Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
inge81

Berichten: 3170
Geregistreerd: 11-07-05
Woonplaats: in d'n bergh

Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-08-08 10:43

Wij zijn gek op tapas en eten dan ook regelmatig deze lekkere hapjes. Alleen ik heb nu een x aantal tapasreceptjes, maar wil ook wel eens afwisselen Knipoog

Nu dacht ik, dat hier onder de bokkers ook best mensen zullen zitten met goede ideeen voor lekkere (simpele) tapashapjes. Dus heb je er één kom maar op Tong uitsteken
Dit is wat ik nu altijd maak in elk geval

Spaanse omelet
Ingrediënten – voor 1 omelet:
6 eetlepels olijfolie
2 grote aardappelen in dunne plakjes
1 ui, in dunne ringen
zout
1 kleine rode peper (heel fijn gesnipperd)
6 eieren
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereidingswijze:
TIP: Ik schil de aardappels altijd, daarna snij ik ze door middel van de kaasschaaf, zo krijg je mooie dunne plakken van gelijkmatige dikte.
Verhit de olie in een koekenpan van ± 18 cm doorsnee.
Leg de aardappelen en de ui in de pan en bestrooi dit laagje met zout en met wat rode peper.
Dek de pan af en bak het aardappelmengsel ± 20 minuten op zacht vuur.
Gooi het mengsel even door de vergiet om de olie kwijt te raken. Doe het aardappelmengsel terug in de pan en verdeel deze netjes over de bodem.
Klop de eieren los, voeg zout en de peterselie toe en schenk het eimengsel over de aardappelen.
Laat de eieren op zacht vuur in ± 10 minuten stollen. Keer de omelet met behulp van bijvoorbeeld een grote deksel en bak de onderkant nog ± 5 minuten.
Voor serveren in kleine puntjes snijden.

Hete gamba’s
Ingrediënten:
8 ongekookte gepelde gamba’s
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
tabasco
citroensap

Bereidingswijze:
Meng de knoflook met de olijfolie en een paar druppels tabasco. Laat een grillpan goed heet worden ondertussen.
Bestrijk de gambas met het knoflookmengsel en grilleer ze in ca. 4 minuten. Geregeld keren.
Besprekenkel met een paar druppeltjes citroensap.

Gevulde champignons
Deze heb ik ooit van internet afgeplukt: bron http://www.tastyweb.nl/recept/gevulde/champignons
Ingrediënten:
1 bakje champignons,
halve ui,
200 gram rundergehakt,
3 kwart zakje stroganoff kruiden,
half ei
1 teen knoflook,
geraspte jong belegen kaas,
olijfolie,
en bacon

Bereiding:
Haal de steeltjes uit de hoed en bewaar er 5 van. Snij deze steeltjes klein, zo ook de ui en knoflook, vervolgens toevoegen aan het gehakt met de kruiden en ei en goed kneden.

Champignons goed schoon borstelen, daarna de hoedjes door de olijfolie halen en vullen met het mengsel, daarna wat geraspte kaas erover en inpakken in een plakje bacon. Deze in een braadslee leggen en in een voorverwarmde oven van 180 graden 20 min laten bakken.

Dit is echt een superrecept Knipoog lekker makkelijk en erg smakelijk.

zalm bladerdeeg verrassing
Ingrediënten - voor 8 bladerdeeghapjes:
4 st. bladerdeegplakjes uit de diepvries
gerookte zalmsnippers
eidooier (losgeklopt)

Bereidingswijze:
laat de bladerdeegplakjes ontdooien en snij deze in 4 gelijke stukken.
Doe de zalmsnippers op 8 van deze plakjes bladerdeeg, hou daarbij het randje vrij.
Doe hier bovenop de andere 8 plakjes en druk deze goed aan. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en doe deze gedurende 10 minuten in een oven van 180 graden.


En daarnaast heb ik dan altijd nog wat kant en klare hapjes, lekker ciabatta brood en lekker tapanade, olijfjes enzo. Dus wie heeft er voor mij nog meer lekkere receptjes.

Brittol

Berichten: 5499
Geregistreerd: 05-01-05
Woonplaats: Groningen

Re: Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:28

Wij zijn ook altijd van de tapa's, heb ook wel een paar recepten:

Aardappelen met tomatensaus (heel simpel, maar wel lekker)
Ingrediënten (2 porties):
2 aardappelen in stukjes
Olijfolie
1 uitje fijngehakt
1 teentje knoflook fijngehakt
200 g tomaten in kleine blokjes
1 el tomatenpuree
peterselie gehakt
1/4 tl chilipeper
scheutje tabasco
1 blaadje laurier
suiker, zout en peper

Bereidingswijze:
Fruit de ui en de knoflook in olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de tomaten toe en laat het geheel even sudderen
Voeg de tomatenpuree, peterselie, chilipeper, tabasco en laurier toe.
Breng op smaak met wat suiker, zout en peper.
Doe een scheutje water bij de saus en laat half uur sudderen met deksel op de pan.
Laat de saus afkoelen.
Bak ondertussen de stukjes aardappelen in de koekenpan met wat olijfolie en zout (kan trouwens ook in de oven, maar koekenpan is beter aan te raden).

En dan samen serveren!

Zalm met cabrales:
Ingrediënten (8 porties):
8 zalmfilets van 60 g
150 g cabrales (blauwe kaas), in stukjes
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze:
Rol de zalmfilets op en omwikkel ze zodanig met aluminiumfolie, dat de platte boven- en onderkant onbedekt blijven.
Verhit de bakplaat en smeel zowel de hete plaat als de zalm in met wat olie.
Rooster de vis 2 keer 1 minuut op elke kant.
Strooi er de cabrales over en gratineer 2-3 minuten onder de grill.
Verwijder dan het aluminiumfolie.
Leg de zalm op een bord en besprinkel met olijfolie, zout en peper.

