scheiding , problemen ?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Spikkel

Berichten: 4030
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Antwerpen

scheiding , problemen ?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-02 21:03

Hoi ,

Ik en me zus waren dus bij me mama daarstraks maar het was een kort weekend (van vrijdag tot zaterdag) en me zus wou dan een vriendinn laten slapen bij me vader (we wonen bij papa) , mijn zus belt dus maar ff voor dat te vragen en ze belt en mijn vader was dus heel slecht gezint enz... dus het mocht niet maar hij gaf geen reden en hij legde op.Mijn zus belt terug , pakt hij de telefoon gewoon niet op...

Komt mijn moeder en haar k*tvriend thuis , ik en mijn zus hadden zelf gekookt en alles goed opgeruimt , alles mooi in de afwasmachine.De vriend van mijn moeder wou koken maar de pannen waren op omdat ik en mijn zus die gebruikt hadden.HIj deed al slecht gezint omdat we die gebruikt hadden (we moeten toch eten???) en dat ie ze zelf moest afwassen (1 pan maar) en de pan was er te vuil ingezet ja dan gaat de afwasmachine klieren als er te vuil in is...en zegt hij vetzakken maar ik stond achter hem.En ik zei , ik en Stéphanie (zo heet mijn zus) doen zo ons best om alles netjes te houden we hebben zelfs gestofzuigt en dan noem jij ons vetzakken , sorry hoor.En mijn moeder zegt van ja dat kan je wel op een andere manier zeggen (tegen der vriend).En ik en mijn zus stonden al op de gang want we gingen door naar papa (mama brengt ons) en roept hij ja die snotneuzen moeten niet denken dat ze zich alles kunnen permiteren.

Mijn zus begint te huilen , ze is al heel depressief de laatste tijd, veel ruzie met vader , is naar een nieuwe school die dan heel moeilijk is maar ze wil er blijven gaan.Ze is heel veel vermagert voel zich heel misselijk.En moet ze nu vitamienen nemen en ja ze begon dus te huilen daarvoor en ze wou helemaal niet naar mijn vader... .Dan zijn we toch naar mijn vader gegaan en mijn zus nog altijd aan het huilen en vraagt dan van ja mag ik bij mama blijven slapen.Mijn vader kon der niet tegen dat ze begon te huilen hij begon zelf helemaal aggresief te doen , zeggen dat mama dat aangestookt had en al die sh*t.Ik ben dan maar naar mijn kamer gegaan want ik kon dat echt niet aanzien.Papa begon te zeggen ja als je naar je moeder gaat dan kom je hier nooit meer binnen , dan is je keuze gemaakt , dan bel ik de politie... .Ok uiteindelijk is mijn zus door gegaan met toestemming van vader.Ik wist ook niet wat te doen , papa deed niets tegen mij...

En ik heb bijna ook nooit ruzie met mijn vader.Mijn zus is 16 en ze denkt dat ze op die leeftijd alles zelf kan beslissen... .Mijn vader doet dan ook wel soms lastig tegen haar ik mag bvb morgen naar een vriendin en mijn zus mag dan geen vriendin laten slapen , hij heeft dan ook een gespleten persoonlijkheid , de ene keer is hij dan heel goed gezint en de andere keer is hij echt heel slecht gezint (hij is btw tweeling van sterrenbeeld ) Toen mijn zus wegging begon hij tegen mij , ligt het dan aan mij dat ze zo depressief is en begon ie weer over me moeder en heb ik me aan de computer geinstalleert en heb ik gezegt , ik blijf hier , en hoe hard je mama ook uitscheld enz... ik ga daarom echt niet weg en dan heb ik hooftelefoon opgezet en muziek beluisterd *LOL* .

Heb ik nu de juist keuze gemaakt ?Ik woon al van mijn 5 jaar bij mijn vader en ga in de weekends naar mijn moeder.Moest ik dan mee met mijn zus gaan?Mijn zus komt morgen wel weer terug hoor... maar de situatie morgen hier gaat echt weer heel erg zijn.Wat zouden jullie eigenlijk doen ?Ik hou evenveel van mijn moeder als mijn vader , met mijn moeder maak ik nooit ruzie en met vader heel veel , t ligt echt wel aan hem en mijn zus kan er niet meer tegen maar ik pobeer het me gewoon niet aan te trekken.


Doei


Melissa

Berichten: 5787
Geregistreerd: 23-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-02 22:33

Hey celine!

Wat rottig zeg!
Ik denk dat je gewoon bij je vader moet blijven, omdat je in het verhaal al zegt dat je de vriend van je moeder ook niet echt aardig vind.

Succes meid en kop op, en als er wat ik mag je altijd pb'en!

Sometimes I pretend to be normal. But it get's boring. So I go back to being me!

