We gaan het toch niet meemaken he???

Moderators: khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar, Polly, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 12:30

Verdenking van MKZ in Kwadijk lijkt loos alarm
29 mei 2001

Van onze verslaggever

KWADIJK - Op de boerderij van F. Abbring in Kwadijk heeft sinds afgelopen zondag de verdenking bestaan van een mogelijke uitbraak van mond- en klauwzeer (MKZ). Die verdenking bestond omdat dierenartsen bij lammeren blaasjes hebben ontdekt.
De dieren zijn zondag overleden. De Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) heeft gistermiddag onderzoek gedaan. De bewoonster van de boerderij zegt dat 'er gelukkig niets aan de hand is'.
Woordvoerder Egels van de RVV bevestigt dat ook al zegt loco-burgemeester Veerkamp van Zeevang dat 'pas over vier dagen echt zekerheid te krijgen is van de RVV.'


Karin

Berichten: 61922
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 13:11

Zucht... laat het alsjeblieft niet waar zijn. Of laten we een hittegolf krijgen, windstil het liefst. Daar schijnt dat kl*tevirus niet tegen te kunnen.

Hopelijk is het loos alarm... Boos!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 13:45

NEEEEE, aub niet weeer!!! Hopelijk is het inderdaad vals alarm. Dat virus kan trouwens best tegen de warmte!! Toen wij in Afrika waren, was het meer dan 20 graden, en breidde het zich ook heel snel uit!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 15:03

Kwadijk ligt heeel dichtbij Amsterdam, bibberrrrrrrr

Nimber

Berichten: 25632
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 15:48

sorry maar ik ben toch blij dat het hier niet in de buurt is.
De boeren hier in de buurt zeggen allemaal dat het virus zich vanwege het weer stil houd men is allemaal bang voor wat er in de herfst gaat gebeuren......

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 09:22

Ah getsie, het idee alleen al!

Wilona

Berichten: 3115
Geregistreerd: 06-04-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 09:33

Nee he..*zucht* Boos!

I love to love!

Marja

Berichten: 1591
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 09:34

Oh nee niet in Kwadijk, dat is te dichtbij. Niet weer, alles gaat net weer zijn gangetje.

Marja

Berichten: 1591
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 09:37

Geen MKZ-besmetting: enorme opluchting in Kwadijk 29 mei 2001

Van onze verslaggever

KWADIJK - Na de bekendmaking van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, dat er waarschijnlijk geen sprake van MKZ is, verklaarde bewoonster F. Abbring enorm opgelucht te zijn dat er een eind aan alle commotie is gekomen. Enkele uren eerder vroeg haar dochter zich nog af hoe de besmetting tot stand had kunnen komen. In het weekeind stierven enkele lammeren, die onder meer blaasjes in de bek bleken te hebben.
Daarover zei zij: ,,We hebben hooi en stro gekocht van een handelaar die door het hele land vervoert. Misschien is het zo gegaan.'' Abbring voegde er direct aan toe, dat de blaasjes bij de lammeren ook veroorzaakt konden zijn doordat er met een onkruidverdelgingsmiddel is gespoten. De lammeren zouden op het betreffende terrein hebben kunnen komen. De vrouw die zelf niet in de boerderij woont, laat weten dat zij pas na verplicht douchen het pand mocht verlaten. Hetzelfde gold voor een dierenarts van dierenartspraktijk VEO uit Oosthuizen.
De dierenarts adviseerde vervolgens Abbring geen mededelingen aan de pers te doen 'om paniek te voorkomen'. De vrouw volgde dit advies op.
Voorlichter S. Braun van het ministerie van landbouw liet weten dat er geen sprake is van een serieuze verdenking. ,,Die blaasjes hoeven helemaal geen MKZ in te houden. Maar we bekijken het wel serieus.''
Het ministerie heeft dierenartsen al bij het begin van de MKZ-crisis opgeroepen alert te zijn en verdachte gevallen direct te melden. Volgens Braun is Noord-Holland nog altijd MKZ-vrij.
Bij de boerderij in Kwadijk staat voor de voordeur een bak met ontsmettingsmiddel en met rood/wit lint is een toegangsweg afgesloten. Maatregelen die al eerder waren genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan.
W. Brouwer van de Algemene Inspectie Dienst (AID) laat weten dat MKZ-besmetting op dit moment in Noord-Holland niet aannemelijk lijkt. ,,Maar het is uiteraard zaak om attent te blijven.''

Viera
Berichten: 837
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 12:30

Citaat:
Op 2001-05-29 14:11, schreef Karin:
Zucht... laat het alsjeblieft niet waar zijn. Of laten we een hittegolf krijgen, windstil het liefst. Daar schijnt dat kl*tevirus niet tegen te kunnen.

Hopelijk is het loos alarm... Boos!het virus kan zich niet vesprijden als het te warm is

en niet in kwadijk dat ligt naast purmerend en dat is weer dicht bij purmerland waar allemaal boeren wonen (in kwdijk trouwens ook) en daar staat viera

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 13:17

Ja, en dichtbij Amsterdam en daar woon ik. En dichtbij Middenbeemster en daar staan de paarden van Jura. Zo zijn er nog wel een paar.

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 14:49

Ja, das ook vlak bij mij. ben heel blij dat het loos alarm is, vooral voor de betrokkenen zelf. Denk je alles achter de rug te hebben...

Nou mensen, kunnen we weer even ademhalen!

Mieke


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie