vervelend personeel

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

vervelend personeel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-02 13:02

Ik zit hier bij een verzekeringsmaatschappij als management-assistent. Een van de taken van de MA is het bijhouden van "personele aangelegenheden" zoals het aantal aanwezigheidsuren e.d.

Nu zitten we hier met z'n tweeën, en de taken zijn mooi verdeeld: ik doe de cijfers en rapportages, mijn collega doet het personeel.

Zojuist stond een van de medewerkers aan mijn desk, omdat ze wilde weten hoeveel vrije uren ze nog had staan. Ze kwam al een beetje opdringering aanzetten "ik moet even mijn vrije uren weten". Ik antwoordde dat ze daarvoor even morgen bij mijn collega langs moet gaan (die niet werkt op maandag). Ze bleef aandringen dus ik zei dat ik wel even kon kijken of ik iets kon vinden.

Ik open een bestand en hup, ze gaat zo achter me staan om mee te kunnen kijken op het scherm. Ik werd daar best een beetje kwaad over, want het is niet de bedoeling dat de medewerkers die bestanden zomaar kunnen inzien. Bovendien vond ik het nogal brutaal om zomaar achter iemands desk te gaan staan!

Goed, ze had nog zo en zoveel uur over, dus ik werk haar weer weg. Komt ze even bijna meteen weer terug omdat het volgens haar niet klopte. Springt weer zo achter mijn desk en begint te zeuren dat het volgens haar niet klopte. Ik vertel haar herhaaldelijk dat ik daar geen uitspraken over kan doen en dat ze daarover morgen naar mijn collega moet gaan, maar ze blééf er op aandringen. Of ik dat niet even kon veranderen. Kan het wel, maar wil het dus niet.

Ik zit hier als invalkracht voor iemand die met zwangerschapsverlof is, en daar probeert men soms best van te profiteren. Ik doe alleen mijn eigen taken en behandel eigenlijk geen dingen van mijn collega, omdat ik daar gewoon niet voor ingewerkt ben. Degene die ik vervang wist daar wel van af, maar ik kan die beslissingen niet nemen. Dus moeten ze soms een dag wachten voor ze iets weten, en dat kan niet iedereen waarderen. Ook proberen sommige mensen dan bij mij nog een vrije dag te krijgen als mijn collega heeft gezegd dat dat niet kan, en dat soort dingen Boos!

Echt vervelend vind ik dat, stelletje brutale ***

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 13:17

ik raak al flink geirriteerd als ik dit lees. Die mensen nemen effe jouw computer in beslag, ze duwt je nog niet niet weg! Ze vraagt ook niet eens of het jou wel uitkomt. Brutaal kreng...

De hond is de betere mens

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 13:23

je vraagt je toch af waar sommige mensen de brutaliteit vandaan halen.

SAKKIA

Berichten: 16666
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 14:16

zat ze nog niet op schoot????? Knipoog

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 15:07

*GROM* Boos! wat ontzettend zwaar irritant zeg, om zo iemand aan je desk te hebben staan. Ik zou zo iemand er gewoon op hebben gewezen dat het niet de bedoeling is dat ze niet zomaar op mijn beeldscherm moet neuzen... ik neem aan Lot, dat jij op geheel eigen wijze haar dat ook subtiel docht dringend duidelijk hebt gemaakt? Knipoog Haha!

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-02 15:09

Ik heb haar nog net niet geslagen maar dat scheelde weinig Haha!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 15:11

Zep schreef:
Ik heb haar nog net niet geslagen maar dat scheelde weinig Haha!


*ROTFLMAO*

Dat bedoelde ik dus ook met "geheel eigen wijze" Haha! *mep* *LOL*

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 15:17

Ooooow, ik heb meelij met je. Het komt me maar al te bekend voor, dat soort truukjes. Er zijn er maar weinig die bij mij achter mijn bureau mogen komen staan, gelukkig zit ik lekker ruim, dus vinden ze meestal wel een plekje.

Het verhaal doet me wel denken aan een Franse collega die ik eens had, die ook op hoge poten bij me kwam want ze had nog 'zurtenlie a lut vacaziondeez'. Enfin, dat meisje had ontslag genomen in het midden van het jaar en wel al vakantie gehad, maar ze wist zeker dat ze nog dagen had. Na enig gereken, kwam ik uit op -2,5; dat viel niet in goede aarde. Half huilend wilde ze haar overzichten mee naar huis om het zelf eens uit te rekenen. Dat vond ik een uitstekend plan en gaf haar een kopie van haar vakantiekaart. En ja hoor, de volgende morgen op nog hogere poten bij mijn bureau, ik had het helemaal fout gedaan en ze had zeker nog dagen over.
Onder het genot van een kopje koffie heb ik haar toen kalm en beheerst uitgelegd dat ze toch geen gelijk had aangezien ze voor het einde van het jaar vertrok en dus in het eerste deel van het jaar al teveel vakantiedagen had opgenomen. Terugbetalen dus! Van haar kant volgende er een hoop Frans klinkend Engels gemompel of Engels klinkend Frans gemurmel, dat kon ook.

