Hoe oud uit huis? Wat voor huis?

Moderators: Leo, Dani, Muurp, Murthul

 
 
Manda

Berichten: 6318
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Hoe oud uit huis? Wat voor huis?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-02 17:29

Ik was 17. Erg vroeg dus. Zowiezo was ik altijd al erg zelfstandig en verantwoordelijk maar zo vroeg uit huis had ik in eerste instantie niet gedacht Haha!

Het ging namelijk zo:
Zo rond mijn 16e zei ik wel eens dat ik graag een huisje voor mezelf zou willen hebben als ik 18/ 19 was. Helaas kan je je hier pas inschrijven als je 18 bent en dat was ik dus niet. Maar volgens de woningbouw kon mijn oma kon zich inschrijven en heeft dat dus ook gedaan. Zo stond zei op de wachtlijst voor een appartementje die ik uiteindelijk zou krijgen *LOL* We hadden verwacht dat het minimaal 3 jaar zou duren voordat er wat vrij kwam in de buurt waar ik graag wou wonen. Nou, dat kwam dus sneller als we verwacht hadden. Ik was net 17,5 toen mijn oma bericht kreeg dat ze een appartement vrij hadden. Ik en mijn moeder gingen kijken en het was een super mooi huisje!!! Op een beneden verdieping, met een voor en achtertuin. Het lijkt op een gewoon rijtjeshuis (geen seniorenwoning) en het is een blokje van 3 woningen naast elkaar, waarboven dan weer 3 woningen zijn.
Ik had dan een gang met aan de rechterkant 2 kamers, 1 slaapkamer en 1 badkamer. Aan het eind van de gang een grote woonkamer met ingebouwde keuken en een achtertuin zo groot als van een gezinswoning!!!!! Dit was het mooiste appartement dat je in deze buurt kon krijgen dus ging ik ervoor. Ik was dus nog 17 jaar. Toen ik 18 werd konden we makkelijk het huisje op mijn naam zetten en gebeurde dat zelfs bijan automatisch door de woningbouw die ervan op de hoogte was.
Ik heb dus onwijs veel geluk gehad om zo snel aan zo'n mooi huisje te komen. Ik heb nog rustige buren ook (nou ja, de meeste dan) en mijn tuin staat op het zuiden dus het is altijd licht en warm binnen (wat nu echter wat minder is Scheve mond )

Hoe oud waren jullie toen je uit huis ging? en in wat voor huis gingen jullie toen wonen?

Party!!
Laatst bijgewerkt door Manda op 31-07-02 08:36, in het totaal 1 keer bewerkt


Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 17:48

Ik heb de lange route naar het VWO diploma bewandeld. Op mijn 20ste had ik eindelijk het diploma in handen en ben toen naar Arnhem verhuids naar een etage woning. Een paar jaar later hebben we het hele huis gekocht, toen nog met huurder. Inmiddels woon ik hier al weer 13 jaar.

denz

Berichten: 3103
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 17:56

Zeg,maar vond je het op je 17de dan niet een beetje eng???
Ik bedoel,je moet alles zelf betalen,alles ineens zelf doen,mij schrikt dat toch nog wel een beetje af namelijk...

Manda

Berichten: 6318
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-02 18:02

denz schreef:
Zeg,maar vond je het op je 17de dan niet een beetje eng???
Ik bedoel,je moet alles zelf betalen,alles ineens zelf doen,mij schrikt dat toch nog wel een beetje af namelijk...


Ja, tuurlijk vond ik het in het begin wel eng!!!! Maar ik woon in dezelfde buurt als mijn ouders en eten doe ik nog steeds iedere avond bij mijn moeder Haha! Het went wel en zoals ik al zei was ik al vrij vroeg zelfstandig...

Bovendien kreeg ik natuurlijk ook meer studiefinanciering, en mijn ouders hebben me de eerste maanden zeker geholpen met uitleggen hoe alles werkt kwa betalen/ belasting enz.

Llewella

Berichten: 2087
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 18:19

Ik was ook al vroeg het huis uit, 15, maar niet direct op mezelf, eerst leefgroep en begeleid kamerwonen.
Op mijn 17e ben ik gaan samenwonen met mijn ex in mijn huidige huisje, een 3 kamer appartementje wat me wel goed bevalt, dit is me eerste eigen plekje Lachen
Een redelijke woonkamer qua grootte, leuk balkonnetje, grote en kleine slaapkamer, douche, gewoon een leuk plekkie om te beginnen zeg maar Lachen

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 21:50

Op mijn 17 1/2 ... heb ik eerst anti-kraak gewoont in amsterdam, (kinkerstraat), daarna bilderdijkkade, daarna spaarndammerbuurt zat ik op 10 minuten fietsen van zowel school (Grafisch Lyceum, MBO) als van haarlemmerdijk...