Spaanse vlaggetjes, erg makkelijk recept:
Ingrediënten (per vlaggetje):
1 groene olijf gevuld met wat piment
1 zilveruitje
1 stukje paprika
1 opgerolde ansjovisfilet
1 augurkje
1 cocktailprikker

Bereidingswijze:
Prik alle ingrediënten in bovenstaande volgorde op een cocktailprikker.
Doop eventueel in een dressing van olijfolie, peterselie, knoflook en azijn.

Volgende gerecht is niet echt simpel, maar wel echt een aanrader voor als je wat meer tijd heb. Is echt heel erg lekker (niet goed voor de lijn Huilen van het lachen )
Gehaktballetjes in tomatensaus:
Ingrediënten (10 porties):
100 g witbrood
1 dl melk
500 g gehakt
1 el fijngehakte peterselie
2 gehakte teentjes knoflook
zout
2 eieren
bloem
olijfolie

Saus:
0.5 dl olijfolie
1 ui gehakt
1 wortel in dunne plakjes
1 el bloem
2 el tomatenpuree
100 ml droge witte wijn
2.5 dl runderbouillon

Bereidingswijze:
Maak eerst de saus. Bak de ui en de wortel 10 minuten op een laag vuur in olijfolie.
Voeg de bloem toe en blijf goed roeren, tot het mengsel bruin wordt.
Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze 1 minuut meefruiten, blijf roeren.
Blus het mengsel af met de witte wijn.
Voeg dan de bouillon toe, breng op smaak met zou en laat de saus nog 20 minuten koken.

Maak intussen de gehaktballetjes. Week het brood in de melk en knijp het uit. Meng het met het vlees, peterselie en de knoflook. Breng het mengsel op smaak met wat zout en voeg de eieren toe. Goed mengen.
Draai gehaktballetjes en haal ze door de bloem.
Bak de gehaktballetjes goed bruin in een koekenpan met olijfolie, steeds een paar tegelijk. Doe ze over in een vuurvaste schaal.
Pureer de saus in de keukenmachine. Doe de saus bij de gehaktballetjes en laat het geheel nog 25 minuten gaar worden in een oven van 180 C.

Ik zal even kijken of ik meer recepten kan vinden, maar deze zijn erg lekker.

Aeris

Berichten: 1732
Geregistreerd: 12-09-05
Woonplaats: BE

Re: Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 11:32

Koude tapas (maar ook heel erg lekker en gemakkelijk te maken):
Mini tomaat - garnaal
Snij het topje van kerstomaatjes eraf, maak ze leeg en vul op met garnalen (eventueel in coctailsaus).

Kruidenkaas/zalmrolletjes
Snij de korsten van witte of bruine sneetjes brood. Besmeer de sneetjes met kruidenkaas en leg er een sneetje gerookte zalm op.
Rol daarna deze boterhammen in een rol en verpak in aluminiumfolie. Best enkele uren in de ijskast laten liggen.
Daarna de rollen in schijfjes van pakweg 1cm dikte snijden, en de folie er af doen, en op prikkertjes plaatsen.

inge81

Berichten: 3170
Geregistreerd: 11-07-05
Woonplaats: in d'n bergh

Re: Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-08-08 12:03

dank jullie wel, mini-tomaatjes kende ik ook al Knipoog had ik er alleen niet bijgezet.

die andere receptjes zal ik de volgende keer dan weer eens uitproberen (ander heb ik in 1x zo'n overdaad aan tafel Haha! )

Die zalmrolletjes en balletjes in tomatensaus ga ik zeker aankomend weekend proberen Tong uitsteken

F_Orumster

Berichten: 15730
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-08 12:46

Brittol schreef:
Aardappelen met tomatensaus (heel simpel, maar wel lekker)

= patatas brava Knipoog

Seraphim
Berichten: 6199
Geregistreerd: 19-09-05

Re: Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-08 16:39

Elan schreef:
Brittol schreef:
Aardappelen met tomatensaus (heel simpel, maar wel lekker)

= patatas brava Knipoog


Patatas bravas.

Bloos

F_Orumster

Berichten: 15730
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-08 17:21

ik zat al te twijfelen idd Haha!

Anoniem

Re: Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-08 18:53

Dadels met spek
Dadel ontpitten, speklapje eromheen en zo opeten. Kan rauw, je kan het spek ook even kort bakken of in de oven doen.

Komkommer met filet American
Komkommer door de lengte snijden.
Middelste uithollen met een theelepel.
Vullen met filet Americain.
In kleine stukjes snijden.

Wraps met kruidenkaas en of zalm en sla
Wraps met sla beleggen. (rucola-sla bijv)
Kruidenkaas / boursin uitsmeren.
Eventueel zalm erbij.
Oprollen en in porties snijden.

Verder zijn de meeste opties wel genoemd geloof ik. Overal kun je natuurlijk mee variëren.

Brittol

Berichten: 5499
Geregistreerd: 05-01-05
Woonplaats: Groningen

Re: Tapas, wie heeft er nog meer lekkere recepten voor mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-08 19:14

Elan schreef:
Brittol schreef:
Aardappelen met tomatensaus (heel simpel, maar wel lekker)

= patatas brava Knipoog

Ze hebben allemaal eigenlijk Spaanse namen, maar de Nederlandse leken me toch wat handiger. Knipoog