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 15:27

Eh, gewoon onbeschoft.

Ik heb in een bedrijf gewerkt waar dit soort acties ook orde van de dag waren (of je zit te bellen met de deur dicht in je glazen kooi en de deur wordt opengesjord en ze gaan gewoon aan het bureau tegenover je zitten). Op een gegeven moment zag mijn chef dat dit niet werkte, ook omdat we met vertrouwelijke informatie werkten, was dit niet zo handig. Totdat iemand het plan had om een "balie" te maken. Nou dat was zo gepiept. Wilde je wat, dan kon je aan de balie wachten Haha!
Ik kom nu nog weleens bij dat bedrijf en bijna alle facilitaire afdelingen hebben nu een balie.

Von

Berichten: 1180
Geregistreerd: 30-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 15:41

Helaas begrijp ik je frustraties Boos! .
Waar ik werk zijn de laatste tijd nogal veel veranderingen geweest, ondermeer dat ik nu ipv voor 3 directieleden voor 6 meneren directeuren werk Verward . Een van deze heren heeft de nare gewoonte constant achter je te gaan staan en mee te gluren op je beeldscherm. Verleden week was ik een memoriaal aan het boeken, hij met zijn grote neus er boven op: met de vraag: goh, doen jullie dat nog steeds zo? Ondertussen pakte hij de ordner waar ik op dat moment mee bezig was. Heb hem vriendelijk verzocht om de ordner terug te leggen omdat ik met mijn werk bezig was.
Gek word ik er van (zacht uitgedrukt)......
Heel veel sterkte gewenst Extreme duivel

Geen paarden meer, ook niet meer rijden, veel andere bezigheden maar bokt blijft leuk af en toe

Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 15:49

Je hebt ook van die dingen die je voor je scherm kunt zetten zodat je het alleen kunt lezen als je er recht voor zit, niet vanaf de zijkant alleen jij kunt het lezen dus, of iemand die echt recht achter je staat, maar dan schuif je gewoon je stoel een flink eind naar achteren. Ideaal bij vertrouwelijke informatie en ook prettig voor nieuwsgierige collega's.

Nulla tenaci invia est via

Mickey

Berichten: 34695
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 18:56

Een beetje herkenbaar is het wel.
Ik heb zo'n collega die altijd alles wil zien wat je doet. Als ik iets zit te schrijven, meteen lezen wat er staat. En dan niet een keer, nee elke keer.
Maar ook ouders hoor. Als er een ouder bij mij komt om iets te vragen over het kind, zijn er ook van die ouders die meteen mee staan te kijken als je je registratie-lijst er bij pakt met alle beoordelingen van de hele klas. Of ze vragen hoe een ander kind het doet en of die wel over gaat.
Ik zeg dan altijd als je wil weten hoe het met dat kind gaat moet je naar de desbetreffende ouder gaan, ik vertel daar niets over.
Meestal geef ik wel een opmerking dat ze even van hun apropos zijn.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 108675
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 20:01

Bah bah, wat iri zeg.......
Sommige mensen hebben echt geen fatsoen !
Ik vind trouwens dat je haar nog uitermate correct behandeld hebt hoor, en je hebt groot gelijk dat je voet bij stuk houdt wat betreft de werkverdeling.
En dan erbij: hoe dringend kan het zijn om je snipperdagen-saldo te weten Verward ?
Dat kan toch vast wel een dagje wachten, zou je zo zeggen.
Wat Margreet zegt is inderdaad waar, er zijn van die voorzetschermen te koop waarbij het een stuk moeilijker is om mee te lezen.
'k Vind het eigenlijk wel een soort symptoombestrijding, de oorzaak van de kwaal kun je er niet mee wegnemen.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 22:55

eeeerrrrrrgggg irri.... bij opdringerige mensen op elleboog afstand houden, zweepje voor d'r boeg Haha!
Vraag me af of ze nog achter je bureau durft als je er een longeerzweep neer zet Knipoog

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 23:24

Schrikdraad is een beter idee en wel op 15 cm hoogte, het merendeel van die types kijkt toch niet waar ie loopt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, linnie050, Majestic-12 en 17 bezoekers