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Jeddah

Berichten: 14363
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Corning Ar USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 21:56

Ik was met 18 getrouwd, huis uit!! Nu, 11 jaar later, al lang gescheiden, heb ik samen met mijn ouders en huidige vriend grond met twee huizen gekocht... Dus ik woon weer een beetje thuis!!! Heerlijk! (maar ik heb echt fijne ouders, ik wil ook voor ze zorgen als ze ouder worden, ik wil dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen wonen, vooral nadat ik een week in een verzorgind=gs thuis heb gewerkt!!!)

:+: Mijn paardjes :+:
Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~

pmarena

Berichten: 34693
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 22:54

Dus als ik het goed begrijp zit je nu in een seniorenwoning ?
Dat de gemeente daar niks tegen doet , volgens mij ben je zwaar in overtreding.....

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 23:01

Ik ging op mijn 19e uit huis en ging wonen in een studentenhuis in Groningen. Toen ik ging werken op mijn 21e ben ik verhuisd naar een kabouterhuisje, en toen ik zwanger was kreeg ik mijn eerste echte 'volwassenen'-huis. Ik ben weer verhuisd en woon nu (hoop tijdelijk) 3 hoog, 3 kamer-appartement, midden in het centrum. Niet erg praktisch met kind, 2 katten, hond en 2 konijnen. Ben dus op zoek naar een echt huis met tuin.

תיקון עולם

Percy
Berichten: 11130
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 01:35

Persoonlijk zou ik niet trots zijn op de manier waarop je aan je woning bent gekomen want ik feite is het puur bedrog geweest. Hoe heeft je oma dit eigenlijk kunnen verantwoorden wat ik neem aan dat zij in haar eigen woning is gebleven?

Ik moet wel toegeven dat ik ook een kruiwagen heb gehad bij mijn eerste woonruimte. Ik had een urgentie-verklaring was bijna 26 maar ondanks dat was er geen woning voor mij te krijgen. Dankzij een kennis van mijn vader met connecties had ik uiteindelijk toch woonruimte, gelukkig maar want kort na mijn vertrek werd mijn vader heel erg ziek en hij is twee maanden later overleden. Als ik in die periode nog thuis had gewoond had dat veel gevergd van beide partijen omdat mijn vader het vreselijk vond dat zijn dochter hem zag terwijl hij zo ziek was en mijn moeder het maar moeilijk had kunnen accepteren als ik na die tijd het huis uit was gegaan.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Frank

Berichten: 5239
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: Andijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 08:03

Op mijn 22e zijn mijn ouders naar hun nieuwe huis verhuisd, want het dorpje waar we eerst woonde moest leeg ivm de bouw van een haven. Zodoende mocht er niet meer in het dorpje gewoond worden, alleen gewerkt.
En aangezien ik geen kunstenaar was moest ik het dorp uit. Waar ik dus vanaf mijn geboorte heb gewoond. Mijn paard staat er nog wel steeds trouwens!
Maar goed, nadat mijn ouders naar 't nieuwe huis gingen heb ik er nog zo'n drie kwart jaar gewoond. Heerlijk met de stal achter je huis!!!
Januarie dit jaar kon ik het niet meer tegen houden en moest ik weg. Maar daardoor kreeg ik wel een SOS-status voor het vinden van een huis. Het eerste huis waar ik op reageerde heb ik gelijk genomen, en volgens de vrouw van 't woonbedrijf duurt dat normaal hier in de buurt zo'n vijftien jaar voor je zo iets krijgt!!

Ik heb nu een heerlijke eensgezinswoning voor me zelf in Tuindorp Oostzaan, net boven Amsterdam. Helaas geen ruimte meer voor mijn paard, maar die staat lekker in het oude dorpje.

We hadden de Lente, we hadden de Zomer, we hadden de Herfst.
Helaas, de Winter nam je mee..

[EA-CO] Diverse stoere, zomerse setjes te koop!

