
Het is een recept van Nigella, gister op TV gezien.
Zij at het na een nacht uitgaan als ontbijt, maar als lunch is het ook heerlijk

Je bakt spek/bacon in stukjes in een olijfolie, het lekkerst is bijvoorbeeld knoflookolie of een andere olie met een smaakje. Maar gewone olijfolie kan ook.
(Zelf heb ik olie die we zelf gemaakt hebben, d.m.v. olie in een potje, teen knoflook+takje rozemarijn+takje tijm, staat er al een tijdje dus alle smaken zijn erin getrokken)
Even doorbakken tot ze lekker knapperig en bruin zijn, en ondertussen tomaat in blokjes snijden.
Als ze lekker knapperig zijn haal je de spekjes uit de pan en gooi je de stukjes tomaat erin, wel oppassen, want de pan is heet en het spettert!!
De tomaat even bakken tot het warm is. Spek er weer bij gooien en wat (het liefst verse) basilicum erbij, nog heel eventjes doorbakken en dan lekker opeten

Het lekkerst is het met een geroosterd broodje erbij

Echt heerlijk