistreerd: 01-02-06

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-09-08 20:44

Hoe lang doen jullie het dan trouwens in de oven?
Moet deze eerst voorverwarmt worden? Hoeveel graden?

obelix

Berichten: 11877
Geregistreerd: 09-06-01

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-08 09:03

Oven eerst voorverwarmen en dan op 180 graden,hoeft niet heel lang.. Knipoog

Idd niet in de magnetron doen,want dan word ie sompig en dan niet meer te eten.
Gewoon in de oven of evt in een droge koekepan op een goed vuurtje..
(Wij krijgen nogal wat mensen die geen oven hebben nml en dan werkt de pan ook Knipoog )

Enne kibbeling zelf is wel te maken,maar weet je zeker dat je dat wilt?
Je hele huis gaat er naar stinken hoor en de lucht blijft langer hangen als met patat bakken.. Ja

Pikeur

Berichten: 6419
Geregistreerd: 01-02-06

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-09-08 15:07

Oke bedankt Haha!

obelix schreef:
Enne kibbeling zelf is wel te maken,maar weet je zeker dat je dat wilt?
Je hele huis gaat er naar stinken hoor en de lucht blijft langer hangen als met patat bakken.. Ja

Ik vrees inderdaad dat ik dan wel eerst even naar de schuur moet verhuizen Nagelbijten / Gniffelen
Toen ik kibbeling gefrituurd in de goede frituurpan had had mn moeder het frituurvet ook gelijk weg moeten gooein Bloos (diepvries kibbeling, was dus nog nieteens te vreten ook haha)
Maar we hebben als het goed is nog een oude frituurpan, zet ik dan wel ergens onder het afdak neer ofzo Nagelbijten / Gniffelen

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 134772
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-08 22:05

Je moeder zal blij met je zijn Ja *LOL*
Vis frituren stinkt inderdaad enorm.
Je kunt inderdaad in een (oude) frietpan je kibbelingetjes bakken, maar je kunt er ook een wok of hapjespan voor gebruiken. Als je die deels afvult met (zonnebloem)olie dan kun je er ook prima in frituren.
Doe je moeder de groeten Haha!

Anoniem

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-08 22:06

Kibbeling. Lovers Even een stipje. *LOL*
Als we weer 'n keer afspreken moeten we ons echt dood eten met kibbeling.

esthertjuh_

Berichten: 1006
Geregistreerd: 03-03-07
Woonplaats: Sint Joost

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-08 22:13

I LOVE KIBBELING....Haha!

Pikeur

Berichten: 6419
Geregistreerd: 01-02-06

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-09-08 17:06

Maar wordt een gewone pan wel warm genoeg eigenlijk?

Anthea schreef:
Als we weer 'n keer afspreken moeten we ons echt dood eten met kibbeling.

Klinkt gezellig haha
esthertjuh_ schreef:
I LOVE KIBBELING....Haha!

Haha!

sax89

Berichten: 4237
Geregistreerd: 02-01-05
Woonplaats: Bunschoten Spakenburg

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-08 22:18

ik weet dat dit topic al oud is, maar reageer toch even omdat dit mijn vakgebied is.

ik heb zoveel vragen van klanten hoe je gebakken vis warm moet maken en zoals ik hier lees gaat het bij meerdere mensen fout, wat absoluut zonde is van een geweldige maaltijd.

wanneer je kibbeling/lekkerbek enz warm of koud gebakken mee naar huis neemt en je wilt het gaan eten een aantal uur later.

niemand wil koude vis dat is gewoon niet zo lekker als warme.
omdat gebakken kibbeling uit het frituurvet komt mag het absoluut nooit en te nimmer meer de pan in. heel veel mensen doen het in de magnetron maar dan word het net een pons Ziek

ik raad mijn klanten altijd aan om een schone koekenpan te nemen en deze te verwarmen zachtjes zonder boter of olie! helemaal blanco. als je er namelijk vet in doet trekt dit in je kibbeling en krijg je het zelfde effect als uit de magnetron.
als de pan lekker warm is leg dan de kibbelingen in de pan en laat deze rustig aan een minuutje of 5 warm worden. een beetje schudden tussendoor en geen deksel erop. (dan trekt de condens van de warmte namelijk in de kibbeling.

hopelijk heb ik jullie goed geinformeerd, anders hoor ik het wel

Rozzy

Berichten: 1612
Geregistreerd: 16-08-06

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-08 22:20

ik werk in een viszaak en wij adviseren inderdaad ook altijd om het op te warme in een droge koekenpan Lachen

Pikeur

Berichten: 6419
Geregistreerd: 01-02-06

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-10-08 13:59

Ok bedankt! Want toen ik het in de oven deed werd het ook behoorlijk zacht en mislukt.
Volgende keer dus even in een droge pan proberen Nagelbijten / Gniffelen

sax89

Berichten: 4237
Geregistreerd: 02-01-05
Woonplaats: Bunschoten Spakenburg

Re: Kibbeling.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-08 14:02

sommigen kunnen kibbeling heel goed "pimpen' met de oven maar vaak mislukt het. hopelijk kun je de volgende keer wel lekker kibbeling eten uit de koekenpan