Debbiedee
Berichten: 467
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 08:09

ik was net 18 ging samenwonen in een 3 kamerflat, ik was bijna 21 toen ik weer thuis kwam veel geleerd en erg veel kwijt geraakt onerhand 2 katten(1 heb ik er per toeval weer terug Haha! )en mijn pony had hij ook verkocht(heb ik ook weer terug Haha! ). Op mijn 21 ging ik weer op mijzelf op kamers met een vriendin dit ging 5 maanden goed troen weer terug bij paps en mams (de schatten)op mijn 23 ben ik geloof ik definitief vertrokken weer naar een 3 kamerflat. bij mijn oudersthuis was het dus net een duifentil ik vloog uit en kwam ter4ug Bloos

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 08:26

Met m'n 22 bijna 23.
Ik had toen 5 jaar verkering met mijn vriend en we konden inschrijven op 4 huizen die toen gebouwd gingen worden.
2, 2onder 1 kap woningen.
We bleken de 2e op de lijst te zijn dus konden ons huisje kopen.
we zitten in een hele rustige en nette wijk. Aan een straat waar alleen bestemmingsverkeer komt.
Mat achter ons ruim een h.a land die niet te koop of te huur is Huilen
En na 30 meter ben je aan het einde van de wijk en daar zit een natuurgebiedje.

we wonen dus heel mooi, alleen missen we wat grond Haha!

Manda

Berichten: 6318
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-07-02 08:27

pmarena schreef:
Dus als ik het goed begrijp zit je nu in een seniorenwoning ?
Dat de gemeente daar niks tegen doet , volgens mij ben je zwaar in overtreding.....


Nee hoor, alles ging in overleg met de woningbouw. Mijn moeders vriendin werkt bij de woningbouw en die heeft ons dit op deze manier aangeraden, gebeurd wel vaker. Het werd ook automatisch omgeschreven toen ik 18 werd. Het is een gewoon appartement en inmiddels woon ik er 2,5 jaar.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 08:31

Ik was net 16 toen ik op kamers ging. Net als de rest van mijn klas.
Als je verder wilt dan de MAVO moet je nou eenmaal naar het vaste land.
Na mijn school en stage in Duitsland ben ik gaan werken op Schier, vervolgens ben ik weer terug naar Ameland gekomen. Nu woon ik weer bij mijn vader, tot mijn eigen huis af is. We zijn nu een jaar aan het verbouwen en klussen, ik verwacht over een half jaartje samen te wonen met Marco.

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 09:13

Ik ben uit huis gegaan toen ik 23 was. Mijn vriend en ik hadden besloten dat we in het jaar 2000 samen gingen wonen. Dat gebeurde dus.
We wonen in een vrijstaand (land)huis met een leuk stukje grond. Dit heeft hij van familie kunnen kopen, zodoende was het een stuk goedkoper. Op de normale huizenmarkt zou dit niet te betalen zijn geweest.

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 09:23

Ik was 21. Ik woonde bij mijn ouders in Breukelen en had mijn paard in Purmerend (of ja, vlakbij dan) neergezet. Ik heb 1,5 jaar heen en weer gereden van Breukelen naar Purmerend, iedere dag weer, en toen Razinda daar werd geboren soms wel 2x per dag in het weekend. Toen bedacht ik dat ik ook wel de leeftijd had om op mezelf te gaan wonen. Ik zat nog op school in Utrecht maar de paarden stonden in Purmerend. Ik heb me toen maar in Purmerend ingeschreven omdat ik het daar wel leuk vond en moest toch nog maar 1 jaar naar school. Ik had ook verwacht dat het jaren zou duren voordat ik wat kreeg.
Toen ik me wilde inschrijven, ging alles nog via de gemeente en kon ik me inschrijven omdat ik niet economisch gebonden was en geen familie had wonen. Maar een paar weken later kwam er ineens een nieuw systeem, alles ging nu via de woningstichting en nu kon ik me wel inschrijven. En bij mijn tweede reactie op een flat, 2 weken daarna, kreeg ik er meteen een toegewezen! Ging allemaal sneller dan ik dacht en voor ik het wist woonde ik in Purmerend! Was wel wennen, omdat ik daar nog niemand kende enzo. Maar nu, na 4 jaar voel ik me hier helemaal thuis!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

gamble
Berichten: 758
Geregistreerd: 31-01-02
Woonplaats: ledeacker

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 10:06

Ik was 19 toen ik met mijn vriend ging samenwonen in een leuke flat, en ging studeren in Utrecht (Pabo). Mijn ouders vonden het allemaal wel eng, nieuwe school, nieuwe woonplaats niet echt naast de deur en ook nog eens samenwonen. Gelukkig is het allemaal goed gegaan. We zitten inmiddels in ons tweede koophuis, ben alweer 10 jaar met hem getrouwd, heb drie kinderen en binnenkort sta ik weer voor de klas.

