Voor 25 truffels.
340 gr. Pure chocolade (70%), in stukjes.
160 gr. Boter, op kamertempratuur.
25 gr. Amaretto (mag ook zonder)
1 dl. Room
500 gr. Pure chocolade (70%), in stukjes
cacaopoeder.
1. Smelt de 340 gram chocolade au-bain-marie.
Klop de boter romig, roer de gesmolten chocolade en vervolgens de Amaretto erdoor.
Klop de room tot yoghurtdikte en spatel deze door de chocolademassa.
2. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de chocoladetruffels op een met bakpapier
beklede bakplaat. Leg de truffels 120 min. in de vriezer. Smelt de resterende chocolade au-bain-marie
en doop hier de koude truffels in. Laat uitlekken op een stuk bakpapier en bestuif, voor sereveren, met cacaopoeder.
Eetsmakkelijk zou ik zeggen!
Lijkt mij erg lekker, maar wil het zeker een keertje proberen!