Weet iemand enkele voorbeelden en recepten voor verse zalm-moten maar ook recepten voor gerookte zalm en de daarvoor bestemde sausjes?
Of andere suggesties waarbij zalm de hoofd-moot is?
Alvast bedankt!
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Kaka schreef:Snijd een aantal plakken gerookte zalm in lange repen. Schil een komkommer en snijd deze ook in lange repen (gaat prima met een dunschiller). Mix wat yoghurt, wat mayonaise (afhankelijk van de verhouding is de saus zoeter of zuurder), één of meerdere teentjes knoflook (uitgeperst), een beetje citroensap en wat peper en zout tot een saus. Doe zalm, komkommer en saus in een schaal, beetje mixen en yam, yam, smullen maar.
OEF ! Dat lijkt mij inderdaad wel lekker! En het is ook lekker snel klaar. Zoiets kan ook wel op een lekkere verse italiaanse bol denk ik. Misschien wel met wat minder saus want anders druipt het er waarschijnlijk uit. Ga ik proberen.
)