Groetjes en een hoefje van Gamble

Nikita

Berichten: 950
Geregistreerd: 07-09-01
Woonplaats: Velp

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 14:37

Op mijn 20ste ben ik op kamers gegaan. In het centrum van Arnhem heb ik met een vriendin een etage gedeeld. Mijn school had ik toen al afgerond en heb heel bewust 1,5 jaar alleen maar gefeest en wat part-time gewerkt.

Op mijn 23ste heb ik mijn huidige huis gekocht. Ik woon nu in een dorp vlakbij Arnhem, als ik naar de stad ga ben ik er binnen 10 minuten ;-D. Hier woon ik inmiddels bijna 5 jaar met veel plezier en ga voorlopig nog niet weg!

Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver..

Tutu

Berichten: 57
Geregistreerd: 01-01-02
Woonplaats: London

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 15:37

ik ga in december op mezelf wonen. Ben nu 18 jaar en ik vind het allemaal best wel spannend.
Maar ik ga samen met me nichtje (niet alleen nichtje, maar ook supergoeie vriendin)in de Jodenbreestraat in Amsterdam wonen, Suuuperrrr locatie..... dus het is wel 'blij-spannend' als je snapt wat ik bedoel....

BTW ik vind het wel vreemd dat je opeens dingen als toiletpapier, een ontstopper, tandpasta en dergelijke moet kopen voor jezelf... Hoe moet je in godsnaam weten hoeveel boter je moet kopen zodat het op is voordat de houdbaarheidsdatum is verlopen????Afbeelding

'Who told him that his computer is killing him???'

Karin

Berichten: 61813
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 15:51

Ik was net een week 18 toen ik in Utrecht ging studeren. Had geen zin in 4 uur reistijd elke keer voor die 2 uur college die ik per dag had, dus op kamers met die hap. Heb 7 jaar in een studentenhuis gewoond met 8 andere meiden (ja, met z'n negenen één telefoon, gelukkig wel drie keukens, drie wc's en twee douches). Dat was een groot dubbel hoekhuis in een wijk uit ongeveer 1916, een heerlijk oud huis maar zo met z'n gebreken. Heb in dat huis 2 kamers gehad, eerst ruim 4 jaar in het kleinste hok en daarna bijna 3 jaar in een grotere kamer met veel opbergruimte en een mooie houten vloer. Tussendoor heb ik nog 3 maanden op Aruba gewoond (stage) en 7 maanden in Australië (Working Holiday), en toen zat er iemand in onderhuur in mijn kamer.

Ongeveer driekwart jaar na Australië was ik toe aan iets rustigers, maar nog niet helemaal voor mezelf. Was sowieso moeilijk aan te komen, maar er was gelukkig een tussenoplossing: ik ging een 4-kamerflat delen met een meisje dat ik via een woningadvertentie had leren kennen. Het klikte meteen en ik heb aan haar echt een super huisgenootje gehad. Kon het ook goed vinden met haar vriendje en ik vond het dus ook jammer dat ik daar vorig jaar ben weggegaan, maar de reden was heel logisch:

ik kon na 5 jaar wachtlijst eindelijk een appartementje voor mezelf krijgen! Dus die kans heb ik met beide handen aangegrepen, en mijn oud-huisgenootje en haar vriendje wonen nu samen in onze oude flat (mooi opgelost dus). Nu heb ik 60 m2 helemaal voor mezelf. Had iets minder mogen zijn (ook iets minder duur), maar in Utrecht heb je weinig te kiezen, dus ik mag allang in m'n handjes knijpen.

Uiteindelijk ben ik nu bijna 28, woon morgen precies 10 jaar in Utrecht, maar wie weet woon ik over een jaartje wel heel ergens anders, ben voor mijn gevoel wel weer toe aan iets nieuws. Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

aprillicious
Berichten: 859
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 16:09

toen ik bijna 18 was had ik al een huisje gekocht samen met me ex. Dit heb ik niet lang volgehouden Lachen en woon sindsdien (is alweer 3 jaar) in me flatje in A'dam. Wil wel heel graag weg hier, alleen ik ben er nog niet uit waarheen............

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-02 16:11

Dat had ik dus ook toen ik in Breukelen woonde, en ik geloof ook niet dat ik voor altijd in Purmerend blijf wonen, al voel ik me hier nu wel thuis en zeker in de Beemster. Maar ik denk dat ik ooit wel weer eens ga verhuizen. Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-02 14:34

ik was 18 toen ik ging samenwonen aan de andere kant van nederland, lekker ver weg van m'n pa & ma. (nooit op mezelf gewoond daarvoor) en 19 toen ik een huis met mijn vriend kocht. Ben inmiddels 20 en het bevalt me prima hoe het nu gaat !