Hondenpoep nooit meer een probleem................

Moderators: Amaryllis, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Hondenpoep nooit meer een probleem................

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-02 14:30

FF een mailtje dat ik heb gekregen:

NIEUWSBRIEF Special

Ombudsman Dieren / Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren

25 juni 2002
HONDENPOEP NOOIT MEER EEN PROBLEEM

Wie baalt er niet van? Hondenpoep blijkt hoog op de ergernissenlijst te staan van de Nederlander. En dus heeft justitie de boetes hiervoor flink opgeschroefd. Laat je je hond op straat poepen, dan betaal je 248 euro boete. Er is echter een goedkopere manier om van hondenpoep - en meteen ook van de veroorzaker hiervan - af te komen:
Laat je hond verhongeren en betaal … helemaal niets!

Dit laatste leek de eigenaar, mevrouw Dijkstra uit Gouda, de betere optie. Haar hond, de Bordeauxdog Max, werd eind januari 2002 meer dood dan levend aangetroffen in de achtertuin van bovengenoemde. Uitgehongerd en uitgedroogd. Om er toch nog een 'beschaafd' draaitje aan te geven, loog ze dat de hond bij haar over de schutting was gegooid. De dierenarts kon niets anders doen dan de hond uit zijn lijden te verlossen.

Afgelopen vrijdag was de zitting en een delegatie van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren reisde van Enschede af naar Den Haag. Het hele proces was één grote theatrale vertoning van de gedaagde en de traantjes vloeiden dan ook rijkelijk. Petje af voor haar advocaat, die haar voorbeeldig had geïnstrueerd. Ze had ontzettend veel spijt en voelde zich verschrikkelijk, maar ze leeft maar van een uitkering en heeft ook nog eens een zoon onder haar hoede. En eigenlijk had ze toch al genoeg geleden. Boze 'groeperingen' hadden haar het leven namelijk zo zuur gemaakt dat ze moest verhuizen. Haar leven was haar niet meer zeker. Nu nog niet en nog steeds moet ze over haar schouder kijken.

En haar 'lijden' heeft duidelijk meegespeeld in de strafoplegging van de rechter. We willen jullie haar 'straf' niet onthouden:

§ o euro boete
§ 40 uur taakstraf (Moeten wij niet allemaal 40 uur werken per week???). Bij het niet (goed) uitvoeren ervan, zal mevrouw 20 dagen hechtenis boven het hoofd hangen.
§ 3 maanden voorwaardelijk (waarvan ze dus geen dag hoeft te zitten!)
§ 3 jaar proeftijd, waarin ze zich voorbeeldig moet gedragen en waarin ze geen dieren mag houden (er wordt beweerd dat mevrouw al weer in het bezit is van een 'nieuwe' hond).

De kranten stonden vol van 'de zaak Max' en Max haalde zelfs de TV. Nederland was gechoqueerd. Het mocht niet baten. Het leven van een hond is, zoals blijkt, niet meer waard dan 40 uurtjes taakstraf.

Rechter… bedankt! Nederland heeft wederom bewezen geen rechtstaat te zijn.

Voor meer informatie bezoek de site van de Ombudsman Dieren

Ombudsman Dieren / Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren

Wilt u ons goede werk steunen, doet u dan een donatie
doen


Druif_01

Berichten: 7081
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 14:36

BELACHELIJK!!!! wat hebben we toch een dom rechtssysteem! dat slaat toch helemaal nergens op, maar blijkbaar is een hondenleven niet zo belangrijk Boos!

Sometimes there's justice. Sometimes there's just us

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie