Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Aranel
Berichten: 20353
Geregistreerd: 09-08-06

Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-08-08 13:25

Titel zegt het al Clown

Mijn moeder doet dit soort dingen altijd in de pan met vloeibare boter(valess e.d. ook) en dan krijg je helemaal geen lekker knapperig korstje eromheen Verdrietig .
Als ik het ergens anders bestel is 'ie altijd wel lekker crispy, dus het kan wel Clown

Iemand een idee hoe ik dat voor elkaar krijg? Lachen

MelOdYs_Star
Berichten: 2654
Geregistreerd: 20-08-06

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-08 13:27

Dan moet je over de kipschnitzel wat bloem strooien en daarna
in eiwit dopen. Dan is de schnitzel wat plakkerig & dan moet je
er paneermeel op doen. Dan krijg je dat krokante korstje.
Het kan ook zonder bloem & alleen met eiwit, maar bij mij blijft
de paneermeel er dan niet opzitten.

Britt

Berichten: 19007
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-08 13:36

Maar een schnitzel heeft van zichzelf al vaak een korstje, alleen is het moeilijk om die krokant te bakken. Het is dus volgens mij niet de vraag hoe je de korst zelf maak, maar hoe je hem goed bakt!
Dus ik ga ook even volgen, mij lukt het ook niet Haha!

Annemeik

Berichten: 4287
Geregistreerd: 29-08-03
Woonplaats: Lunteren

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-08 13:36

Even in olie bakken, en dan de pan goed heet laten worden.

Verse kipschnitzels wel wat langer dan op een lagere temp door laten bakken en dan later de temp weer wat hoger zetten om de korst af te bakken.

Kant en klare kipschnitzels bak ik altijd gewoon goed in de olie en in een goed hete pan, die zijn nl toch al gaar van binnen dus moeten alleen af gebakken worden. Let wel op dat je ze ook weer niet te heet bakt, ze branden nl heel snel aan. En je wilt ze wel warm van binnen, dus 3 min beide kanten heb je zeker wel nodig.

MelOdYs_Star
Berichten: 2654
Geregistreerd: 20-08-06

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-08 13:38

BrittKitt schreef:
Het is dus volgens mij niet de vraag hoe je de korst zelf maak, maar hoe je hem goed bakt.


Oh ja inderdaad. Ik heb verkeerd gelezen. Bloos

Lotje02

Berichten: 4006
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Tilburg

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-08 14:07

Ik bak ze altijd met maar een heeel klein beetje boter anders wordt de buitenkant zo slap.

arnjojo
Berichten: 702
Geregistreerd: 04-12-07

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-08 14:09

Gewoon je vuur laag en zodat ze er langer op liggen. En normale boter geen vloeibare Haha!

shera
Berichten: 2873
Geregistreerd: 17-06-07

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-08 14:10

Ik bak ze eerst in olie of boter, dan even op keukenpapier leggen, pan schoonvegen met keukenpapier en dan bak ik ze nog even in de droge pan op hoog vuur Vingers aflikken

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-08 19:14

Even een wetenswaardigheidje: een schnitzel is gewoon een heel dun gesneden plak vlees, vaak ook nog flink plat geslagen door de slager om hem zo mals mogelijk te krijgen. Het vlees leent zich goed om te paneren, omdat het snel gaar is, maar je kunt ook ongepaneerde scnhitzel kopen.

Ik bak het ook altijd in een heel klein beetje goed hete olie (eenmaal heet dan gas naar het midden draaien) in een goede bakpan. Regelmatig draaien, anders wordt hij wel heel erg krokant. (Je wilt niet weten hoe vaak ik het al heb gepresteerd die dingen te vergeten tijdens het bakken met als resultaat een stuk houtskool dat linea recta richting afvalbak kon Clown ).

Phrono

Berichten: 9004
Geregistreerd: 06-01-05
Woonplaats: Friesland

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-08 12:49

Inderdaad bakken in olie. Mijn moeder bakt ze ook in boter, en dan worden ze lang zo lekker niet.
M'n vriend bakt ze wel altijd in olie in een goed hete pan idd! Jammie!

Liselot

Berichten: 32506
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-08 12:55

ik bak ze in een grilpan met een beetje olie. doordat je ze in een grilpan bakt liggen ze niet zo in het vet en blijven ze veel knapperiger

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-08 13:09

Ik doe ze altijd in de frituurpan...dan krijgen ze een hele lekkere knapperige buitenkant.

Boktpony
Berichten: 10128
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Ergens in Gelderland!

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-08 14:41

ik bak ze gewoon met een klein beetje boter...
ik denk dat te veel olie/boter de oorzaak is van een slappe kipschnitzel Ach gut

Tinky12

Berichten: 9435
Geregistreerd: 27-01-06
Woonplaats: Met mijn hart in Amsterdam.

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-08 19:07

Het lekkerste korstje zelf maken....
cornflakes fijn stampen...eitje klutsen....kipfileetje platmaken of "fingers" van snijden.

Gewone boter in de pan of frituren...kipje door het klutsei...om en om door flakegruis en hoppa...de pan in.

Frituren is het makkelijkst dan wordt het pas echt knapperig en door de hete olie schroeit het vlees snel dicht zodat het nauwelijks vet opneemt.
De fingers/schnitzel eruit vissen en even op een keukenrol leggen en daarna opsmikkelen Vork Vingers aflikken

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 136392
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Hoe knapperig kortstje om kipschnitzel krijgen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-08 14:09

Cornflakes is inderdaad een goede tip, ik doe dat ook weleens.

Snitzels bak ik altijd in een flinke scheut (zonnebloem)olie.
Je kunt ook met boter bakken, maar dan krijg je niet zo'n lekker korstje (da's mijn mening he Knipoog).
Door de olie goed te verhitten schroeit het vlees ook meteen dicht. Door al die olie zou je denken dat het een vette bedoening wordt, maar dat valt reuze mee.
Juist boter (en dan op lagere temperatuur) maken je snitzels vet. De boter trekt dan helemaal in het paneermeel en daardoor wordt de boel onnodig zompig. Je krijgt dan zo'n vette kleffe korst en da's echt niet lekker