Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
JoCo
Berichten: 1762
Geregistreerd: 11-03-08
Woonplaats: België

Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-06-08 16:17

Wie heeft er een recept voor een gerecht, dat snel klaar is,
geen fortuin kost, en er toch uitziet alsof het rechtstreeks uit een restaurant komt?

O ja, en het moet natuurlijk ook lekker zijn Haha! !

Ben heel benieuwd!

Zelf weet ik er ook 1: bak een rode, een gele paprika en een ajuin, samen met kipfiletreepjes en kipkruiden,
en kook er rijst bij (met in het water een boullonblokje).

Schik de rijst rond de rand van een groot bord, met een ronde cirkel (kuil)
in het midden, waar je dan het vlees & de groenten in schept!
Nog een beetje gemalen kaas erover, en smullen maar!

Kristie

Berichten: 15027
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Al pendelend tussen hier en daar...

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-08 16:10

Kom ik weer met me wereldgerechten Vork.
Als je een wereldgerecht (of een ander 'simpel' gerecht) leuk opdient in leuke schalen, de tafel leuk dekt dan lijkt het al heel snel wat terwijl het heel simpel is.
Iedereen die bij mij komt eten krijgt -te pas en te onpas- een knorr wereldgerecht voor ze neus, en ik heb nog nooit iemand horen klagen Lachen

Belsje

Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-08 18:37

Amarettokip Lachen. Is vrij snel klaar en lekker!

1 kipfilet per persoon
1 groot glas amaretto
1 brickpakje room (250ml denk ik)
peper, zout
blikje champignons (vers kan ook, wel apart aanstoven dan)

Werkwijze:
1. kip kruiden met p&z en aanbakken
2. overgieten met amaretto en zien dat er een bodempje blijft staan (anders meer gebruiken), deksel op de pan zetten en vuur klein draaien. Laten studderen tot de kip klaar is, als je een pan hebt die erg verdampt wel wat bijgieten na verloop van tijd.
3. paddestoelen erbij doen, room erbij doen, afkruiden en even laten inkoken

Opdienen met opgebakken patatjes en een salade Haha!

Jellie

Berichten: 10283
Geregistreerd: 11-07-03

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-08 21:12

Belsje, dát klinkt wel heeeeeeel lekker!

Mango_

Berichten: 5309
Geregistreerd: 01-09-05
Woonplaats: Dronten

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-08 16:01

Kristie schreef:
Kom ik weer met me wereldgerechten Vork.
Als je een wereldgerecht (of een ander 'simpel' gerecht) leuk opdient in leuke schalen, de tafel leuk dekt dan lijkt het al heel snel wat terwijl het heel simpel is.
Iedereen die bij mij komt eten krijgt -te pas en te onpas- een knorr wereldgerecht voor ze neus, en ik heb nog nooit iemand horen klagen Lachen

Haha! Haha!

Wereldgerechten van Knorr zijn inderdaad geweldig makkelijk om te maken en als je dat leuk opdient met salade erbij oid(ligt natuurlijk aan het gerecht)!

blackpegasus

Berichten: 4822
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: delfgauw

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-08 13:48

geflambeerde kipfiletstukjes Vingers aflikken

gewoon kipfilets in stukjes knippen/snijden, kruiden naar eigen smaak, klein scheutje ketjap manis erbij. Als de kip gaar is haal je het van het vuur en schenk je er cognac over(proefflesje is niet duur Knipoog). Daarna aansteken en wachten tot de vlammetjes weer gedoofd zijn. (let op!!! niet boven de afzuigkap flamberen)
lekker met bijv. een groentemix van bloemkool/broccoli/wortel oid en aardappelkroketjes of duchettes. Ziet er feestelijk uit, is niet duur en zo gemaakt.

Katja

Berichten: 42353
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-08 11:59

blackpegasus schreef:
(let op!!! niet boven de afzuigkap flamberen)
Erboven is nog niet zo erg maar eronder moet je echt niet doen. Knipoog

blackpegasus

Berichten: 4822
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: delfgauw

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-08 20:15

Katja schreef:
blackpegasus schreef:
(let op!!! niet boven de afzuigkap flamberen)
Erboven is nog niet zo erg maar eronder moet je echt niet doen. Knipoog

hahaha, ja das waar Bloos

Oamaru

Berichten: 10589
Geregistreerd: 20-11-05
Woonplaats: Dubai

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-08 19:39

Hahaha, lekker bij de hand.

Spinaziefeta taartjes doen het hier altijd goed. Haha!

Feta beetje spinazie in filodeeg en de oven in. Zo simpel, en nog nooit iemand horen klagen. Haha!

Caira
Berichten: 26395
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-08 22:28

duivelse garnalen

grote garnalen met een schep sambal, zonnebloemolie en een gesnipperd knoflookteentje op het vuur totdat de garnalen gaar zijn. heerlijk met een stukje stokbrood.

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-08 17:55

Katja schreef:
blackpegasus schreef:
(let op!!! niet boven de afzuigkap flamberen)
Erboven is nog niet zo erg maar eronder moet je echt niet doen. Knipoog


ROFL Hyper!

Soda

Berichten: 921
Geregistreerd: 21-08-04

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-08 17:35

Zalmfilet uit de oven: receptje van Jamie Oliver, erg simpel maar het ziet er heel profi uit en is heerlijk.

zalmfilet (diepvries van de Albert Heijn of Lidl zijn helemaal niet zo duur)
sperziebonen
verse basilicum
cherrytomaatjes
blikje ansjovisfilets

De sperziebonen schoonmaken en even blancheren. Basilicum fijnsnijden of -scheuren, samen met de tomaatjes en flink wat olijfolie en versgemalen peper in een kom doen en goed mengen. Gegaarde sperziebonen erdoor en in een grote ovenschaal doen. De ansjovisfilets over de groente verdelen. De zalm ernaast leggen en dan in de oven, ik zou zeggen 180 graden en dan een half uutje maar weet het niet zeker. Je kan op het pakje zalmfilet kijken hoelang dat bereid moet worden. De ansjovis smelt door de groente heen en geeft een lekkere zoute, vissige smaak die goed bij de zalm past. Je kan het serveren met pomme duchesse bijvoorbeeld of aardappelkroketjes.

LiNdA1986
Berichten: 12826
Geregistreerd: 27-07-06
Woonplaats: Zwijndrecht

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-08 12:04

Caira schreef:
duivelse garnalen

grote garnalen met een schep sambal, zonnebloemolie en een gesnipperd knoflookteentje op het vuur totdat de garnalen gaar zijn. heerlijk met een stukje stokbrood.


Dit klinkt erg lekker!

TurdusMerula

Berichten: 24119
Geregistreerd: 09-04-05

Re: Supersnelle culinaire hoogstandjes?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-08 16:08

Spinazieschotel uit de oven, met verse spinazie, pasta, gekruid gehakt, tomaten en mozarella, en dan Italiaans gekruid. Lachen
Is supersimpel en snel (en goedkoop!) maar leuk gekruide ovenschotel oogt mooi. Lachen

Ook origineel: schotel in bv. Mexicaanse stijl met nacho-chips bovenop (en ertussen), met bv kaas en dan heel even onder de grill. Nachochips is superlekker erbij, en dat zie je niet zo vaak! Lachen