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 02:16

Het is heel verschrikkelijk moeilijk als je ouders via jou (en je zus) nog proberen om elkaar een hak te zetten. Je vader kat over je moeder en je moeder misschien op haar beurt weer over je vader en jullie zijn de speelbal in het geheel. Het is sowieso niet leuk om dat allemaal aan te moeten horen, je zegt zelf al dat je van allebei evenveel houdt en dan wil je niet zulke nare dingen horen toch? Het is best pijnlijk als je ene ouder zo lelijk doet over de ander. Doordat ze dat doen proberen ze allebei steeds maar een beetje terrein te winnen, maar het is allemaal geen wedstrijd en dat mag het ook niet worden. Zorg in ieder geval dat je geen spreekbuis wordt, dat je dus niet gaat overbrieven wat de een over de ander zegt. Ik bedoel dingen als 'zeg maar tegen je moeder dat....' en vice versa. Als je ouders iets met elkaar uit te vechten hebben, dan moeten ze dat met elkaar doen en niet via hun kinderen.

Voor jezelf kun je gewoon rustig nadenken waar je het liefste bent, waar je je het prettigste voelt. Hoe het in België geregeld is, weet ik niet; in Nederland mag je vanaf je 12e jaar zelf beslissen waar je wilt wonen. Als jij gewoon graag bij je vader blijft wonen, dan kan dat toch? Als je zusje weggaat, dan is dat haar keuze. Het is natuurlijk minder leuk voor jou als zij weg is, maar dat is van later zorg. Wat de opmerking van je vader betreft over het niet terug mogen komen, bedenk dan dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als dat die wordt opgediend.
Misschien is er nog iemand waar je eens mee kunt praten? Iemand op school wellicht? Dit zijn hele moeilijke dingen, ik hoop dat het allemaal beter wordt voor je.
Laatst bijgewerkt door Gast252 op 17-11-02 02:36, in het totaal 2 keer bewerkt

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 10:56

Wat kunnen mensen toch klote doen tegen hun eigen kinderen. Ongelooflijk!
Meid, veel sterkte! En zorg dat je geen speelbal wordt van dat geruzie tussen je vader en moeder.
Als ik het zo lees doe je het goed, maar jij moet je ook ergens af kunnen reageren! Dat kan altijd op bokt, hoor! Suc6!

Spikkel

Berichten: 4030
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-02 11:06

Hoi , bedankt voor jullie reacties , ik probeer er gewoon niets van aan te trekken het is altijd wel iets.En ik ga gewoon bij mijn vader blijven wonen en ind e weekends naar mijn moeder , maar dat mijn vader zo vervelend doet heeft hij zelf niet door , hij zegt nu wel dat hij spijt heeft en dat hij nooit wil dat zoiets nog gebeurt tegen mij.Maar mijn vader heeft epilepsie en heeft vroeger 2 operaties achter de rug gehad waardoor het beter ging en hij opnieuw moest leren praten en sindsdien is hij erg verandert (zei mijn moeder ooit eens).En hij gaat nu naar een nieuwe dokter in plaats van tegen die hem geopereert had want die dokter kon alleen engels, duits , frans alles door elkaar moest je dan praten.Bij die nieuwe dokter heeft hij weer tests moeten laten doen en krijgt hij nieuwe medicatie.Maar hij kan er gewoon niet tegen , moet hij dat weer opbouwen ,hij heeft de ene dag helemaal uitslag dat hij overal moet krabben.En hij heeft nu ook meer aanvallen dan met zijn vorige mediactie.De aanvallen zijn niet erg hoor gewoon wat tiks zal ik maar zeggen.Ik heb dit eigenlijk nog tegen bijna niemand gezegt , dus ben wel blij dat bokt bestaat Lachen Haha!.Ik ga hem dit binnekort toch maar es zeggen hoe hij anders doet sinds zijn nieuwe medicatie en dat hij dat moet zeggen aan zijn nieuwe dokter, want zelfs zal hij het niet doen als hij het niet weet hé.Is allemaal best raar dat ik dat moet zeggen maar mijn vader zorgt ook alleen voor ons en heeft in die 7 jaar nog geen vriendin thuis mee genomen en dergelijke, ik denk eik. dat ie daarom ook soms zo lastig kan doen en over mijn moeder en haar vriend begint , omdat hij denkt dat daar alles o zo beter is omdat het daar volgens hem een 'gezin' is.Maar hij kan ook wel lief doen hoor Tong uitsteken Lachen
doei

replika

Berichten: 992
Geregistreerd: 01-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-02 22:44

Hoi Hoi,
Ik zou idd ook bij je vader blijve wonen als k dat zo lees. Verder is het idd erg vervelend dat je ouders nu zo tegen elkaar doen, mij ouders gaan ook scheiden ebn blij dak daar nie zo tussen sta...als dr iets is mag e altijd pben ofzow kan me enigzins wel voorstellen in welke situatie je nu zit en hoe je je voelt! Heel veel sterkte ermee!
X Marleen

Quote Jalisco: Zolang er over je geroddeld wordt, zijn ze je nog niet vergeten Haha!

Reppie Lovers

Mosh

Berichten: 5883
Geregistreerd: 16-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 10:48

rottig voor je
veel sterkte ermee ik hoop dat alles toch weer goed komt !

**


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _roodvos_, amber15, Anne_vD, Anoukk17, Belle_Siem, Celestial, Celine_Famke, Dani, Ersina, F_inley, fientje07, Florenc, Kashmino, kelum, Lobke1998, meniekske, MillyH, nathe, Nwktje, petraaken, Pluisje1998, Potate, rocky_1995, Roxannev, Selina, Wadi_, YellowLeaf, yza1987 en 188 bezoekers